به گزارش یزدفردا: نماینده تهران در مجلس همچنین نسبت به صحبتهای اخیر علی عبدالعالیزاده، نماینده ویژه رئیسجمهور که گفته بود «ما ابایی از گفتوگو نداریم و نظام به این نتیجه رسیده است که با آمریکا مذاکره رودررو داشته باشیم»، واکنش تندی نشان داد و در ادامه تذکر خود خطاب به قالیباف گفت: «میگویند ما میرویم با آمریکا مذاکره میکنیم، اما شما چه کاره هستید که با آمریکا مذاکره کنید؟ چه کسی قرار است با اینها که میگویند با آمریکا مذاکره میکنیم، برخورد کند؟ رفیق حاج قاسم یا من؟ قالیباف عزیز، شما رفیق حاج قاسم بودید، من در جبهه شاگرد شما بودم، آیا احتمال نمیدهید که میخواهند مملکت را به بغل آمریکا هول دهند؟»
دیروز همچنین ساعاتی پس از تذکر جنجالی کوچکزاده، نامهای با امضای بیش از ۱۲۰ نفر از نمایندگان مجلس در رسانهها منتشر شد که در آن، این نمایندگان ضمن مخالفت صریح با بررسی مجدد لوایح CFT و پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام، خطاب به محمدصادق آملی لاریجانی، رئیس مجمع نوشتهاند که «در بندهای مختلف FATF، اطلاعات کامل تجاری، اقتصادی و مجاری دور زدن تحریمها با ذکر کامل مشخصات آنها از ایران درخواست شده که ممکن است منجر به مسدود کردن آن راهها از سوی دشمنان ملت ایران شود. اگر این لوایح به تصویب برسد، هر معامله و جابهجایی وجه در داخل یا خارج از کشور، صرفا با ادعای مشکوک بودن از سوی اعضای FATF، دچار اختلال میشود که ضربه جدی به اقتصاد کشور وارد خواهد کرد.»
علت اصلی مخالفت نمایندگان با FATF، اجرا نشدن تعدات غربیها در برجام است
در همین راستا از سردار اسماعیل کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس و فرمانده ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پرسیدیم که علت مخالفت تعداد زیادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با بررسی مجدد لوایح مرتبط با FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام چیست، که او نیز در گفتوگو با خبرنگار دیدهبان ایران توضیح داد: موضوع FATF چند مرتبه در صحن مجلس و مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی و با آن مخالفت شده است. علت اصلی این مخالفت نیز از آن است که وقتی توافق برجام حاصل شد، قرار بود که براساس این توافق، دو طرف اقداماتی را انجام دهند، ایران هم به تعهدات خود در راستای برجام عمل کرد، ولی استکبار جهانی شامل آمریکا، انگلیس، آلمان و فرانسه نهتنها تعهدات خود را انجام ندادند، بلکه در ادامه آمریکا از برجام خارج شد و تحریمهای سنگینتری نسبت به قبل علیه ایران وضع کرد.
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: غربیها و در راس آنها آمریکاییها، نهتنها به تعهدات خودشان در برجام عمل نکردند، بلکه میخواستند این موضوع را با قلدری پیش ببرند و ما هم در همین راستا عکسالعمل نشان دادیم. الان هم مساله ما این است که تصویب FATF تنها یکی از خواستههای دولتهای غربی از ما است و تجربه به ما نشان داده که، چون غربیها به تعهدات خودشان عمل نمیکنند، نمیتوانیم دیگر به آنها اطمینان داشته باشیم؛ به همین دلیل، بسیاری از نمایندگان مجلس مخالف بررسی مجدد این لایحه در مجمع تشخیص مصلحت نظام هستند.
غربیها سیاستها و استانداردهای دوگانهای در مبارزه با تروریسم دارند
کوثری با تاکید بر این که غربیها، سیاستهای دوگانهای را در مبارزه با تروریسم دارند، اظهار داشت: ظاهر FATF این است که یک نهاد مالی جهانی قصد دارد که جلوی تامین مالی تروریسم را بگیرد، در حالی که این نهاد از همان دولتهای غربی دستور میگیرد که خودشان از تروریستها حمایت میکنند. مگر آمریکا همین جولانی را به عنوان یک تروریست معرفی نکرده و برای سر او جایزه ۱۰ میلیون دلاری تعیین نکرده بود، پس چرا امروز آمریکا این جایزه را لغو کرده است و عموم کشورهای غربی از این شخص حمایت میکنند؟ مگر قبلا خودشان به او لقب تروریست نداده بودند؟ این نشان میدهد که غربیها اساسا استاندارد دوگانهای در مبارزه با تروریسم دارند و در موضوع FATF هم اهداف دیگری را دنبال میکنند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به دیده بان ایران گفت: اگر جمعی از نمایندگان مجلس با FATF مخالفت میکنند، به این خاطر است که به هیچ وجه نمیتوان به حرف غربیها اعتماد کرد و اگر کشورهای غربی به تعهدات خودشان عمل میکردند، کار اصلا به اینجاها کشیده نمیشد. غربیها نهتنها بارها در حق ملت ایران بدعهدی کردهاند، بلکه به دروغ دم از حقوق بشر میزنند و از جنایتهای اسرائیل علیه مردم غزه حمایت میکنند. ما باید این مسائل را هم ملاک قرار دهیم، نه این که، چون غربیها روی خوش نشان دادهاند، ما هم به آنها روی خوش نشان بدهیم. البته ما بارها نشان دادهایم که حاضر به مذاکره هستیم، اما سوال این است که چرا دور قبلی که با کشورهای غربی مذاکره کردیم و توافقی به دست آوریم، چرا غربیها به تعهدات خودشان عمل نکردند؟
اگر با غرب به توافق تازهای برسیم، بازهم آنها به تعهدات خود عمل نخواهند کرد
کوثری در واکنش به اظهارات برخی مسئولان دولتی مبنی بر احتمال انجام مذاکره مستقیم با آمریکا در دوره ریاست جمهوری ترامپ، عنوان کرد: آقایانی که سابقه مذاکره با آمریکا و اروپا را داشتهاند، خودشان کلاه خود را قاضی کنند که چرا وقتی ما به تعهدات خودمان عمل کردیم، غربیها حاضر نشدند که اقدام متقابل انجام دهند؟ از کجا معلوم که اگر دوباره توافقی با آمریکا و اروپا به دست آوریم، بازهم غربیها به تعهدات خود عمل کنند؟ یقین دارم که اگر مذاکرات تازهای بین ایران و غرب انجام شود و توافق جدیدی هم به دست آید، بازهم این کشورها غربی خواهند بود که به تعهدات خود عمل نخواهند کرد.
نماینده تهران در مجلس به نامه جمعی از نمایندگان مجلس نهم خطاب به رئیسجمهور وقت (حسن روحانی) در دوره مذاکرات برجام اشاره کرد و گفت: در همان دورهای که آقایان برای توافق برجام مذاکره میکردند، ۱۳ نفر از نمایندگان مجلس برای آقای روحانی نامه نوشتیم که با این روشی که مذاکره میکنید، به هیچ وجه به نتیجه نخواهید رسید، بعد ایشان خطاب به ما که همگی نماینده مجلس بودیم، گفت که یک مشت بیسواد با برجام مخالفت میکنند؛ در حالی که در نهایت ما دیدم عاقبت برجام همان شد که ما پیشبینی میکردیم، نه آنچه که آقای روحانی و اطرافیانش به مردم میگفتند.
اروپاییها با حالت طلبکارانه با جمهوری اسلامی برخورد میکنند
کوثری با بیان این که اروپاییها از همین حالا که وارد مذاکرات تازهای با ایران شدهاند، با حالت طلبکارانه با جمهوری اسلامی برخورد میکنند، اظهار داشت: خیلی از افرادی که در دولت آقای پزشکیان دم از مذاکره میزنند، در دولت آقای روحانی هم همین صحبتها را مطرح میکردند. متاسفانه آقایان هنوز که هنوز است به غربیها خوشبین هستند، در صورتی که باید از آنها پرسید که ایران چند بار باید از یک مار گزیده شود و چند مرتبه قرار است که چنین بلایی سر ملت بیاید، تا شما به این نتیجه برسید که غربیها هیچگاه آدم نمیشوند و دست از رفتارهای شیطانی خود برنمیدارند.
این نماینده مجلس تاکید کرد: اصل مذاکره با دولتهای غربی اشکالی ندارد، اما اگر قرار بود که از اینگونه مذاکرات به نتیجه برسیم، باید در همان مرتبههای قبلی چنین نتیجهای حاصل میشد. این در حالی است که غربیها هنوز هم برای ما شاخ و شانه میکشند و میخواهند اهداف خود را با گردنکلفتی پیش ببرند. در چنین شرایطی حتی اگر توافق جدیدی هم با آمریکا و اروپا به دست بیاید، قطعا بازهم این توافق برای ملت ایران نتیجه مثبتی به همراه نخواهد داشت.
بدون پیوستن به FATF هم میتوانیم تجارت خارجی داشته باشیم
کوثری با تاکید بر این که ایران بدون پیوستن به FATF هم میتواند تجارت خارجی داشته باشد، گفت: درست است که شاید بدون FATF تجارت با برخی کشورها یا بانکهای خارجی سختتر پیش برود، اما برخلاف صحبتهایی که برخی جریانات سیاسی مطرح میکنند، اینطور نیست که بدون FATF تجارت خارجی ما قفل شده باشد، زیرا حتی در دوره تشدید تحریمها، هم فروش نفت ما افزایش پیدا کرده و هم صادرات غیرنفتی ما بیشتر شده است. همانطور که تا امروز توانستهایم کارهای بازرگانی را جلو ببریم، بدون تصویب FATF هم میتوانیم همین روند را ادامه دهیم؛ بنابراین نباید امتیازاتی را به غربیها بدهیم که به ضرر ملت ایران باشد.
وی در پایان تصریح کرد: غربیها صرفا به دنبال مساله هستهای ایران یا پیوستن جمهوری اسلامی به FATF نیستند، بلکه همانطور که خودشان گفتهاند، هدف نهایی آنها از مذاکرات، کنار گذاشته شدن برنامه موشکی جمهوری اسلامی و قطع شدن حمایت ما از جبهه مقاومت است. دشمنان به دنبال برجام ۲ و ۳ هستند و برخی مسئولان دولت آقای پزشکیان هم حتما این نکته را میدانند، اما نمیدانیم چرا آقایان از این خوشبینی مفرط خود به غرب دست برنمیدارند. به نظر میرسد که آقایان دقیقا مسائل را درک نمیکنند که دشمن چه جنایتهایی در حق ملت ایران کرده است، وگرنه نباید به این خوشبینیهای افراطی ادامه میدادند.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
چهارشنبه 22,ژانویه,2025