(انتخابات مجلس هشتم 320)

ورود انسان های «بزرگ» به عرصه هاي مهم، ذره اي از بزرگي آنان نمي كاهد 

محمد امامی : مقام رهبري در سخناني كه طي سفر به يزد و در مقاطع بعدي مطرح كردند، از انتخابات مجلس، به عنوان «مهم ترين موضوع سال» ياد كردند و بر رعايت اخلاق و پرهيز از تخريب افراد تاكيد نمودند.

شايد اگر موضوع رد صلاحيت هاي گسترده ، تا اين حد « شور» نمي شد كه بيش از 1000 نفر از افراد رد صلاحيت شده را مجددا به عرصه انتخابات برگردانند و بسياري از ياران وفادار انقلاب از صحنه انتخابات رانده نمي شدند، ورود بزرگان به اين عرصه ضرورت كمتري مي يافت.

وقتي انتخابات قرار است سرنوشت كشور را تعيين كند و آينده را رقم بزند ، حتي در يك شهر كوچك نيز نمي توان آن را كوچك شمرد و براي مشاركت گسترده و پرشور مردم ارزشي قائل نشد. به همان اندازه كه حضور و مشاركت مردم در انتخابات شهرهاي بزرگ اهميت مي يابد، حضور و مشاركت مردم در شهرهاي كوچك نيز مهم است، چرا كه اصولا همه عرصه هاي تعيين سرنوشت، مهم است.

بنابر اين بايد پذيرفت كه ورود بزرگاني چون مقام رهبري، رييس جمهوري، رييس مجلس، ناطق نوري، خاتمي و ... در اين عرصه تا جايي كه قانون به هريك از آنان اجازه داده، نه تنها ذره اي از قدر و منزلت آنان نمي كاهد، بلكه تلاش هايي چون تلاش سيد محمد خاتمي، كه صادقانه، عاقلانه، عالمانه، قاطعانه و با آينده نگري براي به ميدان آوردن مردم به صحنه انتخابات صورت مي گيرد، نزد خدا ماجور و موجب ايجاد شور و نشاط انتخابات و خلق حماسه حضور و مشاركت گسترده مردمي در تعيين سرنوشت خواهد بود.

اما بزرگاني كه به اين ميدان وارد مي شوند را به دو دسته مي توان طبقه بندي نمود: بزرگاني كه در جايگاه هاي رسمي اجرايي، قضايي و قانونگذاري و ساير نهادهاي رسمي و نماز جمعه هستند و دسته ديگر آنان كه در اين جايگاه ها حضور و مسئوليتي ندارند.

رعايت قانون موضوعي است كه همه بزرگاني كه در هر دو دسته ياد شده قرار مي گيرند ضرورتي غير قابل انكار است ، اما گروه نخست به واسطه محدوديت هاي قانوني مي توانند به تبيين و اعلام معيارهاي نماينده اصلح بپردازند و نبايد از موقعيت هاي رسمي قواي سه گانه و امكانات عمومي همچون صدا و سيما و تريبون هاي نماز جمعه به تبليغ نماينده يا جرياني خاص مبادرت ورزند. بديهي است اقدامي همچون سخنان حجت الاسلام حاج شيخ جواد حسنعلي در نماز جمعه اخير تفت مبني بر حمايت آشكار از حجت الاسلام يحيي زاده در خطبه هاي نماز جمعه، از جمله اقداماتي است كه مغاير عدالت انتخاباتي و به نوعي تخلف محسوب مي شود.

اما دسته دوم كه در مصادر كليدي اجرايي و قضايي و قانونگذاري و نهادهاي عمومي ارتزاق كننده از بيت المال حضور و مسئوليتي ندارند، افزون بر تبيين و معرفي معيارهاي انتخاب اصلح ، مي توانند با اعلام نظر و حمايت خود از يك يا چند نامزد، ضمن اين كه راهنماي هواداران خود مي شوند، بر شور و نشاط انتخابات بيفزايند.

بديهي است همان گونه كه اين دسته از بزرگان در بيان ديدگاه خود براي مردم و طرفداران ، آزادند، مردم و هواداران نيز هيچ گونه اجباري به اطاعت و پيروي از نظر اين بزرگان نداشته و در انتخاب نماينده مورد نظر خود كاملا آزادند.

در اين عرصه بزرگ هيچگاه رودربايستي مطرح نيست ، به وي‍ژه مردم با هيچ فرد و جرياني رودربايستي ندارند و همانطور كه در انتخابات گوناگون نشان داده اند ، عقد اخوت با هيچ كس نبسته اند و با راي خود مسير آينده كشور را تعيين خواهند نمود.

آنچه اما در اين ميان جاي تاسف دارد ، موضوعي است كه به صورت فراقانوني در مسير رد صلاحيت ها روي داد كه اميدواريم با تدوين و اصلاح قوانين جامع مربوط به اجرا و نظارت انتخابات و تصويب قانون دربردارنده شاخص هاي شفاف ، صحنه هاي انتخابات، حيثيت و آبروي افراد و حق انتخاب كردن و انتخاب شدن را از تاخت و تاز سليقه هاي متفاوت مجريان و ناظران نجات داد و سامان بخشيد.

و نكته پاياني اين كه در هر حال رويدادها وتب و تاب انتخابات نبايد ما را از مسير عدل و انصاف خارج ساخته و به وادي تخريب و ايراد اتهام هاي ناروا وارد سازد، گرچه تفاوت سليقه ها و انتخاب ها امري كاملا طبيعي و قابل قبول است.






يزد فردا

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا