سایت طنین خاتم به مناسبت هفته پژوهش گفتگو ی با پژوهشگر برتر استان انجام داده است که خواندنش برای اهالی شهرستان خاتم خالی از لطف نیست.

 بي شک يکي از ارکان مهم توسعه اقتصاد دانايي محور، تأکيد بر پژوهشگران و فناوران و حمايت از ايشان به عنوان محور هاي دانايي مي باشد. اهتمام به بالندگي پژوهشگران و فناوران را مي توان يکي از وجوه تمايز کشورهاي پيشرفته و در حال توسعه دانست. خوشبختانه کشور ما، به عنوان کشوري در حال توسعه، دير سالي است توجه خود را بطور ويژه، به اين بخش معطوف داشته است.تاکيد مقام معظم رهبري بر تعظيم نخبگان از يک سو و رشد دانشگاه ها، تعداد مقالات پذيرفته شده در نشريات و مجلات معتبر خارجي و داخلي، موفقيت هاي روز افزون دانشمندان ايراني در صنايع مختلف مانند پزشکي، هوا و فضا، صنايع دفاعي، طرح هاي عمراني و ... از سوي ديگر، تنها بخشي از اهتمام مسئولين بر کسب موفقيت هاي دانش پژوهان است. اختصاص هفته اي با عنوان «هفته پژوهش و فناوري» را مي توان يکي از اقدامات صورت گرفته در اين راستا دانست که بخش هاي مختلف هر استان، دست در دست يکديگر به جذب، معرفي و تقدير از پژوهشگران در سطح استان ها مي پردازند.

سایت طنین خاتم به مناسبت این هفته به سراغ یکی از پژوهشگران برتر استان رفته است  و مصاحبه ای با وی انجام داده است که خواندنش برای اهالی شهرستان خاتم  خالی از لطف نیست

مصاحبه ای متفاوت با فرماندار محترم شهرستان که سال گذشته به عنوان پژوهشگر برتر استان شناخته شده اند .

طنین خاتم: با عرض سلام و خسته نباشید و تشکر به خاطر وقتی که در اختیار ما قرار دادید .

به عنوان اولین سوال در چند سالگی مقاله نوشتید و در چه زمینه ای بود ؟

از سن بیست سالگی اولین مقاله را  كه  در مورد ضرورت پیشگیری از تخریب مراتع در استان کرمان بود را نوشتم البته اکثر مقالاتم در زمینه تخصصی است و در زمینه کودک و نوجوان هم کتاب نوشتم .

آقای زاده رحمانی شما در سالیان گذشته در دانشگاه تدریس زبان انگلیسی داشتید  آیا در این زمینه هم مقاله ای ارائه کردید ؟

به زبان انگلیسی آشنایی کامل دارم و از سال 82 در دانشگاه تدریس می کنم و مقالات زیادی نیز به زبان انگلیسی چاپ کردم .

چه کتابی در حال انتشار دارید ؟

در زمینه علمی و تخصصی در رشته تحصیلی کتابی به عنوان DNA و ظهور ژن در انتشارات دانشگاه کمبریج می باشم .

در زمینه ادبیات نیز در حال تالیف کتاب بچه های راه آهن می باشم .

با توجه با اینکه چهار سال معاون پژوهشی مدیر کل آموزش و پژوهش استاندارد بودید از نظر شما چه مشکلات در امر پژوهش وجود دارد ؟

پژوهش هنوز در کشور ما جایگاه مشخصی ندارد و به درستی نهادینه نشده است

و خیلی ها به پژوهش اعتقاد ندارند حتی گاهی اوقات خود پژوهشگران نیز به اهمیت  کار خود واقف نیستند و آن را جدی نمی گیرند .

مشکلی که بخصوص در سالهای اخیر ایجاد شده است ایجاد یک فضای رقابت ناسالم بین بعضی از پژوهشگران در تعداد مقالات  (ISI ) که ممکن است بعضا اینگونه مقالات از لحاظ محتوای فاقد محتوا و ارزش باشد .

و پژوهشگر بدون اینکه کار تحقيقی واقعی کرده باشد اقدام به کپی کردن از مقالات دیگران و همچنین پیاده نمودن ذهنیات خود می نماید .

متاسفانه در مقاطع تحصیلات تکمیلی نیز  بین دانشجویان ارشد و دکترا هم در چند سال اخیر پدیده ای به نام خرید پایان نامه یا نوشتن پایان نامه های اجاره ای باب شده است که اگرچه تعداد اینگونه افراد محدود است ولی می تواند به اعتبار علمی دانشگاه ها خدشه وارد کند .

به عنوان پژوهشگر برتر استان و همچنین فرماندار شهرستان خاتم چه توصیه و پیشنهادی را به اهل تحقیق و پژوهش بخصوص به نویسندگان پرتلاش و فعال شهر و استان دارید؟

توصیه من به پژوهشگران شهرستان این است اولا با تشکیل شرکت های دانش بنیان بتوانند از امکانات صندوق پژوهش و فناوری استفاده کنند  و در  توسعه مرکز رشد شهرستان کمک کنند ثانیا چون شهرستان یک سری ظرفیت ها و قابلیت های  بخصوص در بخش های باستان شناسی ، کشاورزی ، منابع طبیعی،  محیط زیست و غیره دارد پژوهش های خود را روی این قابلیت ها و ظرفیت ها متمرکز کنند تا به شناسایی و پتانسیل شهرستان کمک کنند .

و اما

توصیه به نویسندگان این است که از نوشتن خسته نوشتند و همواره به تکامل خود و قلم خود بیندیشند و با پیدا کردن سوژه های جدید و جالب سعی در خلق آثاری داشته باشند که برای خواننده دارای جذابیت و کشش باشد .

 









  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا