صادقی خبرنگار :محمد روشنفکر" رییس هیات مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک کشور با اشاره به عدم استقبال مدیران عرصه صنعت کاشی و سرامیک از این همایش، گفت: امروز ناراحتم که همایشی ملی تحت عنوان همایش سرامیک در این شهرستان و استان در حال برگزاری است و هیچ کدام از اربابان این صنعت بزرگ و بومی حضور ندارند و بسیار متاسفم کسانی که باید حضور داشته باشند حضور ندارند و هیچ جای گله باقی نگذاشتهاند.
وی افزود: برگزاری این همایشها به گونهای است که در آینده به پیشرفت صنعت و تولید ثروت کمک میکند و بسیار خوشحالم که هماکنون مخاطبین من، نسل جوان و فرهیخته و دانشجویان و دوستداران این صنعت هستند و در آینده فرماندهی صنعت و سرامیک کشور را برعهده میگیرند.
رییس هیات مدیره انجمن کاشی و سرامیک کشور در ادامه بر نقش تعیین کننده و آیندهنگر ارتباط دانش و صنعت پرداخت و گفت: ارتباط بین دانشگاه و صنعت ارتباطی راهبردی است و پژوهش از ارکان توسعه پایدار صنعت به حساب میآید و بین توسعه پایدار و فرهنگ زنده پیوند تنگاتنگ وجود دارد.
این فعال صنعتی افزود: بیش از 30 سال است که با یک جمله و یک کلمه دنبال ارتباط صنعت و دانشگاه هستیم و اما نتیجه چه شد، ما نمیگوییم چه کسی مشکل دارد، صنعت و یا دانشگاه. ما باید از دیدگاه کاربردی یا نظری در صنایع استان و کل کشور بهرهمند شویم و شاهد توسعه روز افزون صنایع ملی باشیم.
وی خاطرنشان کرد: 30 سال از عمر پر برکت انقلاب میگذرد، همه در تمام سطوح دارای تحصیلات دانشگاهی و عالی و مدیریت هستند، ولی فاقد استراتژیک صنعتی هستیم و صنعتی که استراتژیک نداشته باشد، ماحصل آن وضعیت کنونی صنعت ایران خواهد بود.
وی با اشاره به صنعت کاشی و سرامیک کشور گفت: هماکنون ظرفیت تولید کاشی و سرامیک کشور با نصب دستگاههای مدرن و پیشرفته در کارخانههای کشور 700 میلیون مترمربع است ولی با کمال تاسف 350 میلیون مترمربع تولید داریم.
روشنفکر در ادامه تصریح کرد: بهترین پژوهشگران، کسانی هستند که با حضور در کارخانجات و واحدهای تولیدی مشکلات صنعتی را کشف و راهحل برای آن بیابد و به قول صنعتگران نیمی از عمر خود را صرف کف کارگاه بکند.
وی با تاکید بر وضعیت فعلی کارخانجات کاشی و سرامیک کشور، گفت: صنایع کاشی و سرامیک استان باید در قالب کمیته اجرایی نسبت به آسیبشناسی موجود مطالعه کنند و نتایج حاصله را در اختیار متولیان صنعت استان قرار دهند تا سریع فکری اساسی برای این صنعت شود.
وی تربیت نیروی انسانی و کمبود متخصص را یکی از دردهای صنعت کاشی و سرامیک کشور ذکر کرد و گفت: ما نتوانستیم فضای لازم را برای حضور جوانان فرهیخته در صنعت را مهیا کنیم و با آنان ارتباط احساسی مهیا و برقرار نماییم.
روشنفکر ادامه داد: جوانان ما همکنون از صنعت فراری شده و به سوی کارهای واسطهگری سوق یافتهاند و این برای اینده ایران اسلامی بسیار خطرناک است و باید برای حفظ این سرمایههای انسانی تلاش خود را فزونی بخشیم.
"سید ابوالقاسم میرحسینی" رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد نیز در این همایش، هدف از برگزاری این همایش را ارائه آخرین دست یافتههای محققان و کارشناسان علم سرامیک و همچنین کاربردی کردن تحقیقات در صنایع وابسته دانست.
"سعید رضا کریم نژاد" مدیر عامل مجتمع کاشی میبد نیز گفت نشان توسعه یافتگی شرکتهای با قدمت بالا، نتیجه ارتباط بین علم و تجربه است و باید رابطه مستقیم بین دانشگاه و صنعت بوجود اید.
وی افزود: ارتباط بین صنعت و دانشگاه، ارتباط متقابل است و هر دو تولیدکننده هستند با این تفاوت که یکی در زمینه علم و دیگری با استفاده از علم در زمینه تولید فعالیت دارد.
کریم نژاد در پایان تاکید کرد: هماکنون در شرکتهای صنعتی، مهندسی فکر میشود و باید در دانشگاهها هم مهندسی کار کنند و ما صنعتگران عرصه کاشی و سرامیک از ایدههای نو در این صنعت استقبال میکنیم و امیدواریم که بخش عمدهای از پژوهشهای علمی دانشگاه به سوی صنعت سرامیک سوق داده شود.
"عباس یوسفی" استاد دانشگاه نیز در ادامه همایش ذکر کرد: صنعت کاشی و سرامیک بعد از انقلاب اسلامی رشدی صد چندان داشته است و این امر جز در سایه تلاش دوستداران این صنعت محقق نشده است.
وی افزود: استان یزد به عنوان بزرگترین تولید کننده کاشی و سرامیک در کشور باید تحقیقات خود را در این زمینه افزایش دهد و راههای توسعه را سریع طی کند.
یوسفی خاطرنشان کرد: صنعت و دانشگاه باید پیش از بیش با هم تعامل و همکاری کنند و طرحهای صنعتی باید توسط خود صنعتگران در صنعت تعریف و توسط دانشجویان تکمیل شود.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 10,ژانویه,2025