رييس انجمن باروري و ناباروري:تنها ‌١٥ درصد از زوجهاي نابارور، خدمات درماني را دريافت مي‌كنند

/بيمه‌ها، درمانهاي بيش از ‌٥/١ ميليون توماني را پوشش دهند





یزدفردا"رييس انجمن باروري و ناباروري اعلام كرد: سالانه تنها 15 درصد از زوج‌هاي نابارور، خدمات درماني را دريافت مي‌كنند.


دكتر نوروزي تعداد زوجهاي نابارو كشور را حدود دو تا سه ميليون نفر برشمرد و گفت: سالانه حدود 30 تا 40 دوره درماني در كشور انجام مي‌شود كه اين معادل تنها 15 درصد از اين افراد است.

وي، عمده دلايل محروميت زوجهاي نابارور را در برخورداري از درمان‌هاي هزينه‌هاي سنگين اين نوع درمانها و ضعف فرهنگي جامعه در اين زمينه دانست و افزود: به طور كلي هزينه يك دوره درماني پيشرفته حدود 5/1 ميليون تومان برآورد مي‌شود. همچنين برخي از روشهاي درماني نياز به كارگيري انواع پيشرفته و برخي جراحي‌ها وجود دارد كه اين هزينه‌ها را تا چندين برابر افزايش مي‌دهد.


رييس انجمن باروري و ناباروري، از سوي ديگر ضعف فرهنگي جامعه را در اعلام و پيگيري درمان ناباروري، مانعي براي درمان زوجهاي بيمار عنوان و تصريح كرد: بايد مسوولان و افراد مرتبط تلاش كنند تا در بعد فرهنگي و اقتصادي از اين زوجها حمايت كنند.

وي در اين زمينه عنوان كرد: انجمن در حال حاضر با پيگيري بحث تعرفه گذاري و دفاع از حقوق بيماران و كودكاني كه از طريق روشهاي درمان ناباروري متولد مي‌شوند سعي در حمايت از زوجهاي نابارور دارد.

دكتر نوروزي اظهار كرد: ثبت اطلاعات اين زوجها جلوگيري از ازدواج محارم و بسياري از فعاليتهاي ديگر از اقدامات در دست انجمن باروري و ناباروري است.

وي با بيان اين كه در حال حاضر انجمن، تعرفه‌هاي درمان ناباروري را مشخص كرده و به بيمه ارائه داده است، اذعان كرد: از مسوولان گروه خواستاريم تا درمانهاي بيش از 5/1 ميليون توماني را تحت پوشش قرار دهند، اما متاسفانه بيمه‌ها به دليل نداشتن اعتبار، تاكنون از اين كار سرباز زدند.

رييس انجمن باروري و ناباروري، در ادامه با اعلام اين كه در هر دوره درماني، احتمال موفقيت 30 تا 35 درصد برآورد مي‌شود، بيان كرد: بنابراين سالانه 9 تا 10 هزار زوج با موفقيت، درمانهاي ناباروري را سپري مي‌كنند.


شاغلان در معرض خطر ناباروري بايد شناسايي شوند

وي در ادامه گفت وگو با خبرنگاران، به نتايج و تحقيقات انجمن باروري و ناباروري اشاره و تاكيد كرد: براين اساس كساني كه با رنگ كار مي‌كنند، كساني كه مشاغل استرس‌زا دارند و همچنين بر اساس بخشي از تئوريها، استفاده از برخي امواج مانند موبايل و برخي بيماريهاي عفوني موجب ناباروري در افراد مي‌شود.

دكتر نوروزي بر اين اساس تاكيد كرد: بايد افراد شاغل در كارهايي كه در معرض خطر ناباروري است، شناسايي شوند و برخي توصيه‌ها از جمله سن ازدواج و بچه‌داري به آنها ارائه شود.

وي خاطرنشان كرد: البته اين امر مستلزم پيگيري مسوولان و صرف بودجه است كه تاكنون متاسفانه محقق نشده است.

رييس انجمن باروري و ناباروري، همچنين با بيان اين كه 90 درصد از زوجها از طريق روشهاي معمول درمان مي‌شوند، 10 درصد زوجهاي نابارور را نيازمند استفاده از روشهاي نوين پيشرفته مثل سلولهاي بنيادي، دانست و يادآور شد: در حال حاضر در حال پيگيري تحقيقات بر روي روشهاي سلولهاي بنيادي در درمان ناباروري هستيم كه تاكنون مرحله آزمايشات بر روي حيوانات با موفقيت انجام شده و در حال حاضر اين آزمايشات بر روي انسانها مراحل اوليه را طي مي‌كند.

وي با اعلام اين كه در دنيا 15 درصد زوجها نابارور هستند، توضيح داد: سالانه 100 هزار زوج به اين افراد افزوده مي‌شود و با توجه به نوع زندگي افراد، به نظر مي‌رسد مشكل ناباروري روز به روز در حال گسترش است.

یزدفردا

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا