قائم مقام وزير بهداشت: شهركهاي صنعتي سلامت در شعاع 120 كيلومتر كلانشهرها تاسيس مي‌شود


به گزارش گروه خبر بهداشت و درمان یزدفردا به نقل از فارس، ابراهيم متوليان در دومين همايش بزرگ توليد كنندگان تجهيزات پزشكي، دندانپزشكي و آزمايشگاهي در سالن همايشهاي بين‌المللي صدا وسيما،‌افزود: رويكرد وزارت بهداشت در دوره اخير فقط خريد از توليد كنندگان تجهيزات پزشكي با كيفيت نيست بلكه حمايت از اين صنعت براي رشد آن نيز در دستور كار جدي اين وزارتخانه قرار دارد.
وي گفت: براي رسيدن به اين هدف طي 5/2 سال گذشته اقدامات زيادي انجام شده است كه آخرين آن تصويب آيين نامه تجهيزات پزشكي است كه هفته گذشته با امضاي وزير بهداشت ابلاغ شد، اين آيين نامه تمام ابعاد توليد، واردات، نگهداري، خدمات پس از فروش، صادرات، جلوگيري از قاچاق را توجه كرده است و براي اولين بار چارچوب قانونمندي را براي فعاليت در اين زمينه به وجود آورده است.
متوليان افزود: تلاش ما اين است كه در اين فضا هيچ كس سهم خاصي نداشته باشد و شرايط براي همگان مساوي باشد اما قطعاً هر كس كه محصول با كيفيت تري توليد كند جايگاه بهتري در بازار تجهيزات پزشكي داخلي خواهد داشت.
قائم مقام وزير بهداشت گفت:‌ اكنون حدود 510 نوع وسيله پزشكي در ايران توليد مي‌شود و وزارت بهداشت براي ارتقا سطح كيفي اين محصولات و توانمندي آنها براي كسب گواهينامه هاي بين‌المللي و صادارت حمايت مي‌كند، سال گذشته 5/8 ميليون دلار صادرات تجهيزات پزشكي داشتيم كه عمدتاًٌ به كشورهاي خاورميانه و آفريقايي بود.
وي افزود: پيشرفت صنايع پزشكي كشور ارتباط مستقيمي با پيشرفت صنايع نظامي دارد و هر تحولي كه در يكي از اين صنايع رخ دهد در ديگري نيز موثر است به عنوان مثال ورود تكنولوژي ليزر هر دو صنعت را متحول كرد و اكنون نيز ورود تكنولوژي‌هاي سطح بالا(‌ hi-tech) به كشور در حوزه تجهيزات پزشكي موجب تحول در صنعت نظامي كشور نيز مي‌شود.
متوليان گفت:‌ براي رسيدن به اهداف بلند توسعه كشور در سال 1404 بايد بخش دولتي و خصوصي در كنار هم و همكار هم باشند، زيرا پيشرفت و توسعه حاصل تلاش پيگيري و بدون خستگي همه مسئولان و دست اندركاران است به همين علت همه بايد در كنار هم باشيم و به هم مشاوره بدهيم.
وي افزود: وزارت بهداشت كه بزرگترين خريدار تجهيزات پزشكي در كشور است، در دو سال گذشته تلاش زيادي كرده تا بيمارستانها و دانشگاههاي علوم پزشكي تا جاي ممكن از محصولات داخلي خريد كنند، ليست كالاهاي با كيفيت داخلي به دانشگاههاي علوم پزشكي داده شده است و در مورد اين اقلام دانشگاهها حق خريد خارجي ندارند مگر اينكه توجيه لازم را داشته باشند.
وي گفت: گاهي حتي براي حضور يك شركت ايراني در مناقصه خريد يك نوع وسيله پزشكي براي يك دانشگاه به خاطر حضور آن شركت مناقصه را به تاخير انداخته‌ايم، حتي مواردي بوده است كه يك دستگاه نظارتي دولتي كه بايد حامي دولت باشد تدكر داده است كه چرا از شركت خصوصي ايراني خريداري نشده است.
وي ادامه داد: هدف ما اين است كه تا جاي ممكن است طنابها را از پاي توليد كنندگان داخلي برداريم، از آنها حمايت كنيم تا توليدات با كيفيت تري داشته باشند، حتي قرار است تسهيلاتي براي اخذ گواهينامه هاي بين المللي مانند CE اروپا به توليد كنندگان داخلي داده شود تا وارد بازارهاي جهاني شوند.
وي گفت: با وزارت صنايع هم در حال مذاكره هستيم تا محدوديت فعاليت شركتهاي توليدكننده تجهيزات پزشكي در شعال 120 كيلومتري شهرها برداشته شود، حتي طرح ايجاد شهركهاي صنعتي سلامت در شعاع 120 كيلومتري كلان شهرها مطرح است كه اميداريم هر چه زودتر محقق شود.
قائم مقام وزير بهداشت اضافه كرد: البته از توليد كنندگان تجهيزات پزشكي نيز انتظاراتي داريم از جمله اينكه به خدمات پس از فروش كالاهاي خود به خصوص تجهيزات حساس مانند تجهيزات اتاق عمل يا تختهاي مراقبتهاي ويژه توجه بيشتري كنند، براي ارتقاي كيفيت محصولات خود بكوشند و حاشيه سود كمتري را در نظر بگيرند تا بتوانيم به علت قيمت پايين تر دانشگاهها را مجاب كنيم كه خريد داخلي داشته باشند.

یزدفردا



  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا