وزير بهداشت : پيشنهادهاي اجراي پزشك خانواده در شهرها تقديم دولت شد
گروه خبر بهداشت و درمان یزدفردا :وزير بهداشت گفت: پيشنهادهاي وزارت بهداشت براي اجراي پزشك خانواده و نظام ارجاع در شهرها با تأكيد بر نقش بخش خصوصي تقديم دولت شد و منتظر تصميمگيري دولت هستيم.
كامران باقري لنكراني در گفتوگو با فارس افزود: اجراي طرح پزشك خانواده در روستاها بسيار آسانتر از شهرها بود، زيرا در بسياري از روستاها ارائه كننده خدمات منحصراً دولت بود، خيلي جاها هم اصلاً خدمات سلامت ارائه نميشد، بنابراين برنامهريزي براي اجراي اين سيستم راحت تر بود اما در شهرها كار بسيار پيچيدهتر است.
وي ادامه داد: در شهرها 60 درصد خدمات درمان سرپايي از سوي بخش خصوصي ارائه ميشود، بنابراين بايد اجراي اين طرح در شهرها با برنامهريزي دقيقتري طراحي شود، تأمين اعتبارات قدم بعدي است و اول بايد طراحي كنيم كه در شهرها چه كار ميخواهيم انجام دهيم.
باقريلنكراني اضافه كرد: ما پيشنهادهاي اجراي طرح پزشك خانواده را براي تصميم و تصويب نهايي تقدم دولت كردهايم، پيشنهادهاي ما به نوعي ناظر بر استفاده بيشتر از توان بخش خصوصي است منتها با اين شرط كه شاخصهاي اجراي برنامه مشخص و قابل پايش و ارزيابي باشد.
وي گفت: به نظر ما پايلوت اجراي طرح پزشك خانواده در شهرها نيز با اجراي آن در شهرهاي زير 20 هزار نفر انجام شده است و بايد شروع كنيم، بنابراين بر اساس تصميمي كه در دولت گرفته ميشود و منابعي كه براي اين كار اختصاص مييابد، ميتوانيم اجراي پزشك خانواده را ابتدا از شهرهاي با جمعيت زير 50 هزار نفر شروع كنيم و بعد به شهرهاي زير 100 هزار نفر برسيم و همين طور جلو برويم.
وزير بهداشت در پاسخ به اين پرسش كه چه زماني را براي شروع اجراي طرح پزشك خانواده در اين شهرها پيشبيني ميكنيد، گفت: من دلم ميخواهد از همين فردا پزشك خانواده در شهرها اجرا شود اما اجراي اين طرح يك كار بين بخشي است و بايد دستگاههاي مختلف در اين زمينه هماهنگ شوند و در هر صورت ما منتظر تصميمگيري دولت هستيم.
اجراي طرح پزشك خانواده بر اساس اعتبار حدود 500 ميليارد توماني كه مجلس در سال 84 در اختيار وزارت بهداشت و رفاه قرار داد از مرداد 84 آغاز شد و اكنون در تمام روستاهاي كشور و بخشي از شهرهاي زير 20 هزار نفر به مرحله اجرا درآمده است و حدود 21 ميليون روستايي دفترچه بيمه روستايي و پزشك خانواده را دريافت كردهاند.
مطابق اين طرح پزشكان خانواده كه فعلاً پزشكان عمومي هستند و حدود 5 هزار و 500 نفرشان در روستاها مستقر شدهاند، مسئولان سلامت مردمند و هر پزشك خانواده به همراه يك تيم سلامت كه شامل ماما نيز ميشود، مسئول سلامت جمعيتي بين 2 هزار تا 4 هزار نفر است و علاوه بر درمان بيماريهاي آنها بايد به طور مرتب وضع سلامت اين افراد را كنترل كند، براي آنها پرونده سلامت تشكيل دهد و در صورت نياز به خدمات درمانهاي تخصصي و بستري افراد تحت پوشش خود را به مراكز درماني در شهرها ارجاع دهد
یزدفردا
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 24,ژانویه,2025