رییس دانشگاه یـزد: یزد را به قطب علمی مناطق خشک و بیابانی کشور تبدیل کنیم

به مناسبت هفته منابع طبیعی و روز آموزش و پژوهش در منابع طبیعی همایش منابع طبیعی و آبخیز داری در محل سالن منتظر قائم دانشگاه یزد برگزار شد.

 در این مراسم که با حضور استاندار یزد، رییس دانشگاه یزد، مدیر کل منابع طبیعی استان، اعضای هیأت علمی و جمعی از پژوهشگران و علاقه مندان به منابع طبیعی برگزار شد؛ آقای سید محمد میر محمدی، استاندار یزد در این مراسم گفت:منابع طبیعی از اصلی ترین سرمایه های جامعه بشری است و سرمایه های انسانی نیز بر پایه منابع طبیعی سالم استوار است.

وی ضمن اشاره به منابع ژنتیکی به عنوان یکی از اصلی ترین منابع افزود: با توجه به اهمیت بالایی در منابع طبیعی احساس می شود جای سوال است که ما برای فرهنگ سازی حفاظت از منابع طبیعی و احیای این منابع تا کنون چه کرده ایم  و با توجه به اینکه احیای منابع طبیعی از وظایف عمومی است، آیا این وظیفه بین عموم جامعه نهادینه شده است؟

وی اظهار کرد: استان یزد باید حساسیت بیشتری بر روی منابع طبیعی و پوشش گیاهی داشته باشد چراکه هرگونه صدمه در این زمینه می تواند زندگی خودمان را مورد تهدید قرار دهد و صنایع نباید آلودگی را بر محیط زیست تحمیل کنند، طراحی های دقیق زیست محیطی می تواند به ما کمک کند و تعامل بیشتر با محیط های شهری و پیرامونی باید بر اساس محیط زیست تعریف شود ضمن اینکه باید اقدامات نتیجه فعالیت های پژوهشی و علمی باشد.

در این مراسم همچنین آقای محمد صالح اولیاء، رییس دانشگاه یزد گفت: منابع طبیعی و آبخیزداری دارای مزیت های نسبی زیادی در استان است و ظهور و بروز این ظرفیت ها به واسطه وجود اساتیدی همچون دکتر محمدرضا اختصاصی، فرصتی است که بیشتر به توانمندی های استان توجه کنیم و رمز اقتصاد مقاومتی هم همین است که بتوانیم جدا از ارتباطات خارج از استان بر توانمندی های داخلی و استانی تکیه داشته باشیم علاوه بر اینکه ضعف ها را هم نادیده نمی گیریم.

وی افزود: دانشگاه یزد درعمل نشان داده است که می تواند در زمینه های مختلف علمی در کشور بدرخشد و به عنوان نمونه می توان به موفقیت انجمن علمی دانشگاه یزد به عنوان  پنجمین انجمن علمی برتر در بین دانشگاه های کشور اشاره کرد همچنین پژوهشکده دانشکده منابع طبیعی دانشگاه یزد می تواند به قطب علمی مناطق خشک و بیابانی کشور تبدیل شود و این مهم در صورتی محقق می شود که کارها پراکنده انجام نشود و با ارتباط و انسجام بیشتر با دستگاه های اجرایی این پژوهشکده تقویت شود بنابراین از دستگاه های اجرایی را به همیاری می طلبیم تا پژوهشکده منابع طبیعی یزد به قطب پژوهش در زمینه مناطق خشک و بیابانی تبدیل شود و دانشکده منابع طبیعی دانشگاه یزد در آینده نزدیک در سطح پنج دانشکده برتر در بین دانشگاه های کشور شناخته شود.

آقای اصغر مصلح آرانی، رییس دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی دانشگاه یزد نیز در این همایش با بیان اقدامات پژوهشی دانشکده منابع طبیعی و کویر شناسی دانشگاه یزد و چاپ500 مقاله علمی و پژوهشی و آی اس آی توسط این دانشکده گفت: پنجمین روز از هفته منابع طبیعی به عنوان روز آموزش و پژوهش نام گذاری شده است و فرصت خوبی است که به وظایف خود در حوزه پژوهش نگاهی داشته باشیم چرا که مسئله پژوهش در منابع طبیعی کمتر مورد توجه قرار گرفته است و در افق 1404 کشور ایران به عنوان کشوری توسعه یافته با جایگاه اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه با هویت اسلامی و برخوردار از دانش پیشرفته در نظر گرفته شده است و در این بین به ترویج پژوهش در نانو تکنولوژی و زیست فناوری در کشاورزی تاکیدشده است که همه این عناوین به دنبال تحقیق و پژوهش اجرایی خواهد شد.

وی عناون کرد: در راستای این اهداف برخی فرصت ها و برخی تهدید ها وجود دارد که  می توان به تنوع اقلیمی ایران و وجود گونه های گیاهی متنوع مرتعی، وجود گیاهان جنگلی در نواحی پنجگانه در ایران، جاذبه های گردشگری در عرصه منابع طبیعی جزء فرصت ها محسوب می شند.

وی در ادامه به تهدیدها در راستای رسیدن به اهداف اشاره کرد و گفت: ضعف در به کار گیری دستاوردهای پژوهشی، نا هماهنگی دستگاه های اجرایی در بحث منابع طبیعی و عدم همخوانی بودجه و اعتبارات با اهداف و برنامه ها از جمله عواملی هستند که سرعت رسیده به اهداف را کند می کنند.

آقای سید ابوالفضل وکیلی مدیر کل منابع طبیعی استان یزد نیز در ادامه به مشارکت بیشتر دانشگاه با این اداره کل تا کید کرد و گفت: مشارکت ها باید بیشتر جلوه گر باشد و این اداره در طرح های دانشجویی میتواند در حوزه های فرسایش آبی و خاکی با دانشگاه همکاری بیشتری داشته باشد.

در این مراسم همچنین از چند تن از اساتید و فعالان عرصه آموزش و تحقیق در منابع طبیعی نیز با اهدای لوح سپاس تجلیل شد.

شایان ذکر است نمایشگاهی در زمینه مباحث مرتبط با منابع طبیعی و محیط زیست نیز در مجاورت محل برگزاری این مراسم در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفت.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 










  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا