میلادت مبارک، خاتون خانه ولایت، ای پرستار زخمهای عاشورایی، زینب (س)
سال ششم هجرت بود که در پنجم جمادی الاول پا به عرصه وجود گذاشتی ای نفر ششم پنج تن آل عبا ،بیش از هرکس حسین از آمدنت خوشحال شد. دوید به سوی پدر وبا خوشحالی فریاد کشید:«پدر جان پدر جان خدا یک خواهر به من داده است»زهرای مرضیه گفت «علی جان نام دخترمان را چه بگذاریم؟» امام پاسخ داد «نامگذاری فرزندانمان شایسته پدر شماست و من سبقت نمیگیرم از پیامبر در نامگذاری این دختر» پیامبر در سفر بود . وقتی که بازگشت ،یک راست به خانه زهرا وارد شد حتی بیش از ستردن گرد وغبار سفر از دست وپا و صورت وسر .پدر ومادر گفتند که برای نامگذاری عزیزمان چشم انتظار بازگشت شما بوده ایم . پیامبر تو را چنان جان شیرین در آغوش فشرد،بر گوشه لب های خندانت بوسه زد و گفت: «نامگذاری این عزیز ، کار خود خداست . من چشم انتظار اسم آسمانی او می مانم .»بلافاصله جبرئیل بر پیامبر نازل شد و در حالی که اشک در چشمانش حلقه زده بود . اسم زینب را برای تو از آسمان آورد. ای زینت پدر ، ای دختر معطر پیامبر، از جبرئیل سوال کرد که دلیل این غصه وگریه چسیت ؟ جبرئیل عرضه داشت «همه عمر در اندوه این دختر میگریم که در همه عمر جز مصیبت و اندوه نخواهد دید» پیامبر گریست زهرا و علی گریستند . دو برادرت حسن وحسین گریه کردند و تو هم بغض کردی و لب برچیدی . در آغوش هیچ کس آرام نمیگرفتی جز در بغل حسین . ودر مقابل حیرت دیگران از مادر می شنیدی که «بی تابی اش همه از فراق حسین است. در آغوش حسین ، چه جای گریستن ؟» و زینب(س) زینت و مونس تنهایی پدر و سنگ صبور غربت زهرا، همنوا با مظلومیت حسن و خطبه خوان رشادت حسین و شهامت عباس است
حضرت زينب (س) آراسته به همه فضایل و خصلتهاى والاى اخلاقى و الهى ،بزرگ بانوي جهان اسلام، بيدادگر و ادامه دهنده حادثه عاشورا و دارنده دانشهاي دو جهان و به گفته امام سجاد (ع): « داناي بدون آموزگار و فهميده بدون فهماننده » بود. الگوي راستين وي، بانوي دو جهان حضرت فاطمه (س) مادر وي بوده است. زينب (س) در دامان پرمهر و معنويت فاطمه (س)از سرچشمه معارف اسلامي و قرآني سيراب گشت. رسالت راستين زينب هنگامي آغاز گرديد که پس از به شهادت رسيدن امام حسين (ع) و هفتاد و دو تن از يارانش با ايراد سخنان آتشين به بيدارگري مردم کوفه و ستيز با ستمکاران و يزيديان پرداخت.
برخورد حضرت زینب(س) در برابر دشمنان بسیار اعجاب انگیز است وى با ستمگران با تمام وجود به مبارزه برخاست در حالى كه آنان در اوج عظمت و اقتدار بودند. خطبه بى نظیرى را در حضور دژخیمان ایراد نمود وشجاعت بى مانندى را از خود به نمایش گذاشت.
صديقه توانا، عقليه دودمان وحي، تربيت شده خاندان نبوت، حضرت زينب كبري(س) است. همان كه در بزرگواري و كرامتش بسيار سخن ها گفته و نوشته اند.او نمودار حق و جهاد در راه خدا و نگهدارنده ايمان و عقيده، قهرمان دليري و شجاعت، جلوه فصاحت و بلاغت، شعله ستيزه جوي باطل و آتش افشان حق در برابر نيروهاي ستمگر و كوبنده دژخيمان زورگو است.
زينب(س) تجسم زهد، علم، عفاف و شهامت و عقيله طاهره، متعلق به اخلاق الهي است. اين بزرگوار (س) راه مقاومت در برابر باطل را به امت نشان داد و فداكاري در راه خدا و چشم پوشي از همه چيز را در راه برافراشتن پرچم حق به همه ياد داد.
ايثار، فداكاري، وزانت عقل، صبر و بردباري، علم وسيع و دانش وافر، سخنان سنجيده و منطقي او در فرصت هاي حساس توأم با آن مظلوميت و ستم هاي جانكاهي كه به او وارد آمده است، از او چهره يك شخصيت بي نظير، رزم آور شجاع، جهادگر بي باك و سخنور توانا را در قلوب و اذهان ترسيم نموده است كه تا چرخ زمان حركت دارد، تا نسل ها در روي زمين حيات دارند و تا زمين دور خورشيد مي گردد اين چراغ فروزان، نورافكن جهانيان و نسل هاي آينده خواهد بود.
حال بی تردید در شرایط سخت كنونى اگر بانوان جوامع اسلامى سیره عملى و اوصاف اخلاقى شیرزن كربلا را الگو و اسوه خود قرار دهند، روز به روز ارزشها و فضایل آنان شكوفاتر خواهد شد و بى شك در صورت تحقق چنین مهمى زمینه سعادت دنیا و آخرت براى مسلمانان مهیا خواهد شد.
گردآوری : محمد هادی فتاحی بافقی
مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
پنجشنبه 16,ژانویه,2025