طبق قوانین وزارت کشور، تغییر آرم های قبل از انقلاب از دستورات مورد تاکید جمهوری اسلامی ایران بوده است که ظاهرا شورای اسلامی دوره سوم بر اساس بخشنامه ای گویا شهردار وقت طبس را موظف به این اقدام نموده اند که تاکنون تعلل شده است.

طبس- خبرنگار یزدفردا/ آنچه می خوانید وارده به سایت بوده و انتشار آن به معنی تایید محتوی مطالب نیست و جهت احترام به افکار عمومی و نظر کاربران محترم منتشر می گردد و البته این پایگاه آماده انعکاس پاسخ شهرداری طبس نیز می باشد.

شهردار محترم طبس- آقای مهندس اشرفیان

سلام

با خبر شدیم در اواخر دوره سوم شورای اسلامی شهر طبس درخواستی از شهرداری طبس به شورای اسلامی داده می شود که آرم شهرداری متناسب با ارزشهای انقلاب اسلامی و در راستای باورهای دینی، مذهبی و مسائل عرفی، اجتماعی که تضادی با ارزشها و باورها و اعتقادات مذهبی نداشته باشد، تغییر یابد.

متعاقب آن شورای دوره سوم با مطالعات و بررسی های همه جانبه آرمی را انتخاب و در اختیار شهرداری طبس قرار می دهد.

اما متاسفانه شهردار وقت با سلیقه خود به دور از نظر شورای سوم و تحت افکاری که ممکن است توسط ... القاء شده باشد در قسمت تحتانی آرم، عکس پلیکان را اضافه نمود و زمانی که مسئول کمیسیون اجتماعی شورا به آقای شهردار این اشتباه فاحش را گوشزد می نماید، ایشان ضمن عذرخواهی ابراز می دارد که فعلا تا برگه های تکثیر شده بسیار زیاد با این آرم تمام نشود موضوع آفتابی نشده و مردم نشنوند.

شهردار وقت طبس متعهد می شود تا به محض اتمام برگه های سربرگ دار شهرداری، به طور حتم پلیکان را از آرم شهرداری طبس خذف و آرم مصوب شورای سوم را اعمال کند.

ممکن است خوانندگان عزیز بر نویسنده اعتراض کنند که چرا نسبت به مسائلی کوچک، حساسیت نشان می دهید که برای روشن شدن موضوع، نکاتی را یادآور می شوم:

موضوعات و مسائل اجتماعی و غیره در نظام های طاغوتی بر اساس اعتقادات غلط و خرافی آنان شکل گرفته است و باورهای خرافی و غیرالهی در شئونات اجتماعی خود بعنوان یک اصل از آنها استفاده می نمایند و به همین طریق با استفاده از گذشت زمان و القائات شیطانی در باور انسانها مطلب یا مطالب و یا نمادی را نهادینه می کنند.

مثلا اگر دقت کرده باشید، نشان عقاب به عنوان نماد و توتم در بعضی از کشورهای مستکبر و مستبد از جمله آمریکای جهانخوار نهادینه شده که برگرفته از آئین توتمیسم از آئین های خرافی شش هزار سال قبل مصریان اخذ شده و در نظام شاهنشاهی ایران نیز نشان شیر و خورشید با همین باور غلط در پرچم ایران جای گرفت که به برکت جمهوری اسلامی ایران، امروز پرچم کشورمان با نشان "الله" جل جلاله و کنار نویس "الله اکبر" مزین شده است که برگرفته از باورها و اعتقاد عمیق دینی ملت ایران مسلمان می باشد.

و امروز عنوان "طبس پلیکان" یا "پلیکان طبس" بدون اطلاع و مطالعه در ریشه این اصطلاح، بعنوان نمادی خرافی درآمده است که می طلبد شهردار فرهنگ دوست و متعهد طبس با نگاهی عمیق و باوری اسلامی در تغییر این اصطلاح، واژه و یا نماد خرافی اقدامی عاجل نماید.

طبس دارای غنای فرهنگی عمیق و برخوردار است و نمادهای زیبای طبیعی آن حداقل در سفرنامه مکتوب ناصرخسرو مورد اشاره قرار گرفته و مسافر سوئدی کویر "سون هدین" در کتاب {طبس شهری که بود} نیز بر آن صحه گذاشته است.

بر اساس مستندات کافی در آرم مورد پیشنهاد شورای سوم شهر طبس، نمادهای برجسته این شهر زیبا و مثال زدنی از جمله معماری، باغ و بستان، درختان مرکبات و خرما لحاظ گردیده است که نه تنها تضادی با ارزشهای دینی ندارد که در راستای ارزشهای الهی از جمله توصیف قرآنی باغ های بهشتی و غرفه های آن و درختان زیبا می باشد.

اکنون از شهردار ولایی، بسیجی، فرهنگی و فرزند انقلاب و شورای محترم اسلامی دوره چهارم که متشکل از چهره های فرهنگی، دانشگاهی و متخصص است می خواهیم با امعان نظر به این عرایض در ادامه بر این نکته مهم اما ظریف توجه ویژه لحاظ فرمایند و مرغ پلیکانی را که در مسیر مهاجرت، اشتباهی و از روی خستگی راه به حوض آب باغ گلشن طبس پناه آورد و در زلزله 57 نیز کشته شد را از باورهای غلط، غیر دینی و القاء شده توسط مسئولین وقت در قبل از انقلاب، حذف نمایند.

شهر طبس که خود دارای اماکنی متبرک چون آستان مبارک حضرت حسین بن موسی الکاظم(ع) و آفریده هایی چون نخل سرافراز و نرگس معطر و مرکبات نامدار است نباید نام پلیکانی را یدک بکشد که سالها خودش نیز در این شهر غریب افتاده است و حتی شعرا را به سرودن ابیاتی اعتراض آمیز مثل " مرغک سرگشته ای باغش اگر شد اعتبار***پس چرا جفتش نیامد، از چه رو تنها بماند" واداشته است.

اینگونه ابیات که شاعر بر اساس اعتراض سروده است اشاره به زمانی دارد که مرغ پلیکان خسته از راه در سال 1355 به باغ گلشن طبس فرود می آید و متاسفانه برخی بدون مطالعه تاریخ کهن طبس، این شهر را با پسوند پلیکان مورد خطاب قرار می دهند، در حالیکه شاعر معتقد است حتی جفت یا همسر این مرغ سرگردان هم با نشان اعتراض به وی ملحق نشده است.

به هر حال طبق قوانین وزارت کشور، تغییر آرم های قبل از انقلاب از دستورات مورد تاکید جمهوری اسلامی ایران بوده است که ظاهرا شورای اسلامی دوره سوم که نمایندگانی بزرگوار از آن شورا نیز در شورای چهارم حضور دارند(آقایان قریشی و عبدالرحیمی) بر اساس بخشنامه ای گویا شهردار وقت طبس را موظف به این اقدام نموده اند که تاکنون تعلل شده است.

در پایان ضمن تقدیر از خدمات شایسته مهندس علی اشرفیان در شهر طبس، امیدوارم شهردار جوان و پویای طبس با روحیه کار جهادی به این مهم فرهنگی صحه گذاشته و با قدرت روابط عمومی شخصی خویش بر ابطال آرم کنونی و جایگزینی آرم جدید تعجل نماید.

با تقدیم احترام: شهروند طبسی

گزارش تصویری نشست برخی از اعضاء مجمع هم اندیشی توسعه بافق با گروه شمیم (شورای مردمی یزدیهای مرکز)

مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید

 

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا