مقاله دکتر علي نظري عضو هيئت علمي دانشكده هنر و معماري دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد در ژورنال تخصصي Journal of The Textile Institute کشور انگلیس پذيرفته و به چاپ رسيده است .
مقاله دکتر علي نظري عضو هيئت علمي دانشكده هنر و معماري دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد با عنوان "بهينه سازي پيش عمليات پروتئاز روي پارچه پشمي جهت ارتقاء ويژگي ضدميكروبي و محافظت در برابر فرابنفش پايدار با استفاده از نانو تيتانيوم دي اكسيد و پلي كربوكسيليك اسيدها بوسيله روش آماري رويه پاسخ" در ژورنال تخصصي Journal of The Textile Institute پذيرفته و به چاپ رسيده است. مجله مذکور توسط ناشر Taylor & Francis از كشور انگليس، با نمايه معتبر ISI و Impact Factor: 0.514 به چاپ رسید .
دکتر علی نظری عضو هيآت علمي واحد یزد در مورد این کار تحقیقاتی گفت : باتوجه به كاربرد فراوان پارچه هاي پشمي و همچنين پتانسيل رشد ميكروب در آنها و همچنين عبور و تخريب آنها در اثر تابش فرابنفش، در اين كار تحقيقاتي امكان توليد پارچه پشمي ضدميكروب و محافظ در برابر فرابنفش (UV) با استفاده از فناوري نانو با بكارگيري نانو ذرات تيتانيوم دي اكسيد بهمراه مواد پلي كربوكسيليك BTCA و CA بررسي شده است.
وی افزود : کاربرد اين طرح به صورت مستقيم و غير مستقيم در صنعت نساجي، رنگرزي و تكميل پارچه هاي محافظتي و همچنين در پزشكي مورد استفاده قرار می گیرد . این مدرس دانشگاه در مورد قابليت تجاري شدن این طرح گفت : درصورت تهيه تجاري با صرف هزينه مقرون بصرفه ماده اوليه (نانوتيتانيوم دي اكسيد) مورد استفاده در اين پژوهش، كه همان مشخصات توليد شده آن توسط شركت دويسبورگ آلمان مي باشد، مي توان اين ايده را تجاري كرد .
وی هدف از انجام اين کار تحقیقاتی را توليد پارچه پشمي محافظ در برابر فرابنفش (UV) و ضدميكروب پايدار در برابر باكتري هاي گرم منفي (Escherichia coli) و گرم مثبت (Staphylococcus aureus) با استفاده از نانو ذرات تيتانيوم دي اكسيد، ضمن استفاده از تحليل هاي آماري حاصله از طراحي آزمايشات براساس طرح مركب مركزي عنوان نمود .
دکتر علی نظری در باره ويژگيهاي نوآورانه اين کار تحقیقاتی گفت : ويژگي محافظ در برابر فرابنفش (UV) و ضدميكروبي پايدار براي پارچه پشمي با استفاده از نانو ذرات تيتانيوم دي اكسيد با استفاده از روش آماري رويه پاسخ حاصل شده است.
وی در مورد خاصيتي که با استفاده از نانوتکنولوژي به آن دست يافته و مکانيزم آن گفت : ويژگي محافظ در برابر فرابنفش (UV) و ضدميكروبي پايدار مي باشد كه براساس مكانيسم توليد گونه هاي فعال شده توليد شده، توسط نانو ذرات تيتانيوم دي اكسيد در هنگامي كه تحت تابش فرابنفش (UV-A) قرار مي گيرند.
دکتر نظری در ادامه با توجه به اینکه این طرح چه مشکلاتی را حل میکند افزود : مناسب بودن پشم براي تغذيه، رشد و تكثير باكتري هاي مضري همچون باكتري هاي گرم منفي (Escherichia coli) و گرم مثبت (Staphylococcus aureus) و همچنين عبور و آسيب ديدگي پشم در اثر تابش فرابنفش (UV) می باشد .
این عضو هیات علمی دانشگاه در پایان خاطر نشان کرد : طرحي براي ادامه کار بر روي موضوع ، با توجه به دو ويژگي ارزنده حاصله كه شامل استفاده از روش آماري رويه پاسخ ( Response Surface Methodology) جهت كسب شرايط بهنيه عملياتي و همچنين پايداري بالاي نانو ذرات مورد روي كالاي پشمي توسط مواد شبكه اي ساز، در ادامه به دنبال چند عملكردي (Multifunctional) كردن ويژگي هاي كسب شده روي پارچه هاي پشمي می باشم .
مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 13,ژوئیه,2025