كارشناس مسوول تغذيه مركز بهداشت استان يزد گفت: رنگ قرمز چغندر حاوي ماده اي بنام آنتوسيانين است كه از قوي ترين آنتي اكسيدان هاي طبيعي بوده و در پيشگيري از بروز بسياري از سرطان ها از جمله سرطان هاي گوارشي مفيد است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یزد يوسف نقيايي كارشناس مسوول تغذيه مركز بهداشت استان يزد بيان كرد: چغندر در دسته بندي جزء سبزيجات قرار مي گيرد اما به دليل وجود قند بالا و انرژي قابل توجه، آن را گاهي جزء ميوه جات مي دانند.
وي ادامه داد: چغندر خام حاوي 42 كيلوكالري انرژي بوده و 9 درصد كربوهيدرات دارد در حالي كه نوع آب گرفته آن مقدار قابل توجهي انرژي يعني 334 كيلوكالري و 76 درصد كربوهيدرات دارد.
وي تصريح كرد: وجود كربوهيدرات به مقدار بالاي چغندر هم از نوع ساكاروز است كه مي تواند براي افراد ديابتي خطرناك باشد چراكه ساكاروز در بدن سريعا به قند خون يا گلوكز تبديل مي شود و موجب افزايش ناگهاني قندخون در افراد ديابتي خواهد شد.
نقيايي گفت: مقدار فيبر چغندر به ميزان 100 گرم ماده بوده و براي افراد دچار يبوست مي تواند مفيد باشد. همچنبن اين سبزي، پتاسيم قابل توجهي يعني حدود 300 ميلي گرم دارد كه مي تواند در كاهش فشار خون مثمرثمر باشد.
وي گفت: چغندر جزء مواد غذايي با سديم متوسط است به عبارتي 77 ميلي گرم سديم دارد و به همين علت مصرف زياد آن مي تواند سديم زيادي را وارد بدن فرد مبتلا به فشار خون بالا كند بنابراين مصرف متعادل آن را به اين افراد توصيه مي كنيم.
اين كارشناس تغذيه اضافه كرد: چغندر همچنين فولات قابل توجهي داشته كه مي تواند در خون سازي خصوصا در زنان باردار مفيد باشد.
وي افزود: رنگ قرمز چغندر حاوي ماده اي بنام آنتوسيانين است كه از قوي ترين آنتي اكسيدان هاي طبيعي بوده و در پيشگيري از بروز بسياري از سرطان ها از جمله سرطان هاي گوارشي مفيد است.
نقيايي يادآور شد: مصرف چغندر پخته در سالاد مي تواند براي افرادي كه تمايل به افزايش وزن دارند مثمرثمر باشد.
مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
چهارشنبه 09,ژوئیه,2025