كارشناس مسوول تغذيه مركز بهداشت استان يزد گفت: وجود ويتامين ث بالا در نارنج براي افرادي كه به سنگهاي كليوي از نوع اكسالاتي مي تواند مضر باشد بنابراين اين افراد بايست در مصرف اين ماده غذايي به اين نكته توجه كنند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یزد يوسف نقيايي گفت: نارنج جزء مركبات بوده و در دسته ميوه جات قرار مي گيرد. معمولا آب نارنج مورد استفاده قرار مي گيرد كه بصورت چاشني به غذاها افزوده مي شود.
وي ادامه داد: مقدار انرژي نارنج 44 كيلوكالري در هر 100 گرم و مقدار كربوهيدرات آن 11 درصد است در حالي كه آب نارنج حاوي 161 كيلوكالري بوده و 40 گرم كربوهيدرات دارد.
نقيايي با بیان این مطلب که مصرف نارنج مي تواند فراهم كننده مقدار 1.7 ميلي گرم فيبر باشد تصريح كرد: همچنین نوع كربوهيدرات نارنج از نوع پيچيده بوده و به سرعت قند خون را بالا نخواهد برد بنابراين مصرف آن در افراد ديابتي مشكلي ايجاد نخواهد كرد اما مقدار كالري آن را مي بايست در نظر گرفت.
وي گفت: مقدار ويتامين ث اين ماده غذايي نسبتا مناسب بوده و حدود 30 ميلي گرم در هر 100 گرم فراهم مي كند به همين علت مصرف آن مي تواند در افراد دچار كم خوني فقر آهن مثمر ثمر باشد چراكه مي تواند جذب آهن را به مقدار قابل توجهي افزايش دهد و به همين علت افزودن آب نارنج در غذاها براي كودكان كم اشتها مي تواند كمك كننده باشد.
اين كارشناس مسوول تغذيه خاطرنشان كرد: همچنين وجود ويتامين ث بالا در نارنج براي افرادي كه به سنگهاي كليوي از نوع اكسالاتي مي تواند مضر باشد بنابراين اين افراد بايست در مصرف اين ماده غذايي به اين نكته توجه كنند.
مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
پنجشنبه 10,ژوئیه,2025