محمدرضا انتظاربقيـه ا... مدير كتابخانه وزيري"بهره برداري از ساختمان جديد كتابخانه وزيري يزد در 27آبانماه آغاز مي شود
علي ابادي خبرنگار يزدفردا : كتابخانه وزيري يزد وابسته به آستان قدس رضوي در سال 1334به همت مرحوم حجت الاسلام وزيري تأسيس شدو كتابخانه وزيري در سال 1348 با مجموع 21267 نسخه كتاب چاپي و خطي ( 3300 خطي و 17967 چاپي ) وقف شده است . در سال اين مجموعه با سه تالار مطالعه در اختيار دانش پژوهان شهرستان يزد قرار گرفت .
اين كتابخانه قبل از ساخت قسمت جديد شامل دو تالار مطالعه قفسه باز و بسته براي آقايان و بانوان در دو طبقه با گنجايش 136 نفر بودو در حال حاظر حدود 185000نسخه كتاب چاپي و خطي در اين كتابخانه نگهداري و در اختيار علاقمندان قرار مي گيرد .
حجه الا سلام والمسلمين آقاي حاج سيد علي محمد وزيري موسوي موسس اين كتابخانه بزرگ ايران فرزند حاج سيد مهدي وزيري موسوي به سال 1270 در يزد متولد شد . دروس مقدماتي فارسي و عربي را نزد دايي زاده خود معتمدالاطباء آغاز كرد سپس در مدارس شفيعيه ،خان و مصلاي صفدر خان از حوزه درس حضرات آيات حاج ميرزا سيد علي موسوي لب خندقي ، حاج شيخ غلامرضا فقيه خراساني ( يزدي ) و حاج شيخ آيت اللهي تفتي بهره برد . وي با بهره مندي از صدائي رسا در زمره سخنرانان مشهور يزد قرار گرفت . در سفر هاي بسياري كه به شهرهاي مختلف ايران و عراق كرد از محضر استاداني بزرگ بهره برد كه ما حصل آن در مجموعه اي بسيار ارزنده از دستخط و سفارش علماي برجسته دين و شريعت به نام مجمع الجواهرات گردآوري شده است .
مرحوم وزيري در احياي حوزه علميه يزد پس از شهريور 1320 نقشي ا رزنده داشت ، مدتي نيز نمايندگي حاج شيخ غلامرضا فقيه خراساني را در زاهدان بر عهده داشت . ايجاد كتابخانه وزيري در سال 1334 ، احياي مسجد جامع يزد ، تشكيل هيات حاميان مسجد جامع كبير ، ايجاد جامعه و مدارس تعليمات اسلامي يزد در سال 1334 و نشر آثار اسلامي از طريق كتابخانه وزيري از اقدامات ارزنده ايشان است . مرحوم وزيري در سوم ارديبهشت 1356 به ديار باقي شتافت و در كنار مسجد جامع يزد به خاك سپرده شد .
محمدرضا انتظاربقيـه ا...از جمله كساني است كه نامش به همراه كتابخانه وزيري هميشه همراه بوده است وي از افراد خوشنام فرهنگي يزد و كشور بوده و مديريت اين كتابخانه را سالهاست كه بعهده دارد .
به گزارش خبر نگار يزدفردا كتابخانه وزيري در رديف بزرگترين كتابخانه هاي كشور قرار داشته و از لحاظ منبع كتاب در رده چهارده همين كتابخانه برتر كشور است .
مرحله اول ساختمان جديد كتابخانه وزيري با همكاري آستان قدس رضوي و اعتبارات استاني يكشنبه هفتم ذي القعده مطابق با بيست هفتم آبانماه امسال با حضور مقامات آستان قدس رضوي و مقامات استان افتتاح مي شود.
.
محمدرضا انتظاربقيـه ا...، مدير كتابخانه وزيري در مورد مشخصات ساختمان جديد به خبر نگار يزدفردا گفت: اين ساختمان با زيربناي 6 هزار و 700 مترمربع در جوار محل كنوني در دو مرحله در حال احداث و تجهيز مي باشد.
: مرحله اول اين پروژه حدود 3 هزار مترمربع زير بنا دارد كه شامل سالن مطالعه خواهران و برادران، مخزن كتابهاي خطي و چاپي، سالن قفسه باز و بسته، اينترنت، كارگاه صحافي و ترميم كتابهاي خطي و چاپي و نيز آرشيو مطبوعات مي باشد.
وي تعداد كتابهاي موجود در اين كتابخانه را 185000جلد عنوان كرد و افزود: از اين تعداد 5 هزار جلد كتاب خطي و بقيه كتب چاپي است .و 10000مجلد روزنامه و مجله نيز از ذخاير قابل استفاده اين مجموعه فرهنگي است .
وي در ادامه افزود "147 قران خطي نفيس از جمله ذخائر ارزشمند اين كتابخانه است. واسناد خطي با ارزشي از علما وبزرگان قديم و جديد نيز در اين كتابخانه وجود دارد كه مي توان به دستخط مبارك امام خميني (ره)كه در سال 1323 نگاشته شده است اشاره نمود و همچنين دستخط مقام معظم رهبري كه بتاريخ 1323 مكتوب گرديده است در اين كتابخانه وجود دارد.
وي در ادامه افزود "مطالعه اولين اعلاميه سياسي حضرت امام خميني(ره)، از جنبه آشنايي با سير مبارزات ايشان حائز اهميت است. اين اعلاميه يك سال پس از نگارش اثر گرانقدر عقيدتي و سياسي امام خميني(ره) يعني كتاب كشف الاسرار نوشته شده است. نسخه خطي بيانيه مزبور در كتابخانه وزيري شهرستان يزد نگهداري مي شود.
وي در مورد چگونگي بدست آمدن اين اثر گرانبها گفت "از جمله ابتكارات مرحوم حجت الاسلام وزيري، مؤ سس كتابخانه وزيري يزد، تهيه و جمع آوري خط و عكس علماي اعلام بوده كه از زمان هاي پيش دفتري را بدين منظور تهيه كرده و همه جا آن را با خود مي بردند و خدمت هر يك از مراجع تقليد و بزرگان علم كه مي رسيدند درخواست مي كردند تا شرحي در اين دفتر يادداشت كنند و عكس خود را در كنار آن الصاق نمايند. از جمله كساني كه مرحوم وزيري در سال 1363 هجري قمري مطابق با 1323 هجري شمسي به زيارت شان نائل شدند، رهبر كبير انقلاب و بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران حضرت امام خميني(ره) رضوان الله تعالي عليه بودند. اين ملاقات در يازدهم جمادي الاولي سال 1363 هجري قمري در قم اتفاق افتاده و بنا به درخواست مرحوم وزيري حضرت امام شرح مبسوطي در سه صفحه پيرامون قيام و انقلاب در آن دفتر مرقوم فرموده اند. اين نوشته نخستين بيانيه سياسي امام خميني(ره) است كه تاكنون مكشوف شده است، و نيز نشان دهنده روح بزرگ و اهداف عاليه حضرت امام، و بيانگر آن است كه چگونه اين رادمرد در آن خفقان ستم شاهي با كمال جرا ت و شهامت همگان را به قيام و وحدت فرامي خواندند.
وي در ادامه در مورد خدمات ارائه شده در كتابخانه وزيري به خبر نگار ما گفت " جلسه انجمن ادبي با شركت عده زيادي از ادبا و شعرا در تالار اين كتابخانه بر پا بوده وميز مطبوعات نيز داير بوده و تعداد نشريات موجود در اين مركز 47 عنوان است.
. بخش كتب خطي با دارا بودن 5000 نسخه و ميكروفيلم هاي مربوطه به صورت قفسه بسته ارائه خدمات كرده و. سيستم اطلاع رساني و امانت كتابهاي چاپي برا اساس منابع موجود توسط رايانه صورت مي گيرد.
انتظاربقيه الله "ي در پايان اظهار اميدواري كرد كه مرحله اول كتابخانه جديد وزيري يزد 27 آبانماه افتتاح شود.
يزدفردا
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 12,ژانویه,2025