دکترمحمد ابراهیم زاده اردکانی در خصوص شایعترین علت ایجاد ترک لب گفت: ترک لب معمولا به علت خشکی لب ایجاد می شود.
وی ادامه داد: خشکی و ترک لب گاها در افرادی که زمینه خشکی پوست دارند و به صورت ارثی و ژنتیکی نیز ایجاد می شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد در ادامه افزود: شایع ترین عامل خشکی لب زبان زدن و لیسیدن لب نیز می باشد.
وی با اشاره به این مطلب که آب و هوای سرد و خشک به خصوص در فصل زمستان را از دیگر عوامل ایجاد خشکی لب دانست و عنوان کرد: استفاده از خمیردندان های با قدرت بالا و دارای طعم و رنگ ( طعم نعنا) به ویژه در کودکان می تواند عامل خشکی و ترک لب باشد.
ابراهیم زاده خاطرنشان کرد: استفاده از لوازم آرایشی غیراستاندارد از عوامیل بسیارمهم ایجاد اگزما، خشکی لب و اطراف دهان می باشد.
وی یادآورشد: برخی موادغذایی تند مثل انواع سس های تند، غذاهای فلفل دار و مصرف برخی مرکبات هنگام تماس با لب می تواند باعث اگزما و خشکی یا ترک لب شود.
این متخصص پوست با تاکید بر این که افراد به هیچ عنوان با بزاق دهان، لب و اطراف آن را خیس نکنند توصیه کرد: افراد دقت داشته باشند به هیچ وجه پوسته های اطراف دهان و لب با دست کنده نشود.
وی با تاکید بر این که استفاده از رژ لب در این مواقع ممنوع است گفت: افراد دارای خشکی لب از مصرف غذاهای تند و برخی میوه هایی که باعث اگزما در اطراف لب می شود خودداری کنند.
دکتر ابراهیم زاده همچنین توصیه کرد: هنگام قرارگرفتن در آب و هوای سرد و خشک از کرم های مرطوب کننده موجود در داروخانه ها استفاده شود.
این متخصص پوست متذکرشد: کمبود برخی از ویتامین ها به خصوص ویتامین های گروه B می تواتند باعث التهاب در گوشه های لب شود.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
چهارشنبه 09,ژوئیه,2025