یک کارشناس صنایع غذایی در یزد گفت: در سرکه بالزامیک یک سری ترکیباتی وجود دارد که می‌تواند میزان حساسیت به انسولین را در افراد بالا ببرد؛ به عبارتی باعث می‌شود انسولین بهتر در بدن عمل کرده و قند را به داخل سلول هدایت کند و در ‌‌‌نهایت برای کنترل قند خون در افرادی که دیابت دارند یا در مرحله پیش از دیابت هستند، مفید واقع شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یزد، علی اکبرکمالی اردکانی گفت: سرکه بالزامیک از احیا شدن آب نوع خاصی از انگور شیرین که جوشیده شده و کاملاً پخته شده است، تهیه می‌شود و فرآیند تهیهٔ آن با بقیه انواع سرکه تا حدی متفاوت است.

وی با بیان این که ماده اولیه سرکه بالزامیک، انگور سفید است ادامه داد: البته در تولید آن می‌توان از مجموعه‌ای از میوه‌هایی مثل سیب، گیلاس، گلابی و زردآلو هم استفاده کرد. وقتی میوه‌ها چیده می‌شوند، به وسیلهٔ دستگاه‌های مخصوصی تحت فشار قرار گرفته و آب آن‌ها گرفته می‌شود. آب انگور سفید یا سایر میوه‌ها حرارتی حدود ۸۰ درجه سانتی گراد (به مدت طولانی) می‌بینند تا در ‌‌‌نهایت، برخی باکتری‌ها که در انگور موجود است، از بین برود.

کمالی تصریح کرد: در سرکه بالزامیک یک سری ترکیبات وجود دارد که می‌تواند میزان حساسیت به انسولین را در افراد بالا ببرد؛ به عبارتی باعث می‌شود انسولین بهتر در بدن عمل کرده و قند را به داخل سلول هدایت کند و در ‌‌‌نهایت برای کنترل قند خون در افرادی که یا دیابت دارند یا در مرحله پیش از دیابت هستند، مفید واقع شود.

این کارشناس صنایع غذایی یادآورشد: تقریباً هر ۱۰۰ لیتر آب انگور به ۶۰ لیتر سرکه تبدیل می‌شود و بعد از جوشانده شدن برای چند ساعت با باقی عصاره‌ها مخلوط شده و داخل کانترهای بزرگ چوبی از جنس درخت زردآلو یا توت ریخته می‌شود و چند سال در این خمره‌ها باقی می‌ماند. این موضوع که قیمت سرکه بالزامیک در مقایسه با سایر سرکه‌ها تا این حد بالاست، شاید به همین دلیل است که سرکه اصل بالزامیک حداقل به ۱۵ تا ۲۰ سال استراحت نیاز دارد تا بتواند به سر میز هر یک از ما برسد.

وی افزود: سرکه بالزامیک سه نوع دارد، نوعی که به شکل سنتی تهیه می‌شود، نوعی که به شکل صنعتی و تجاری تهیه می‌شود و نوع سوم که مخلوطی از این دو است.

فواید تغذیه‌ای این نوع سرکه متعاقبا اعلام می شود/.

خبر فوق را به زبان مورد نظر ترجمه کنید

 
  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا