بسمه تعالی


 

برگزیده جشنواره ملی علی اکبر بعنوان فعال اجتماعی ، فرهنگی ،دبیرشورای مشورتی طلاب نخبه استانداری

-مسئول دبیرخانه بین المللی"یزد حسینیه ایران

پژوهشگر و همکاری در زمینه نگارش دانشنامه مشاهیر و مفاخر یزد.

مدیر اجرایی موسسه فرهنگی هنری آوای عرشیان. سرپرست سازمان رفاهی تفریحی شهرداری یزد

مسئول خانه فرهنگ اسلام وایران و تدریس در دانشگاه

تحصیلات:

اتمام سطح 2 حوزه ، 3 سال درس خارج در محضر حضرات آیات مرحوم فاضل لنکرانی ، مکارم شیرازی ،جوادی آملی.

فارغ التحصصیل کارشناسی ارشد رشته فقه و حقوق از دانشگاه قم.

 

رویکرد سازمان در زمان مسئولیت بنده: 1- تقویت باورهای دینی 2- ایجاد فضای بانشاط در سطح شهر3- حمایت از تشکل های مردمی؛عملکرد 6 ماه نخست سال 92در مقایسه با سال 91 رشد قابل توجهی داشته به گونه ای که در 6 ماهه اول سال 91 تنها 16 برنامه در سازمان اجرا شده ولی در 6 ماهه امسال 79برنامه .

سازمان رفاهی و سازمان فرهنگی را با 1 میلیارد تومان بدهی تحویل گرفتم که 700میلیون بدهی مربوط به سازمان رفاهی و 300میلیون مربوط به فرهنگی بود و هرچند ساختمان هر دو سازمان ادغام شده بود اما از لحاظ قانونی دو سازمان مستقل بود و جدا سازی سازمان رفاهی از فرهنگی از اقدامات اولیه و موثر بود که ادغام قانونی دو سازمان در وزارت کشور در حال پیگیری است . از برنامه ای که اجرا شد 16 برنامه مربوط به نوروز بود که هم در بحث فضاسازی و هم اقدامات فرهنگی در مراکز گردشگری طبق نظر سنجی های انجام شده اکثر مردم یزد ومسافران یک خاطره خوبی از نوروز 92 نسبت به سال های قبل در ذهن خودشان دارند و به قدری فعالیت های فرهنگی اثر گذار بود که مورد انتقاد شبکه ماهواره ای بهایی" من و تو" قرار گرفت و عملکرد سازمان مورد نقد این شبکه شد بابت بنرهای کوچه های عید دیدنی یادش بخیر که نوعی ترویج سبک زندگی اسلامی بود.

با ایجاد دبیرخانه جشن و جشنواره در سازمان و به منظور ایجاد فضای نشاط اجتماعی 7 جشن بزرگ در پارک های سطح شهر گرفته شد که بعضی از جشنها جمعیت بالای 10 هزار نفر شرکت می که در شش ماهه سال گذشته سازمان مستقلا جشنی نگرفته است.

مشارکت گروههای مردمی و فرهنگی در برنامه های سازمان قرار گرفت و بعضی از برنامه ها برون سپاری شد.سعی کردیم سازمان را از یک سازمان نصب و جمع آوری بنر خارج کرده و سازمان را در مسیر اصل خودش قرار دهیم .که در همین زمینه راه اندازی فرهنگسرای خانواده ، فرهنگسرای قرآن و عترت ، ایجاد اولین خانه خلاقیت استان ، راه اندازی دبیرخانه فرهنگ شهروندی ،راه اندازی دبیرخانه جشن و جشنواره ،برگزاری جلسات مختلف در جهت تحکیم بنیان خانواده ،تجلیل از مشاهیر و مفاخر استان وکشوری و طرح ایجادتاسیس موزه علما  ومشاهیر یزد،حمایت از جشنواره های مختلف علمی، آموزشی ، قرآنی ، هنری، و ورزشی ، کمک به تشکل های فرهنگی، هنری تجهیز محلات سطح شهر به وسایل ورزشی و کمک به ترویج ورزش محلات .

جلوگیری از کارهای غیرضروری و بی اثر از دیگر اقدامات من در ابتدای ورودم به سازمان رفاهی بود که از جمله آنها جلوگیری از ادامه کاشی کاری زیرگذر میدان مهدیه ، چون این کاشیکاری هیچ تناسبی با فرهنگ یزد و تناسبی با سازهای موجود نداشت و به غیر از هدر دادن بیت المال نتیجه ای دیگر نداشت. و همچنین پیگیری مستمر برای برگرداندن بیلبوردهای تبلیغاتی به سازمان از دیگر اقدامات بود.

اولین خطری که فرهنگ یزد را تهدید می کند ، بحث مهاجرتهای بی رویه به یزد است که اگر در این زمینه فکر اساسی نشود ،قطعا صدمات زیادی به یزد وارد می شود که در حال حاضر هم شهر از این مشکل رنج می برد. نداشتن اتاق فکر منسجم و جزیره ای کار کردن نهاد های متولی فرهنگ از آسیبهای دیگر حوزه فرهنگ است.

سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری یزد با توجه به پتانسیل عظیمی که در یزد وجود دارد حد اقل باید در جنوب شرق کشور حرف اول را بزند که مشکل اصلی سازمان در بحث نیروی انسانی است ، قطعا سازمانی را نمی شود با 12 نفر نیرو که 6 نفر شرکتی و بقیه مامور هستند اداره کرد و نباید انتظار کارهای بزرگی داشت.

ورود سازمان به کارهای اجرایی درست نیست و سازمان باید در مسائل فرهنگی و ورزشی سیاستگذاری ،حمایت و نظارت داشته باشد.

ظرفیت هایی که در یزد وجود دارد چه در حوزه مسائل عمرانی و چه در فرهنگی در دنیا بی بدیل است . که متاسفانه ما یزدی ها آنطور که باید اعتماد به نفس نداریم . حرف من اینست که اگر اصفهان نصف جهان است ؛ ما همه جهان هستیم و باور نداریم . این کوچه های قدیمی ،این قنات ها و بادگیرها در کجای دنیا پیدا میشود؟ در آمدهای اصلی یزد باید از صنعت توریسم دنبال شود منتهی باید یک کار حساب شده که همه جوانب آن دیده شود . نگاه و رویکرد شهرداری یزد هم بایدمثل شهرداری های دیگر کلانشهرها عوض شود و بشود شهرداری یک نهاد فرهنگی،اجتماعی خدماتی نه صرفا یک نهاد خدماتی . مردم به همان اندازه که به مسائل عمرانی نیاز دارند از شهرداری توقع دارند ورود پیدا کند به مسائل اجتماعی فرهنگی،امکانات گسترده ای که شهرداری دارد در مقایسه با دیگر نهاد ای فرهنگی چشم گیر است که چنانچه به مسائل فرهنگی و اجتماعی و ورزشی پرداخته شود قطعا هزینه های شهرداری در مسائل عمرانی کاهش پیدا میکند.شهرداری اگر به مردم خدمات اجتماعی بدهند ،رغبت  مردم به پرداخت عوارض و کمک به شهرداری هم بیشتر می شود.

 

برنامه های آینده سازمان:

باتوجه به مناسبتهایی که در پیش است ، برنامه های متعددی هست که بخشی از آنها عبارتند از:

 برگزاری جشنواره هایی همچون: جشنواره شیرینی های یزدی ، جشنواره بادگیرها ، جشنواره بازی های قدیمی، پیگیری تاسیس موزه علماء و مشاهیر یزد ، پیگیری برگزاری اولین همایش تجلیل از چهره های ماندگار استان و ...

 

دریافت لوح تقدیر از :

 

استاندار محترم                                                  کمیسیون فرهنگی شورا ی اسلامی  شهر

مدیر کل محترم اداره ارشاد                                    حوزه علمیه استان یزد

ریاست ستاد اقامه نماز استان                                 جمعی از هنرمندان

مدیرکل دفتر امور بانوان استانداری                          جمعی از فعالان فرهنگی، اجتماعی

معاونت سیاسی ،امنیتی استانداری یزد                      مدیر کل امور اجتماعی استانداری یزد

روابط عمومی استانداری یزد                                   اعضای هیئت مدیره سازمان

 

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا