مسئول دبيرخانه بينالمللي يزد حسينيه ايران با اشاره به اهمیت قدمت، کثرت و سبک عزاداري خاصی که در يزد وجود دارد، از تشکیل دبیرخانه دائمی«یزد، حسینیه ایران» در یزد خبرداد که داراي 72 عنوان برنامه به مناسبت 72 شهيد مظلوم دشت کربلاست که نزديک به 60 عنوان آن بررسي شده و بقيه عناوين طرح هم در دست تهيه است.
سیدحسن حسینی گفت: تدوين دايره المعارف روضه هاي يزد، شناسنامه دار کردن تمام روضه هاي حسينيه هاي يزد، بررسي نذورات اقليتهاي ديني يزد براي امام حسين ، خدمات روضه هاو واعظان به پيشرفت علمي يزد، ، خواهرخواندگي شهر يزد و کربلا ، برگزاري سوگواره هاي متعدد هنري در قالب این برنامههادنبال میشود.
این مسئول از جمله رویکرد این دبیرخانه در بخش بين الملل را معرفي ظرفيت هاي گردشگري مذهبي يزد به جهانيان مطرح کرد که باتوجه به موج روبه رشد علم در جهان از اهميت زيادي برخوردار است که در3 سال گذشته با برگزاری تورهاي گردشگري در ايام تاسوعا و عاشورا و نخل برداري يزد براي گردشگران کشورهاي مختلف که عمدتا از کشورهاي اروپايي بوده اند، دنبال شده است و اثرات مطلوبی نیز در تبیین فرهنگ عاشورا در بین سایر ادیان داشته است.
این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه اگر روضه خوانی های امام حسین در یزد نباشد، این استان چیز دیگری نخواهد داشت، گفت: باید در زمینه پاسداشت این میراث معنوی عظیم که گنجی است که از پیشینیان در اختیار نسل امروز قرار گرفته و ما دایه دار آن برای انتقال به نسلهای آینده هستیم تلاش کنیم که بار اصلی آن نیز بر دوش صدا و سیما و هنرمندان استان یزد است.
وی برگزاری این مراسم معنوی باشکوه را سراسر هنرمندی اعلام کرد و افزود: باید برای حفظ و ثبت این هنرها، به هنر متوسل شویم چرا که کارهای هنری بسیار ماندگار و اثربخش هستند و با توجه به اینکه ماندگار فرهنگ عاشورا نیز از هنر است، همین عزاداریها و روضه خوانیهاهم یک کار هنری فاخر است که باید نگهداری شود.
مسئول دبيرخانه بينالمللي يزد حسينيه ايران، برند حسینیه ایران را چیز کمینیست و از همه خواست که برای تحقق برنامه های این دبیرخانه همکاری و هماهنگی لازم را داشته باشند و مسئولین هم باید جدای از مسئولیت از جایگاه حقیقی خود توجه و عنایت خاصی به اجرای این طرح با حمایتهای مادی و معنوی داشته باشند.
به تاکید حسینی اگر بحث حسینیه بودن یزد احیاء شود به تبع آن بسیاری از ارزشهای اخلاقی در شهر پر رنگ ترمیشود چرا که مردم حسینیه همه هم دل هستند و میتوان از این فرهنگ حتی در زمینه آموزشهای شهروندی هم بهره برد چرا که همانطور که مردم شهر برای پاکیزه و زیبا کردن حسینیه از جان و دل خود مایه میگذارند، در سیما و منظر شهری هم میتوان این دیدگاه را تقویت کرده و زمینه مشارکت هر چه بیشتر مردم را در اداره شهر فراهم کرد.
او همچنین با تاکید بر مناسب سازی فضای شهر متناسب با حسینیههابر هماهنگ کردن سیما و منظر شهر و به تبع آن به کار گیری المانهای شهری متناسب با این فرهنگ در شهر تاکید کرد چرا که در این صورت استان و شهر یزد میتواند در جذب گردش مذهبی نیز موفق بوده و درآمد قابل توجهی را برای استان به دنبال داشته باشد و در این صورت سرمایه گذاران بیشتری برای ساخت مراکز خدماتی و اقامتی در شهر ترغیب خواهند شد.
حسینی تاکید کرد: یکی از موضوعاتی که که دغدغه همه مردم هست نبودن عزاداری واحدی در یزد ست چرا که در حال حاضر روضه خوانیهای یزد به صورت پراکنده در ایام تاسوعا و عاشورا انجام میشود اما به صورت تجمیع عزاداری نداریم البته در سالهای اخیر تلاشهایی شده است که در این راستا در حال بررسی برای اجرای طرح "حسینه تا حسینیه" به صورت برگزاری مراسم عزاداری از حسینیه امیرچقماق تا حسینیه بعثت یزد هستیم.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 11,ژانویه,2025