هم اکنون بحث رای اعتماد به غالب وزاری دولت تدبیر و امید در خانه ملت برای تصدی وزارتخانه ها به پایان رسید وحجت الاسلام دکتر حسن روحانی با شاه کلید خود قصد دارد تا قفل ها را بگشاید.
مجلسیان نیز سنگ تمام گذاشتند و با رای بی نظیر خود، وزراء را به خانه دولت فرستادند؛ این کسب رای اعتماد، رکنی از جمهوری اسلامی است که در قالب اراده نمایندگان مجلس شورای اسلامی تبلور یافته است؛ بطور حتم نگرش مجلس بر سوابق، برنامه ها و توانایی های اشخاص بوده است؛ همین شاخصه ایی که باید ملاکی برای مسئولان محلی و استانها باشد.
از همین الان افرادی برای تصدی این پست مهم دولتی در استان در نظر گرفته شده اند؛ تنها فرقی که تصدی مسئولیت استانداری با وزارتخانه دارد، این است که وزیر مشخص است و باید از مجلس کسب رای اعتماد کند؛ اما در انتخاب استانداری فقط و فقط «لابی» نمایندگان مجلس شورای اسلامی و ستاد انتخاباتی رئیس جمهوری دخیل هستند؛ یعنی صرفا افراد خاصی خبر دارند که چه کسی استاندار خواهد شد و به منصب عالی ترین مقام دولتی در استان می رسد. بالطبع هر کدام از نمایندگان مجلس شورای اسلامی که نفوذ بیشتری داسته باشند، استاندار از سوی او به وزیر کشور معرفی می گردد.
این که استادار چه ویژگی داشته باشد، مهم نیست؛ چون در طول این مدت هیچ گاه ندیدیم استانداری از استانداری برخاسته باشد؛ همیشه از خارج از استانداری و از نهادهای دیگر آمده اند و چند صباحی سکان دار شده و خوب و یا بد، کارنامه ایی از خود به جا گذاشته اند و رفته اند؛ اما روی سخن نگارنده بر این است که استانداری انتخاب شود که دید کلی و جامع الاطراف به استان داشته باشد. اخم کردن وقهر کردن در او نباشد!آنچه که برای او باید مهم باشد توانایی، تعهد و تخصص افراد است نه خویشاوند سالاری و همشهری بودن!
مردم را ولی نعمت خود بداند نه خادم خود! اگر خواسته ایی از مردم دید آن را به عنوان انتظار مردم مورد بررسی قرار بدهد؛ نه آنکه بخواهد اعمال حاکمیت و قدرت نمایی کند! به هر صورت انتظارات مردم اگر به حق و قانونی است، وظیفه استانداراست که پیگیر باشد و مردم را آگاه کند؛ نه اینکه چوب حاکمیت را بر فرق سر رعیت بی سلاح و بی پناه بزند و زهر چشمی بگیرد که اگر حرفی غیر از حرف من دارید سزای شما چوب و شلاق است! مردم تکیه گاهی می خواهند که در سایه آن، آرام و امن زندگی کنند و چه خوب است استاندار جدید که به عنوان رئیس شورای تامین استان انجام وظیفه خواهد کرد به این موضوع توجه داشته باشد.
حضرت علی- علیه السلام ،در نامه معروف خود به مالک در موضوع روش برخورد با مردم می فرماید:» مهربانی با مردم را پوشش دل خویش قرار بده و با همه دوست و مهربان باش. مبادا هرگز، چونان حیوان شکاری باشی که خوردن آنان را غنیمت دانی؛ زیرا مردم دو دسته اند: دسته ای برادر دینی تو و دسته دیگر همانند تو در آفرینش اند … آنان را ببخشای و بر آنان آسان گیر آن گونه که دوست داری خدا تو را ببخشاید و بر تو آسان گیرد. به مردم نگو، به من فرمان دادند و من نیز فرمان می دهم پس باید اطاعت شود.»(۱)
در منشور بنیانگذار انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی، قدس سره- نیز چنین آمده است: « دولت در حکومت اسلامی باید خدمتگزار ملت باشد و ملت اگر چنانچه نخست وزیر هم یک وقت ظلم کرد به دادگاه ها شکایت می کند و دادگاه ها او را به دادگاه می برد و جرم او اگر ثابت شد به جزای اعمالش می رسد.»(۲)
(۱) نهج البلاغه ترجمه دشتى، نامه ۵۳، بند ۲، ص ۵۶۷٫
(۲) جایگاه مردم در نظام جمهوری اسلامی از دیدگاه امام خمینی (ره)، ص
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 17,ژانویه,2025