«بودجه سال جاری بخش اکتشاف 43 میلیارد تومان در نظر گرفته شده که با اضافه شدن درآمد حاصل از حقوق دولتی بخش اعظمی از مشکلات نقدینگی این بخش برطرف خواهد شد.»
محمدتقى كرهاى، ريیس سازمان زمين شناسى و اكتشافات معدنى كشور با بیان این خبر در جمع خبرنگاران، گفت: سال گذشته بودجه بخش اکتشاف با رشد 59 درصدی به 12 ميليارد تومان رسيد، اما کفاف این بخش را نمیداد، به همین دلیل در سال جاری توجه ویژهای به این بخش شد و بودجه 43 میلیارد تومانی برای بخش اکتشاف در نظر گرفته شد.
به گفته کرهای، علاوه بر بودجه پیشبینی شده، مجلس با اختصاص 800 میلیارد تومان از درآمد پیشبینی شده حاصل از حقوق دولتی معادن در سال جاری موافقت کرده که
60 درصد آن به وزارت صنعت، معدن و تجارت اختصاص یابد که بخش عمدهای از این رقم به بخش اکتشاف داده خواهد شد.
ريیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی در ادامه در خصوص میزان ذخیره قطعی طلای کشور نیز گفت: ذخایر قطعی به 340 تن رسیده است و تا پایان برنامه پنجم توسعه هدفگذاری شده که به تولید سالانه پنج تن طلا برسیم، اما توقع ما رسیدن به تولید 27 تن است.
به گفته کره ای، توليد طلا در سطح جهان سالانه بالغ بر 2700 تن است؛ با توجه به اینکه یک درصد از خاک دنیا به ایران اختصاص دارد، به طور طبیعی باید حدود یک درصد از تولید جهانی طلا معادل 27 تن طلا تولید داشته باشیم.
ريیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی افزود: در حال حاضر 21 استان کشور طلایی شدهاند و گواهی کشف نیز برای آنها صادر شده است. وی با انتقاد از کندی حفاری در ایران ادامه داد: در دنیا از ماشینآلات به روز استفاده میکنند به همین دلیل روزانه 300 متر حفاری دارند، اما در کشور ما و با وجود ساعت کار طولانی، میزان حفاری به
8 تا 10 متر میرسد.
رييس سازمان زمينشناسي و اكتشافات معدني كشور در ادامه به شكلگيري كارگروه توسعه معدن بر اساس مصوبه هيات وزيران در اواخر اسفند ماه ۱۳۹۱ اشاره كرد و گفت: مدت زمان كوتاهي از فعاليت اين تشكيلات سپري شده، اما هيچ گاه تا اين اندازه كه امروز بخش معدن مورد توجه قرار گرفته، به اين بخش نپرداختيم و آثار اين اقدام را در سال جاري و آينده شاهد خواهيم بود.
وي از امضاي ۱۱۰ تفاهمنامه براي صادرات خدمات فني و مهندسي از سوی سازمان ياد شده خبر داد و گفت: تحرك جدي براي حضور در عرصه برون مرزي صورت گرفته است.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 04,ژانویه,2025