به گزارش روز شنبه روابط عمومی سازمان امور اقتصادی و دارایی استان یزد، اصل 44 قانون اساسي، اجازه واگذاري بنگاههاي اقتصادي دولتي به مردم داده شده است و مطابق آن داراييهاي دولت قابل واگذاري می باشد.
تصميم واگذاري سهام عدالت، مهمترين تصميم دولت نهم و دهم بود كه از طريق آن اهداف عدالتجويانه دولت اجرايي شد و دولت براي بالا بردن سطح زندگي اقشار كمدرآمد جامعه اقدام به عرضه سهام كرده است.
دولت در راستاي تحقق شعار عدالت محوري خود طي سالهاي گذشته تلاش نمود تا در قالب اجراي اين طرح و همچنین هدفمندسازی یارانه ها، عدالت اقتصادی و اجتماعي را در جامعه محقق كند.
واگذاري سهام شركت ها و كارخانجات و اعطاي برگه سهام 10 ميليون ريالي و پرداخت سود، گام مهمي در راستاي سياست عدالت محوري دولت است.
اجرای طرح سهام عدالت بر اساس مصوبه سال 1385 هیات وزیران با نام آئین نامه اجرایی افزایش درآمد خانوارهای ایرانی با هدف تحقق عدالت اقتصادی آغاز و سازمان خصوصی سازی هم متولی اجرای آن شد.
به هر ایرانی مطابق این طرح، یک برگ سهام 10 میلیون ریالی تعلق گرفت و مردم پس از پرداخت اقسام سهام از طریق سود آن، پس از چند سال مالک سهام خواهند شد.
بهینه کردن توزیع درآمد و مشارکت دادن همه افراد در امور اقتصادی کشور، افزایش ثروت و ایجاد درآمد دائمی برای خانوارهای نیازمند، تسریع در روند خصوصی سازی از طریق واگذاری گسترده سهام شرکت های دولتی، استفاده از روش های سالم تر و شفاف تر جهت واگذاری سهام شرکت ها ، متکی به خود نمودن خانوارهای نیازمند و گسترش سهم بخش تعاون در اقتصاد کشور از جمله اهداف اجرای طرح است.
این طرح بر اساس اصل 138 قانون اساسی، فصل ششم قانون اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی، آئین نامه اجرایی ثروت خانوارهای ایرانی از طریق سهم بخش تعاونی بر اساس توزیع سهام عدالت مصوب هیات وزیران و قانون برنامه سوم و چهارم توسعه اجرا می شود.
در اجرای این طرح در مرحله اول روستاییان و سپس دهک های پایین و قشرهای آسیب پذیر جامعه سهامدار شرکت ها و کارخانجات دولتی شدند و با اجرای آن روستاییان و قشر آسیب پذیر جامعه سهم خود را از منابع و درآمدهای ملی دریافت کردند.
این درحالیست که مردم به خصوص روستاییان این سیاست دولت را گامی موثر در جهت شکوفایی و رونق اقتصادی جامعه و مشارکت خودشان در فعالیت های اقتصادی توصیف می کنند.
يكی از روستاييان يزد با قدرداني از تلاش ها و خدمات دولت در روستاها و گسترش عدالت اقتصادی در جامعه گفت: سهام عدالت كمك بزرگي به اقتصاد خانواده ها و افزايش درآمد روستاییان نمود و پس از بازپرداخت اقساط سهام از محل سود، این قشر می توانند در فعالیت های اقتصادی مشارکت جدی تری داشته باشند.
" محمد دهقان " افزود: رويكرد دولت نهم و دهم به قشر آسيب پذير خوب بوده است و اميدواريم دولت بتواند در رسيدن به اهداف مورد نظر خود كه فقر زدايي و ايجاد عدالت اقتصادی و اجتماعي است موفق باشد.
يك شهروند يزدي هم سياست دولت را در بحث اقتصاد و تحول اقتصادي، هدفمنديارانه هاي و سهام عدالت مطلوب ارزيابي نمود و گفت: دولت آقاي احمدي نژاد تلاش مي كند تا منابع و هزينه ها عادلانه توزيع شود به همين لحاظ به مناطق محروم و قشر آسيب پذير توجه بيشتري دارد.
" اسدالله محمدی " خواستار موافقت دولت با عرضه برگ سهام عدالت در تالار بورس شد و افزود: با این کار، ارزش سهام چندین برابر می شود و اقتصاد و درآمد خانوارها بهبود پیدا می کند.
وی با بیان اینکه هم اينك سهام افراد ذخيره مالي و سرمايه اي براي افراد در آينده است ، افزود: به نظر من آينده سهام عدالت خوب و بهتر از شرايط حاضر خواهد شد و با آزاد شدن خريد و فروش برگ هاي سهام، تحول اساسي در زندگي مردم ايجاد مي شود.
مدير عامل اتحادیه شرکت های تعاونی سهام عدالت استان يزد هم گفت: آينده اين گونه سهام در رشد و شكوفايي اقتصاد جامعه و افزايش درآمد مردم روشن و نويد بخش است.
" محمد رضا فلاح " افزود: در قالب اجراي اين سياست، بسياري از واحدهاي توليدي، كارخانجات و واحدهاي صنعتي و معدني پر سود و درآمد در قالب سهام عدالت به مردم واگذار شده است.
وي خريد سهام از محل سود به صورت قسطي برداشت مي شود، گفت: تا زماني كه اقساط تمام نشود در وثيقه دولت است و امكان خريد و فروش آن وجود ندارد.
مدير عامل اتحادیه شرکت های تعاونی سهام عدالت استان يزد اضافه كرد: با آزاد شدن خريد و فروش سهام تحول در اقتصاد جامعه و درآمد مردم ايجاد مي شود و مردم ارزش و بهاي آن را خواهند شناخت.
وی هدف از اجراي اين طرح را ايجاد عدالت اقتصادی و اجتماعي بيان كرد و گفت: هدف اين است كه ثروت جامعه متعال تر شود و قشرهاي آسيب پذير و متوسط جامعه بتواند از منابع كشور استفاده كنند.
وي اضافه كرد: به برخي از سهامداران عدالت شامل بهزيستي و كميته امداد دو مرحله سود پرداخت شده و كاركنان دولت و بازنشستگان نيز يك مرحله سود دريافت كرده اند.
دبیر ستاد سهام عدالت استان یزد نیز گفت: برقراري عدالت اجتماعي و توانمند اقشار آسيب پذير از جمله اهداف واگذاري سهام عدالت است.
" مراد علي مير " افزود: اين طرح بر مبناي سياست نظام و دولت و طبق اصل 44 قانون اساسي اجرا و در استان يزد طي 13مرحله انجام و سهام واحدها و كارخانجات به مردم به خصوص اقشار آسيب پذير جامعه واگذار شد.
رئيس سازمان اقتصاد و دارايي استان يزد، نقش واگذاري سهام عدالت را در رونق اقتصادي جامعه و افزايش درآمد مردم يادآور شد و تصریح کرد: اگر خريد و فروش برگ های سهام آزاد شود زندگي مردم متحول خواهد شد.
مير تصريح كرد: با آزاد شدن خريد و فروش آن، نقدينگي به بازار تزريق و موجب ايجاد اشتغال و رونق كسب و كار مي شود.
رئيس سازمان اقتصاد و دارايي استان يزد گفت: تاکنون بیش از 50 درصد جمعیت یک میلیون و 70 هزار نفری استان یزد، معادل 565 هزار نفر، برگ سهام عدالت خود را دریافت کرده اند.
وی خاطر نشان کرد: بیش از 621 هزار نفر از واجدین شرایط و مشمول دریافت سهام عدالت در این استان، شناسایی و اقدامات لازم برای صدور برگ سهام آنها انجام شده است.
مير، سهام داران عدالت استان يزد را شامل افراد تحت پوشش سازمان هاي حمايتي كميته امداد امام (ره)، بهزيستي، روستاييان و عشاير، نيروهاي بسيج و كاركنان دستگاههاي اجرايي شامل شاغلين، بازنشستگان، مستمري بگيران سازمان بازنشستگي كشوري ، تامين اجتماعي و نيروهاي مسلح بيان كرد.
رییس سازمان امور اقتصادی و دارایی استان یزد در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به صنعتی و معدنی بودن استان خواستار گسترش فعالیت های اقتصادی و سرمایه گذاری توسط شرکت های تعاونی سهام عدالت و گام نهادن آنها در این مسیر شد.
وی با بیان اینکه زمینه های خوبی برای فعالیت در بخش صنعت و معدن وجود دارد و این نوع شرکت ها باید در این عرصه ها وارد شوند، اظهار داشت: شرکت های تعاونی سهام عدالت شهرستان های استان از ظرفیت ها و پتانسیل های مناطق خود استفاده کرده و فعالیت خود را در زمینه های مختلف سرمایه گذاری به خصوص در صنعت و معدن گسترش دهند و نقش پرنگ تری را در رونق اقتصادی ایفاء نمایند.
وی بر هماهنگی شرکت های سهام عدالت و تعامل بیشتر آنها با سایر دستگاهها و همچنین فرمانداران و مسئولان شهرستان ها تاکید کرد و گفت: این شرکت ها در راستای اجرای اصل 44 قانون اساسی و تحقق عدالت اقتصادی و اجتماعی تشکیل شده است.
مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری سهام عدالت استان یزد هم گفت: هم اینک 10 شرکت تعاونی سهام عدالت در این استان فعال است.
" عبدالرسول زارع " افزود: 55 درصد بیمه دانا متعلق به سهام عدالت است و با توجه به این امر شرکت های تعاونی سهام عدالت باید در زمینه توسعه و رونق بیمه گام های موثری تری را بردارند.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
چهارشنبه 30,اکتبر,2024