چند راهکار پیشنهادی برای مقابله با عوارضِ گرانی و تورّمِ ناشی از تحریم ها
( مخصوص خانواده های کم درآمد و قشرهای آسیب پذیرِ جامعه )
بخش اوّل : خرید
*تا حدّ امکان از پَرسه زدنِ بیهوده در خیابان ، بازار ، مراکز خرید و کلاً مکان هایی که به گونه ای مرکزِ خرید مغزِ انسان ( به ویژه خانم ها ) را تحریک کرده و نهایتاً موجبِ خالی شدنِ جیب های شما می گردند، جِدّاً خودداری فرمایید .
*همیشه زمانی کوتاه یا بهتر بگویم کوتاه ترین زمان را به خرید ، اختصاص دهید تا مبادا وقتِ اضافه ی شما ، صَرف خرید اجناس بیشتر و به احتمالِ قریب به یقین ، اجناس کاملاً غیر ضروری گردد . لازم به ذکر است که بر اساس تحقیقات روانشناسان ، اکثر جرایم و گناهان ، به علت وجود وقت های اضافی در زندگی روزمره ی افراد ، حادث می شوند .
*در مراکز خرید ، فروشگاه ها و …. چشمانِ خود را درویش کرده و از دید زدنِ اجناسِ لوکس و گران ، به شدت پرهیز نمایید . چرا که این کارِ ناپسند ، عاقبتی جز متزلزل کردنِ پایه های اقتصادی خانواده ها ندارد .
*گنجایش و ظرفیتِ سبد خرید خانواده ی خود را تا حد می نیمم کاهش دهید تا به خاطر پُر کردن آن ، مجبور به خریدِ بیشتر و در نتیجه خالی کردن جیبتان نشوید .
*حتی الامکان از به همراه بردن اطفال و خانم های خانه به مراکزِ خرید ، مغازه ها و …. خودداری کرده و در صورتِ داشتن هیبتِ مردانه و شوهرانه و توانایی در انتقالِ حِسّ پدرسالارانه ، به افراد خانواده دستورِ اکید دهید که تا اطلاع ثانوی از منزل خارج نشوند که البته این امر نیز مثل بسیاری از امور دیگر به آستانه ی تحمل پذیری اعصابِ شما و میزانِ ضربه پذیری و قابلیت چکش خواری سَرتان در برابر ضرباتِ احتمالی و احتمالاً حتمی ی انواعِ سلاح های سرد و گرمِ خانمِ خانه دارد .
*هرگز با افراد پولدارتر از خودتان به خرید نروید . چرا که احتمالاً به خاطر چشم و هم چشمی با رقیب قدَرِتان ، تمام پولهای شما تَه کشیده ، در صورتِ استمرار در خرید ، حتماً بدهکار نیز خواهید شد . و یا به علت این که قادر به رقابت با چنین حریفِ سرسخت در حوضه ی خرید نیستید ، دچار افسردگی شدید و ماژور می شوید . البته در این مورد خاص ، حق با شماست چرا که حریفتان در کلاس بالاتری نسبت به شما قرار دارد و اصولا چنین مبارزه ای کاملاً به دور از روحِ جوانمردی ی رقابت است .
*در صورتی که همسر شما ، سفارش خرید به شما داد و یا لیستِ خریدی در کیفتان گذاشت ، برای یک روز و یا حتی چند روز ( بسته به ظرفیت ضربه پذیری و …..) از خرید ، طفره بروید . در این گونه مواقع می توانید خود را به فراموشی زده و یا با گفتن این جمله که « لسیت خرید را گم کردم » خود را از مظان اتهام دور نگه دارید .
*پیشنهاد می شود تا حتی الامکان از در معرض دید قرار دادن فیش حقوق و یا اضافه حقوق در برابر دیدگانِ اهالی منزل ، جلوگیری نمایید . البته در صورت اصرار همسرتان مبنی بررویت فیش و تهدید حتمی ی ایشان ، می توانید به انواع روشهای پیچاندن ، مثلِ گم کردن فیش حقوقی و یا فراموش کردن رمز عبور اینترنتی برای ورود به سامانه پرداختِ فیش حقوقی و ….. متوسل شوید .
*با توجه به این که تجربه نشان داده است ، بیشترِ خریدها و به قرض افتادن ها ، درست در روزهای بعد از برگزاری مهمانی ها و جشن های خانوادگی صورت گرفته و می گیرد لذا توصیه ی اکید می شود که در روزگارِ گرانی و تورم از رفتن به مهمانی و یا پذیرفتن مهمان در منزل جداً خودداری نمایید .
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 17,ژانویه,2025