قیمت طلا همچنان در پایینترین سطح خود در یک ماهه گذشته نوسان دارد.
طی 30 روز گذشته قیمت طلا در بازارهای جهانی در بالاترین سطح از 1690 دلار هم بالاتر رفته و در پایینترین سطح تا 1645 دلار هم افت داشته است. قیمت طلا در روز گذشته به محدوده 1662 دلار رسید. در بازارهای داخلی؛ اما قیمت سکه و طلا به شدت تحت تاثیر قیمت ارز است.
قیمتها در بازار روز دوشنبه به شدت افزایشی بود. تقاضا برای خرید ارز و سکه همچنان هیجانی وفاقد ارزیابیهای منطقی است. به گفته برخی از صرافان، تقاضا برای خرید اسکناس از 400 تا 40 هزار دلار در بازار وجود داشت. این شرایط البته فضای روانی بازار را به سمت افزایش انتظارات تورمی پیش میبرد.
برخی خبرها در فضای بازار نیز بر آتش تقاضای کاذب میدمد. از آن جمله خبر اختصاص نیافتن ارز مرجع به واردات برنج بود. این مورد که البته در روز یکشنبه از سوی سخنگوی مرکز مبادلات رد شده بود، همچنان مورد گلایه برخی واردکنندگان بود. علاوه براین سخن برخی فشارهای منطقه ای نیز موجب افزایش تقاضا برای خرید ارز و سکه شده بود.
نرخ دلار در بازار آزاد البته همانند روز شنبه باقی ماند. با این حال برخی، تحلیلهای متفاوتی از آینده قیمت ارز در بازار دارند که به نظر شتاب زده است.
طلا همچنان در انتظار بهبود اقتصاد آمریکا
در بازارهای مالی جهان روند اعمال محرکهای اقتصادی در آمریکا مساله اصلی تعیین قیمت طلا به شمار میرود.بر اساس یک تحقیق در دور آخر خرید اوراق قرضه توسط بانک فدرال رزرو آمریکا تا قبل از سال 2014 باید 14/1 تریلیون دلار اوراق خریداری شود.
به گفته کارشناسان در برنامه های فعلی این بانک باید ماهانه 40 میلیارد دلار اوراق قرضه رهنی و 45 میلیارد دلار اوراق قرضه خزانه داری خریداری شود. این اتفاق حتی با وجود هشدار مقامات رسمی برای بر هم خوردن توازن ترازنامه فدرال رزرو و خراب کردن تلاشهای صورت گرفته در راستای سیاستهای پولی ظاهرا اجتنابناپذیر است. کمیته بازار باز فدرال رزرو بیانیه های خود را در مورد منافع و زیانهای احتمالی برنامه محرکهای اقتصادی به صورت ارزیابی نوسان ریسک و تورم در یک جلسه دو روزه مورد بازنگری قرار خواهد داد.
در 25 ژانویه برنانکه رییس فدرال رزرو گفته بود که سیاستهای اقتصادی این بانک تا به ثبات رسیدن بازار اشتغال ادامه خواهد داد. مقامات فدرال رزرو آمریکا نسبت به بهبود شرایط اقتصادی در این کشور خوشبین تر از کارشناسان بخش خصوصی هستند.
در حالی که کارشناسان بخش خصوصی نرخ رشد اقتصادی برای آمریکا را دو درصد پیشبینی کردهاند، اعضای کمیته بازار باز فدرال رزرو چشم انداز نرخ رشد اقتصادی را افزایشی و از 3/2 درصد به 3 درصد پیشبینی کردهاند.
در این راستا البته برخی کارشناسان گفتهاند که در صورتی که مالیاتهاي فدرال افزایش یابد و اقتصاد جهانی نیز بیش از این تضعیف شود، اقتصاد آمریکا نیز ظرفیت تولید نرخ رشد اقتصادی بالاتر از دو درصد را نخواهد داشت. با این حال احتمال افزایش اشتغال و افت نرخ بیکاری از سطح 8/7 درصد فعلی با اعمال محرکهای اقتصادی امکانپذیر خواهد بود.
در این راستا بازارهای جهانی طلا با افت قیمت طلا به پایینترین سطح یک ماهه خود شاهد بروز نشانههایی از بهبود اقتصاد جهانی برای کاهش تقاضای خرید طلا به عنوان سرمایهگذاریهای امن در مقابل ریسک سایر بازارها هستند.
نگهداری طلا با بهبود بازارهای مالی و سهام در دنیا به صرفه نیست و امکان افت بیشتر قیمت آن نیز وجود دارد.
بااین حال بانکهای مرکزی کره جنوبی، برزیل و روسیه در 9 ماه اول سال گذشته میلادی 374 تن طلا خریدهاند. طبق برآورد شورای جهانی طلا احتمال افزایش این میزان تا پایان سال 2012 حدود 450 تا 500 تن اعلام شده است.
بانکهای مرکزی جهان سال 2011 تقریبا 456 تن طلا خریده بودند.
در عین حال بحران بدهی ها در اروپا همچنان ادامه دارد.از هم پاشیدگی یورو آن چیزی است که هنوز برخی انتظار آن را میکشند. تداوم بحرانهای مالی از یونان تا اسپانیا ادامه دارد و رییس بانک مرکزی این قاره نیز به تازگی اعلام کرده که شرایط ممکن است از این بدتر هم بشود. افت ارزش یورو در مقابل دلار آمریکا قیمت طلا را با کاهش مواجه خواهد کرد.
قیمتهای داخلی
بهای طلا البته از اول هفته عمدتا در محدوده همان 1660 دلار نوسان داشته است. با این حال قیمتهای داخلی طبق رسم بازار، بیشترین تاثیر را از دلار میگیرند.
قیمت سکه در بازار داخلی روز دوشنبه در حالی به يك میلیون و 475 هزار تومان هم رسیده بود که تا غروب 10 هزار تومان از این سطح پایینتر آمد. نیم سکه تا 730 هزار تومان افت کرد و ربع سکه نیز به 438 هزار تومان رسید.
در بازار طلا قیمت هر گرم طلای 18 عیار بدون اجرت ساخت در سایت اتحادیه طلا و جواهر 142 هزار تومان اعلام شد.
در مرکز مبادلات
قیمت هر دلار آمریکا در این مرکز بدون تغییر ماند و 24 هزار و 551 ریال تعیین شد. در این بازار، اما قیمت یورو با 17 ریال کاهش به نرخ 33 هزار و 32 ریال رسید. پوند انگلیس نیز در مرکز مبادلات 38 هزار و 684 ریال تعیین شد که 114 ریال کاهش ثبت کرده است. همچنین فرانک سوئيس نیز با 50 ریال کاهش به نرخ 26 هزار و 452 ریال رسید.
قیمت سایر ارزها در این مرکز تغییر نداشت. بنابراین گزارش، درهم امارات 6 هزار و 684 ریال، لیر ترکیه 13 هزار و 890 ریال، روبل روسیه 817 ریال، روپیه هند 456 ریال، یوآن چین 3945 ریال، صد ین ژاپن 27 هزار ریال، هزار وون کره جنوبی 23 هزار ریال، کرون سوئد 3 هزار و 798 ریال و ریال قطر 6 هزار و 744 ریال اعلام شدند.
منبع:دنیای اقتصاد
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 23,دسامبر,2024