عکس هایی از ماه و ستاره در شهر باستانی یزد
يزدفردا :ديشب پديده زيبائي در آسمان پرستاره كوير ي استان يزد قابل روئيت بود كه به عنوان زيباترين پديده نجومي سال شناخته شده است و عكس هاي زيبائي از اين پديده توسط يك وبلاك نويس يزدي ثبت شده كه ارزش ديدن دارد و در ادامه عنوان علمي اتفاق رخ داده كه به اختفاي ماه و زهره معروف است را با هم مي خوانيم
اختفاي ماه و زهره
مسير اختفاي ۲۸ خرداد ۱۳۸۶، در شهرهاي مختلف ايراندر هنگام غروب خورشيد در ۲۸ خرداد ماه، هلال باريك ناهيد درخشان در غرب آسمان را ميپوشاند. در آن زمان هر دو حدود ۳۵ درجه از افق ارتفاع دارند. تمام ساكنان ايران تمامي مراحل اين اختفا را ميبينند. كماني كه زهره پشت ماه طي ميكند از ديد شهرهاي مختلف ايران متفاوت است. جدول زمانهاي شروع و پايان اختفا را ببينيد.
قطر زاويهاي زهره در زمان اختفا ۴۰/۲۶ ثانيه قوس است. زهره آن روز مدتي است از تربيع گذشته و نزديك به ۴۴ درصد قرصش روشن است. نزديك يك دقيقه طول ميكشد تا ماه قرص زهره را كاملاً بپوشاند. ميتوانيد مشابه روشي كه براي اندازهگيري فاصله زاويهاي قلبالاسد و همدمش به كار بُرديم راهي پيدا كنيد تا با استفاده از دادههاي رصدي اين اختفا قطر زاويهاي زهره را حساب كنيد. فاصله ماه آن روز از زمين ۲۵۵،۳۸۱ كيلومتر است.
تصوير تزييني. در نوار باريكي از گوشه شمالغربي ايران اختفا زماني آغاز ميشود كه هنوز خورشيد غروب نكرده و در تمام ايران هنگام شروع اختفا آسمان هنوز روشن است. به هر حال مشكلي براي پيدا كردن ماه و زهره نخواهيد داشت.
چند ساعت پيش از شروع اختفا سعي كنيد ماه و زهره را در روشنايي روز بيابيد. هر دو آنقدر درخشان هستند كه بعد از ظهر دوشنبه ۲۸ ام در كنار هم ديده شوند. رصد زهره در روز تجربه جالبي است و يافتن آن وقتي كه ماه هم نزديكش باشد كار سادهتري است، هر دو ۴۵ درجه از خورشيد فاصله دارند، اگر از دوربين يا تلسكوپ براي رصد آنها استفاده ميكنيد مراقب باشيد كه دوربين را به سمت خورشيد نبَريد.
روي نقشه، كماني كه زهره پشت ماه طي ميكند نشان داده شده است. با استفاده از آن، محل خروج سياره را از كنار قرص ماه بيابيد و تلسكوپتان را دقايقي پيش از پايان اختفا به آن محل نشانه رويد. تماشاي شروع و پايان چنين اختفاهايي هيجان انگيز است.
۳.سيستم آب و اكسيژن ايستگاه بينالمللي فضايي از كار افتاد
پايگاه خبري "سي.ان.ان" روز پنجشنبه خبر داد كه سيستم آب و اكسيژن ايستگاه فضايي بينالمللي از كار افتاد.
به گزارش سيانان، اين مشكل فضاپيماي آتلانتيس را نيز كه به آن متصل است، در بر ميگيرد.
بر پايه اين گزارش، كارشناسان روسي هنوز علت اين از كار افتادگي اين سيستم را نميدانند.
چنانچه اين اشكال بر طرف نشود، احتمال كوتاه شدن ماموريت فضاپيماي آتلانتيس نيز ميرود.
طبق اين گزارش، چنين اتفاقي تاكنون در ايستگاه فضايي بينالمللي كه توسط رايانههاي روسي كنترل ميشود، سابقه نداشته است و اگر متخصصان موفق به برطرف كردن كامل اين اشكال نشوند، در بدترين حالت از سه سرنشين اين ايستگاه خواسته ميشود كه آن را ترك كنند.
يزدفردا
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 17,ژانویه,2025