دکتر محمود احمدی نژاد؛ نامی که در دوره اخیر با عنوان « جراح اقتصاد ایران » به جهان معرفی شده است. او در آذر ماه سال 89 با در دست گرفتن تیغ جراحی از آغاز عمل در حوزه اقتصاد با شروع مرحله اول از طرح هدفمندسازی یارانه ها خبر داد و بسیار امیدوارنه از کاهش درد و رنج اقتصادی مردم و بهوش آمدن زود هنگام بازار اقتصادی ایران در صورت اجرای این طرح گفت.
مطالعات اولیه این طرح که به گفته احمدی نژاد به تنهایی بیش از صدها ساعت وقت رییس دولت را به خود اختصاص داده و تیم های فوق تخصصی و کارشناسی ریاست جمهوری، بررسی های همه جانبه ای را از حواشی این طرح به انجام رسانیده اند بر ناگزیر بودن اقتصاد ایران از پذیرش این عمل جراحی تاکید داشتند.
فیلم های ثبت شده در آرشیو خبرنگارها از اعتقاد ریاست جمهوری بر تاثیر پذیری حداقلی از فعالیت های مثبت اقتصادی ایران در قبال تحرکات حیله گرانه و سامان یافته غربیها در صورت اجرای مرحله اول این طرح از ابتدای کار خبر می دهند.
این دقیقا همان نکته ایست که دکتر جراح اقتصاد ایران در مصاحبه مستقیم تلویزیونی دیشب و در آستانه سال سوم از مرحله اول به آن اشاره داشتد و حتی باب گلایه از دوستان داخلی به خاطر سنگ اندازی در جاده اقتصادی و اظهارنظرات بیمورد آنان را نیز باز نمود و تحریم های اقتصادی قدرت های جهانی و بحران ارزی در کشورهای اروپایی را عاملی هرچند ناچیز ولی موثر در پیشبرد سیاستهای اقتصادی ایران دانست.
تنظیم کننده این نوشتار هرچند از تحصیلات دانشگاهی در حوزه اقتصاد بهره چندانی نبرده است لیکن در زمانه ای که جیب خالی و پز عالی بسیاری را به عینه می بیند درمی یابد جدای از آمار و ارقامی که میان مجری برنامه و ریاست محترم جمهوری رد و بدل می شد؛ که گاها منبع این آمار و زاویه دید طرفین به نمودار ها نیز مورد خدشه واقع می شد؛ این گفته های رییس دولت بود که تصریح می کرد: " قانونگذار می بایست در تنظیم قانون تنها به هدف نهایی از اجرای آن نظر داشته داشته باشد و اینکه دولت از چه مسیری و طی چه مدت زمانی به قله هدفمند سازی برسد را بدست مقامات اجرایی بگذارد و در طول این راه مدام به دولت نگویند از چه مسیری حرکت کن و در کدام نقطه سرعت خود را کاهش بده و در کدامین بزنگاه بر سرعت خود بیافزا. اگر به شخص من بود تمام مراحل هفت گانه قانون هدفمند سازی را ظرف مدت یکسال به اجرا میگذاشتم." این دقیقا نسخه ترجمه شده همان تمثیل معروف است که اشاره دارد بر اینکه: مرگ یکبار و شیون هم یکبار!
جدای از محتوای سخنان ریاست محترم جمهور که در این برنامه تلویزیونی به صراحت بیان داشتد؛ ایشان لااقل در چندین گردنه سخت از دوران ریاست جمهوری خود نشان داده است که تمایل چندانی به حرکت در مسیر ریل هایی که قانونگذران مجلس می گذارند؛ ندارد و بیان نظرات و درخواست اصلاحات جزیی و راهنمایی آنان را از نمونه های بارز سنگ اندازی در مسیر پرشتاب دولت میداند.
وی در چندین نقطه از این مصاحبه از چرخش توپ اقتصادی در زیر پای عوامل دیگر غیردولتی و تاثیر پذیری اقتصاد ایران از امنیت ( یا اقتصاد امنیتی ) و نقش فضای ارعاب در سرمایه گذاری و عوارض ناشی از آن و کم توانی دولت در بعضی از بخش های اقتصادی به دلیل عدم تمرکز مراکز تصمیم گیری در سیاستهای اقتصادی دولت و نیرنگ های دشمن فرصت طلب در افزایش نرخ ارز جهانی و طبیعتا کاهش قدرت خرید مردم یا همان افزایش تورم پرده برداشت.
احمدی نژاد که آغاز و پایان سخنانش در تمام این مدت ریاست جمهوری اش خوار و ذلیل و ناتوان شمردن دشمنان نظام جمهوری اسلامی بوده است باز هم از روزهای خوب آینده گفت و از طراحی های دقیق همکارانش تجلیل نمود که تاکنون توانسته اند بازخورد تهدیدات و تحریم های دشمن را در صحنه اقتصاد ایران به حداقل برسانند.
او بازهم تلویحا از کسانیکه قدرت اجرایی او و تیم همراهش را گاه گاهی با اظهارات نسنجیده به چالش می کشند انتقاد کرد و وعده داد در صدد اجرای تمام و کمال طرح های اقتصادی بخصوص در بندهای دوم و سوم این طرح با موضوع اصلاح سیستم بانکی و گمرکی کشور است تا دیگر بعد از این رییس دولت بعدی دغدغه اقتصادی مردم را نداشته باشد.
وی در پایان با تصریح اینکه زمینه را برای حضور طیف ها و سلایق گوناگون در انتخابات آتی فراهم می کند خواستار حضور 49 میلیونی مردم در پای صندوق های رای شد و از به سرانجام رسیدن محورهای عدالتی خویش در بخشهای سه گانه مسکن مهر، مهر ماندگار و سهام عدالت در آینده نزدیک بشارت داد.
این نوشتار با اعتراف به کاستی آماری خویش در صدد است که فتح بابی شود برای ورود به بحث اقتصاد کلان کشور از سوی نویسندگان و صاحب نظران بافق فردا.
جامعه امروز ما با شروع جراحی اقتصادی علیرغم همه آنچه که گفتند و نوشتند خود را برای سزارین اقتصادی آماده می کرد بجاست اینک که دولت در صدد اصلاح تمام و کمال در تمامی بخش های اقتصادی و تعویض سیستم فکری اقتصاد است نیم نگاهی نیز به پیری اقتصاد دولتی در ایران داشته باشد شاید این کهولت سن گنجایش تعویض و جایگزینی اعضای حساسی چون مغز و اعصاب و قلب اقتصاد را دراین مدت زمان کم نداشته باشد.
مردم که احمدی نژاد را از بطن خود با رای بالا معرفی کرده اند و از بیانات مقام عظمای ولایتشان در تکریم دولت و نامیدن آن به نام دولت کار بر خود می بالند انتظار دارند که رییس دولتشان نیز از بیان دیدگاه های دلسوزانه صاحب نظران در رنج نباشد و با پذیرش بیش از پیش آراء خرد جمعی جهت تحقق شعارهای اقتصادی نظیرآوردن نفت بر سر سفره مردم با دید ملاحظه گرانه بنگرند.
مردم ایران به تاسی از پند و اندرزهای حکیمانه رهبر فرازنه خویش آماده اند بر اقتصاد مقاومتی تا آنجا که صلاح میدانند تنگناهای اقتصادی را بپذیرند هرچند که صورتشان را به سیلی سرخ نگه میدارند خم به ابرو نیاورند و تحریم های رنگ و وارنگ دشمنان این آب و خاک را به فرصتی برای جهش و رسیدن به قله امنیت و آسایش تبدیل کنند.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 22,دسامبر,2024