یزدفردا :عضو هیات مدیره شرکت ارتباطات زیر ساخت معتقد است: گروه تعاونی پیشگامان طرح غیرقابل تصوری را اجرا کرده است و تنها شرکت خصوصی است که توانسته این طرح را در زمان مقرر وبا تکنولوژی بالا انجام دهد.
محمد طاهر شمس، عضو هیات مدیره شرکت ارتباطات زیر ساخت شب گذشته(28 خرداد) درآئین بهره برداری از اولین فیبر بینالملل ایرانی متعلق به گروه پیشگامان در سالن همایش های هلال احمر یزد اظهارداشت: در گذشته شرکت های بسیاری برای تامین پهنای باند مورد نیاز خود در صف انتظار بودند اما اکنون به میزانی پهنای باند کشور افزایش یافته است که دیگر کسی در صف نباشد.
وی در این مراسم که با حضور آیت الله ناصری نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد، استاندار یزد و جمعی از مسئولان برگزار شد، ادامه داد: پهنای باند کشوردر ابتدای سال گذشته 8/26 بوده که اکنون به 63 گیگابایت افزایش یافته است و تا پایان برنامه پنجم در سال 94 با 200 برابر شدن به 500 گیگابایت خواهد رسید.
شمس در همین زمینه به طرح های نظیر دولت الکترونیک و دیجیتالی شدن ادارات اشاره کرد و افزود: تصور ما در شرکت ارتباطات زیر ساخت بر این است که 500 گیگابایت پهنای باند نیز برای کشور کم است و به فکر طرح هائی برای افزایش این پهنای باند هستیم.
شمس ترانزیت اطلاعات را از جمله طرح های در دست اجرا برای تامین پهنای باند ذکر کرد و اظهارداشت: اجرای طرح های ترانزیت اطلاعات علاوه بر تامین پهنای باند برای کشور امنیت را در معادلات سیاسی ،اجتماعی و اقتصادی رقم خواهد زد.
وی با بیان اینکه ا اگر امنیت ایران با دیگر کشورها گره بخورد، آسیب پذیری کشور کمتر خواهد شد بیان کرد: با توجه به تحولات مصر و قطعی های چندین باره که مشکلاتی را برای کشورهایی نظیر هند ایجاد کرده، مراجعه به ایران برای ایفای نقش در این زمینه افزایش یافته است.
عضو هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت ادامه داد: اکنون ایران نقش اندکی در زمینه انتقال ترافیک بر عهده دارد از این رو شرکت ارتباطات زیرساخت طرح ها و برنامه های زود و سریعی در زمینه ترانزیت و ترافیک ارتباطات آغاز کرده است.
وی بیان کرد: در ایران 20 نقطه به عنوان درگاه خروجی بین الملل آماده شده است و امروز با قطعی یک فیبر دیگر مشکلی برای کشور پیش نخواهد آمد.
شمس با اشاره به اینکه ایران چندین پروژه را برای توسعه ترانزیت آغاز کرده است، خاطرنشان کرد: یکی از این پروژه ها از روسیه وارد آذربایجان می شود و از جنوب به کشور عمان رفته و 2/3 ترابایت ترافیک را منقل می کند .
وی گفت: اگر ایران بتواند تنها 20درصد از ترافیک را کاهش و منتقل کند سالیانه 2/1 میلیارد دلار عاید کشور خواهد شد و فیبر گروه تعاونی پیشگامان می تواند در این زمینه موثر واقع شود.
عضو هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت ادامه داد: گروه تعاونی پیشگامان طرح غیرقابل تصوری را اجرا کرده است و تنها شرکت خصوصی است که توانسته این طرح را در زمان مقرر و با تکنولوژی بالا انجام دهد.
وی بیان کرد: اکنون ایران با داشتن فیبر دریایی گروه تعاونی پیشگامان دارای کابلی متعلق به خود است و این کابل قطعا امنیت را برای کشور به ارمغان خواهد آورد.
وی در پایان به بخشی از شاخص های برنامه پنجم توسعه نیز اشاره کرد و افزود: در ابتدای سال 90 ظرفیت ترانزیت کشور 26STM(هریکSTM1 معادل 155.56 مگابیت در ثانیه ) درحدود 4 گیگابایت بوده است که اکنون به 5 هزار افزایش و در برنامه پنجم باید 1500 برابر شده و به 40 هزارSTM خواهد رسید.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
چهارشنبه 15,ژانویه,2025