یکی از هزاران مشکلی که نوزادان نارس باید برآن غلبه کنند چگونگی شیرخوردن است، یکی از محققان دانشگاه ایالتی فلوریدا برای حل این مشکل و مرخص کردن زودتر نوزادان نارس از بیمارستان ابزاری طراحی کرده که بر این مشکل غلبه کند.
جین استندلی استاد موسیقی درمانی دانشگاه فلوریدا اظهار داشت: نوزادان نارس برخلاف سایر نوزادان هنگام تولد دچار ناتوانی عصب شناختی هستند و نمی توانند به درستی از شیر تغذیر کرده، تنفس کنند و شیر خود را فروبدهند.
نوزادان نارس با استفاده از این دستگاه می توانند فرآیند رشد طبیعی را سریع تر از قبل طی کنند
وی افزود: هرچقدر زمان یادگیری این مهارت ضروری برای آنها به طول بیانجامد، فرآیند رشد آنها کندتر می شود.
نوآوری استندلی و ساخت یک ابزاری که آز آن به عنوان ” پستانک فعال کننده لالایی” یاد می کند با استفاده از یک پستانک متصل به سیم و بلندگویی که یک لالایی آرام پخش می کند، وقتی نوزاد به درستی آن را حرکت خوردن شیر را انجام می دهد لالایی را می شنود و ترغیب می شود که این حرکت را ادامه دهد تا اطمینان حاصل کند که لالایی ادامه می یابد.
یک سیستم مبدل فشار براساس الگوریتمهای حس کردن، کنترل و بازخورد در این وسیله تعبیه شده تا این دستگاه بتواند تنظیمات خود را با هر نوزاد منطبق کرده و بازخورد پخش لالایی را برای وی فراهم کند.
تحقیقات انجام شده از سوی استندلی در چندین بیمارستان نشان می دهد که نوزادانی که با تشویق موسیقی رو به رو شده اند، میزان مکیدن خود را تا ۲٫۵ درصد بیش از نوزادانی که در معرض این تشویق موسیقی قرار نگرفته اند افزایش داده اند.
” پستانک فعال کننده لالایی” همچنین نشان داده است که می تواند شرایطی را فراهم آورد که طول مدت اقامت نوزاد در بیمارستان به پنج روز کاهش یابد.
نوزاد با استفاده از دستگاه پستانک فعال کننده لالایی به سرعت شیرخوردن را می آموزد
تری استیونز پرستار در بیمارستان تالاهاسی مموریال اظهار داشت: نگاه کردن به این که این نوزادان به چه سرعتی حرکت صحیح شیرخوردن را پس از استفاده از این دستگاه می آموزند بسیار شگفت انگیز است؛ آنها آماده غذاخوردن هستند و این امر موجب می شود که به سرعت از بیمارستان مرخص شوند؛ این یک بهبود شگفت انگیز است.
براساس گزارش مرکز تحقیقات دانشگاه فلوریدا، استندلی یک دهه پیش ایده این ابزار را داشت، از آن زمان تاکنون پس از ساخت به کرات مورد آزمایش قرار گرفته و از سوی سازمان غذا و دارو آمریکا نیز تأیید شده و اکنون با مشارکت دو شرکت فناوری به تولید انبوه می رسد.
این دستگاه اخیرا در بیمارستانهای آمریکا در دسترس قرار گرفته و در آینده در دسترس والدین قرار می گیرد.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 19,ژانویه,2025