وزير پيشنهادي دادگستري در پاسخ به انتقاداتي در مورد اظهارات همسرش گفت: من همسر خود را از وزارت و وكالت بيشتر دوست دارم.
به گزارش خبرنگار " ايلنا"، غلامحسين الهام در جلسه بررسي صلاحيت و برنامههاي خود براي تصدي وزارت دادگستري در صحن علني مجلس گفت: حكومتها همواره با معيار عدالت مورد قضاوت تاريخ قرار گرفته است و مقوم نظام جمهوري اسلامي نيز عدالت است و علاوه بر اين روح قانون اساسي نيز بر اجراي عدالت تاكيد و تصريح دارد.
وي افزود: عدالت خميرمايه وجود قضات است، لذا بايد ملكه وجودي آنان باشد. چرا كه قانون اساسي طبق موازين فقهي حكم كرده است كه عدالت لازمه بدون ترديد چنين مسؤوليتي است.
الهام ادامه داد: قضاوت در مباني فقهي كار عالمان فقهي و عميق در فهم است، چنانچه در كلام اميرمومنان (ع) آمده است؛ براي داوري ميان مردم زبردست را برگزين.
وي افزود: وظيفه ما حفظ كرامت و درخور شان قضات است، لذا اولين كار در قوه قضاييه پاس داشتن حرمت قضاوت است و قضات بايد بتوانند بدون فشارهاي بيروني با قدرت حكم بدهند و عدالت را اجرا كنند.
الهام، با تاكيد بر ساختار مناسب و تدوين قوانين مناسب به عنوان نيازهاي دستگاه قضايي گفت: اگر بنده راي اعتماد براي پست وزارت دادگستري كسب كنم، ابتدا لازم ميدانم كه اذعان دارم كه به اين جايگاه احترام ميگذارم و از آن پاسداري ميكنم.
وي افزود: دستگاه قضايي بايد به گونهاي باشد كه مردم مطمئن باشند ميتوانند به آن پناه ببرند.
غلامحسين الهام ادامه داد: استبداد و ظلم قبل انقلاب به گونهاي بود كه نويسندگان قانون اساسي همچون مار گزيدهاي از استبداد ترسيدهاند و نهايت احتياط را در حفظ استقلال سياسي رعايت كردهاند.
وي ادامه داد: قانون اساسي به زبان بيزباني به وزير دادگستري گفته است ما را به خير تو اميد نيست، شر مرسان. به طوريكه ارتباط بين دولت با قوه قضاييه با احتياط بسياري همراه شده است.
الهام افزود: دولت نهم با رياستجمهوري رييس جمهور محبوب عموم مردم عزيز بهترين فرصت براي عدالت قضايي است و حاشا كه كوچكترين تهديدي براي عدالت محسوب شود و كمترين شائبه براي مداخله در دستگاه قضايي براي عدالت باشد.
وزير پيشنهادي دادگستري تصريح كرد: دولتي كه همه وجودش را براي مقابله با فساد در همه عرصهها و مبارزه با تبعيض و ويژهخواري و هرنوع اقدامات ظالمانه قرار داده و در اين عمل قيام كرده است، تكيهگاهش در اين قيام داشتن قوه قضاييه برخوردار از قضات عادل، شجاع و فاضل است.
وي افزود: قضات نيز با احكام قاطع خود دولت را در برقراري عدالت ياري خواهند كرد.
الهام افزود: امروز دولت نهم بهترين فرصت براي ساختن عدليهاي با چنين مشخصاتي است و شرايط براي ارتقاي شأن قضات مهم است.
غلامحسين الهام افزود: وزارت دادگستري به عنوان بخشي از دولت كه بايد اعتماد سه قوه را به نحوي منحصر به فرد تحصيل كند، در قانون اساسي پيشبيني شده است.
وي افزود: معتقدم ميتوان وظايفي را كه اصل 160 قانون اساسي درباره وزير دادگستري ارائه كرده است، با ارائه لايحهاي اختيارات وزير را روشن كنيم و از آنجا كه مرحوم كريميراد وزير فقيد دادگستري پيش نويس اوليه لايحه اختيارات دادگستري را تهيه كرده است، من آن را ادامه خواهم داد.
الهام بر اجراي سياستهاي كلي برنامه چهارم توسعه كشور و چشم انداز 20 ساله در صورت تصدي وزارت دادگستري و راي موافق نمايندگان تاكيد كرد و گفت: اميدوارم بتوانم با هماهنگي دولت، قوه قضائيه را از نظر امكانات مالي و اجرايي تجهيز كنيم تا بتواند در نقاط دورافتاده نيز به وظيفهاش عمل كند.
وي در خصوص انتقاد مخالفان نسبت به برخورد وي با مراجع عظام گفت: نكتهاي كه توسط دوست نماينده مخالف به آن اشاره شد، مربوط به سوال خبرنگاري در آن جلسه بود كه به عنوان جواب بنده تعبير كردند.
وي ادامه داد: پاسخ من به سوال آن خبرنگار كه گفت عدهاي در رسانهها درصدد هستند دولت را در برابر مراجع قرار دهند و اينكه دولت كار خودش را ميكند و چنين عباراتي ناصحيحي است و اين عده راه را به بيراهه ميروند. در ادامه پاسخ به سوال آن خبرنگار گفتم كه مخالفان دولت آب در هاون ميكوبند، دولت متدين و پايبند به احكام اسلامي است و ما همواره خود را نيازمند ارشاد و نصيحت علما ميدانيم و نصايح علما يك فرصت و نعمت براي دولت محسوب ميشود.
الهام در خصوص انتقاد برخي نمايندگان، چند شغله بودن خود گفت: مطمئن باشيد در صورت راي آوردن نميتوانم رييس دفتر رييسجمهور باشم و آقاي احمدينژاد اقدامات لازم را انجام داده و خواهد داد.
وي افزود: در مورد شوراي نگهبان نيز هم سابقه اجرايي شورا نشان ميدهد كه حقوقدانان در دورههاي گذشته مشاغل مختلف داشته اند و اين رويه در شوراي نگهبان سابقه دارد و تفسير شوراي نگهبان محسوب ميشود.
وي ادامه داد: من تابع قانونم و هيچ مشكلي در تمكين از قانون ندارم و از هيات علمي دانشگاه هم ماموريت گرفتهام.
الهام در پاسخ به انتقاداتي ديگر در مورد برخورد وي با رسانهها و مطبوعات گفت: من هيچ شكايتي از رسانهها و مطبوعات نداشتهام. چند ماه قبل يكي از رسانهها جرم صريحي را به دولت نسبت داده بود كه از دادستان تهران خواستم موضوع را پيگيري كند، اين نوعي زمينه دادن به عدالت است.
وزير پيشنهادي دادگستري در پاسخ به انتقاداتي در مورد اظهارات همسرش گفت: بنده به آزادي فكر و بيان بويژه براي خانمها معتقد هستم و هيچ كس چنين ولايت و قيموميتي بر زن ندارد كه به او بگويد چگونه بينديش و چطور حرف بزن «قوامون علي الرجال» هيچ جا اين معني را نداشته كه اينگونه عمل كنيم.
وي، كيان خانواده را ركن بنيادي خواند و گفت: من همسر خود را از وزارت و وكالت بيشتر دوست دارم اما يك چيز ديگر وجود دارد كه همه ما اعم از زن و فرزند بايد فداي آن باشيم و آن اسلام عزيز و انقلاب اسلامي است كه همه بايد در راه آن قرباني شوند و چو ايران نباشد سر من مباد
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 19,ژانویه,2025