یزدفردا :محمد واعظی نژاد:کشور متخاصم اسرائیل، با طراحی اسلحه سایبری جدیدی با نام “Viper” تمامی شبکه ایران را مورد تهدید جدی قرار داده است.

یزدفردا :محمد واعظی نژاد:کشور متخاصم اسرائیل، با طراحی اسلحه سایبری جدیدی با نام “Viper” تمامی شبکه ایران را مورد تهدید جدی قرار داده است.
این اسلحه سایبری که هنوز اطلاعاتی در مورد آن وجود ندارد و به صورت مخفیانه ۲ روز پیش از طریق شرکت نفت ملی ایران وارد شبکه شده قادر به پاک نمودن تمامی اطلاعات سرور ها و سپس سوزاندن قطعات سخت افزاری آن می باشد.
خواهشمند است به منظور عدم آلودگی بیشتر این اسلحه سایبری جدید، هر چه سریعتر اطلاع رسانی نمایید چرا که تمامی اطلاعات ایران در معرض تهدید جدی است.
خبرها و اطلاعات بعدی متعاقباً اعلام خواهد شد.
بروزرسانی ۵ /۲ /۹۱ درساعت ۱۵:۵۰ دقیقه = علاوه بر وزارت نفت، وزارت کشور هم به این ویروس آلوده شد و سرورهای آن از دیروز در معرض تهدید جدی قرار گرفته اند.

در حالی که هنوز یک ماه از آغاز سال نو خورشیدی نگذشته است، آغاز دومین حمله بزرگ سایبری سازمان یافته به تأسیسات زیربنایی کشورمان، تمامی متخصصان و کارشناسان امنیت اطلاعات را در شوک فرو برد. این حمله که این بار با ویروسی تحت عنوان “Viper” به معنای “آدم خائن و بدنهاد” شروع شده است، در چند روز آغازین حمله خویش، توانسته است تا آثار و پیامدهای بسیار مخربی را در کشورمان برجای بگذارد.

ویروس Viper که در ابتدا، وزارت نفت و تعدادی از شرکت های تابعه آن را قربانی حمله سایبری خود نمود، منجر به ایجاد مرکز بحران در این وزارتخانه برای مقابله با آسیب های آن و همچنین آمادگی برای حملات مشابه بعدی گردید. بر این اساس و به منظور کنترل این حمله سایبری، دسترسی به اینترنت برای کارکنان وزارتخانه نفت و کارکنان شرکت ملی نفت، شرکت های پتروشیمی، پالایشگاه و توزیع قطع گردید. همچنین، خدمات اینترنت در خارگ، بهرگان، سیری، لاوان، قشم و کیش نیز مسدود شد.

اگر چه این ویروس، مدتی قبل وارد سیستم های وزارت نفت گردید ولی به علت عدم تخصص و دانش کافی متخصصان امنیت اطلاعات این وزارتخانه، اقدام مناسبی برای مقابله با آن صورت نگرفت که در نهایت، به چنان مرحله بحرانی و حساسی رسید که حتی چند روز، منجر به قطع کامل تمامی ارتباطات و خدمات رسانی در سطح وزارتخانه نفت و شرکت های تابعه آن گردید.

در پی این حمله، علیرضا نیکزاد، سخنگوی وزارت نفت، در مصاحبه ای با خبرگزاری فارس اعلام کرد که داده های اصلی این وزارتخانه صدمه ای ندید است زیرا سرورهای عمومی جدا از سرورهای اصلی بوده اند و در این حمله، فقط به اطلاعات عمومی آسیب وارد شده است.

ویروس Viper که توسط دولت متخاصم اسرائیل به منظور کاهش تولیدات نفتی، طراحی و به پیکره سیستم های وزارت نفت منتقل شده است، قادر به پاک کردن برگشت ناپذیر تمامی اطلاعات از سرورها بوده و بازیابی اطلاعات را تحت هر شرایطی، غیر ممکن می نماید. آنگاه اقدام به سوزاندن مادربرد سیستم کرده و سرور را از خدمات رسانی خارج می کند.

در شرایط فعلی که هنوز اطلاعات جامع و کافی در مورد این ویروس وجود ندارد، بهترین راه برای مقابله با آن، تهیه نسخه های پشتیبان از داده ها و اطلاعات، به صورت مرتب و در فاصله های زمانی کم و مشخص و نگهداری آن ها بر روی یک سیستم دیگر، جدا از شبکه است.

لازم به ذکر است که این حمله، دومین حمله بزرگ سایبری در طی دو سال اخیر است که منجر به خسارات جبران ناپذیری به اطلاعات و سیستم های تأسیسات زیربنایی کشورمان گردیده است. نخستین حمله توسط دولت متخاصم اسرائیل، با ورود کرم اینترنتی Stuxnet به نیروگاه هسته ای بوشهر در سال ۱۳۸۹ با هدف تأخیر در راه اندازی ژنراتور برق هسته ای بوشهر، آغاز گردید که توانست تعداد بسیار زیادی از سانتریفیوژها را از چرخه تولید خارج نماید. اطلاعات تکمیلی را در این خصوص، می توانید از طریق لینک زیر، مطالعه فرمایید:

http://GooyaUp.com/uploads/gooya_13354230211.pdf

در پایان باید متذکر شوم که امروزه دفاع در برابر حملات سایبری و جلوگیری از آثار مخرب آن ها، وظیفه ملی و انسانی تمامی کارشناسان و متخصصان امنیت اطلاعات کشورمان به شمار می رود.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا