به گزارش فارس، مهرداد عمادی در مصاحبه با بی بی سی افزود: در شش ماه اخیر تولید نفت عراق به صورت چشمگیری افزایش یافته است و این مساله فرصت بی نظیری را در اختیار دولت بغداد قرار داده است. با توجه به اینکه کیفیت نفت عراق نزدیک به کیفیت یک نوع از نفت نیمه سنگین ایران است و عراق دارد با کشورهایی که وارداتشان وابسته به نفت ایران بوده و الان با توجه به فرا رسیدن فصل تحریم ها دچار اشکال خواهند شد، ارتباط برقرار می کند تا نفت خود را جایگزین صادرات نفت ایران کند.
بر اساس این گزارش سریلانکا به تازگی اعلام کرده است که قصد دارد با متوقف کردن واردات نفت از ایران ، نفت مورد نیاز خود را از عراق و عربستان تامین کند.
وی افزود: مهمتر از سریلانکا از نظر میزان فروش نفت باید به کره جنوبی اشاره کرد که عراق به تازگی این اطمینان را به کره جنوبی داده است که در صورتی که محدودیت های صادراتی در مورد فروش نفت ایران کره جنوبی را دچار اشکال کند ، با توجه به کیفیت ویژه نفت ایران، عراق به سرعت حاضر خواهد بود که جای نفت خالی ایران را پر کند.
مشاور اقتصادی اتحادیه اروپا گفت: از نظر کیفیت برای نفت صادراتی ایران یک جانشین وجود دارد که جزء کشورهای اوپک نیست، بلکه نفت اورال روسیه است که روس ها با آرامش و کم سر و صدا دارند آن را جایگزین نفت ایران برای پالایشگاه های اروپا می کنند.
وی در ادامه در خصوص تحرکات عربستان نیز برای جایگزینی نفت ایران گفت: می بینیم که مقامهای عربستان از جولای 2011 تاکنون سه بار با مقامات چینی در مورد کم کردن نگرانی آنها درباره محدودیت های واردات نفت از سوی ایران در تماس بوده اند.
اختلال در صادرات نفت ایران، قیمت نفت را به بیش از 160 دلار میرساند
رئیس صندوق بینالمللی پول تصریح کرد چنانچه خللی در صادرات نفت ایران حاصل شود، قیمت جهانی نفت که در حال حاضر در مرز 125 دلار قرار دارد تا 30 درصد افزایش خواهد یافت.
به گزارش مهر، کریستین لاگارد در جریان سفر دو روزه خود به دهلی گفت: به عنوان نمونه اگر کاهش عمدهای در صادرات نفت ایران رخ دهد، ما پیشبینی میکنیم که در یک بازه زمانی، قیمت نفت بین 20 تا 30 درصد افزایش یابد.
وی افزود: همانگونه که قبلا هم اشاره کردهام، افزایش ناگهانی قیمت نفت تأثیرهای منفی جدی بر اقتصاد جهانی در مقیاس گسترده بر جای خواهد گذاشت و اقتصاد کشورهای واردکننده نفت، بهویژه کشورهای فقیرتر را با چالش مواجه خواهد کرد.
لاگارد که از چین عازم هند شده بود، تأکید کرد که این شوک نفتی میتواند به شدت بر اقتصاد کشوری مانند هند که در سال بین 110 تا 120 میلیون تن نفت وارد میکند، تأثیر بگذارد.
او با بیان اینکه هند تنها یکی از این کشورهاست، افزود: اگر یک شوک نفتی به وجود بیاید، عواقب وخیمی برای همه ما و همه کشورهای واردکننده به دنبال خواهد داشت.
سخن رئیس صندوق بین المللی پول مبنی بر اینکه قیمت نفت برنت در حال حاضر حدود 125 دلار است، به این معناست که در صورت محدود شدن صادرات نفت ایران، با افزایش 30 درصدی باید منتظر قیمتی بیش از 160 دلار برای هر بشکه نفت بود.
پیش از این، کشورهای اروپایی اعلام کردهاند که در ماههای آینده نفت ایران را تحریم خواهند کرد، هرچند امروز وزیر خارجه آمریکا در اظهاراتی که نشان از نوعی عقبنشینی از مواضع قبلی واشنگتن داشت، با بیان این ادعا که 10 کشور اروپایی و ژاپن به اندازه کافی میزان واردات نفت از ایران را کاهش دادهاند، گفت که دیگر نیازی نیست این کشورها در جهت تشدید تحریم نفتی ایران حرکت کنند.
ایران در واکنش به تحریم نفتی اروپا، صادرات نفت به کشورهای انگلیس و فرانسه را قطع کرده و برای صادرات نفت به دیگر کشورهای اروپایی نیز شروطی را مطرح کرده است.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 15,نوامبر,2024