بزرگترین قرارداد صنعتی تاریخ ایران


مدیر عامل شرکت نفت و گاز پارس‌گفت:انعقاد قرارداد سه جانبه شرکتهای نفت از ایران‌, شل‌از انگلیس و رپسول از اسپانیا بزرگترین قرارداد صنعتی تاریخ ایران محسوب می شود .

اکبر ترکان گفت:با اجرای طرح توسعه‌ای فازهای 13 و 14 پارس جنوبی طبق قرارداد 4 میلیارد دلا‌ری بیع متقابل ایران و شرکتهای اروپایی با سرمایه های شل و رپسل در بخش بالا دستی سرمایه گذاری می کنند.

مدیر عامل شرکت نفت و گاز پارس با بیان اینکه در بخش پایین دستی فازهای 13 و 14 نیز 9 میلیارد دلا‌ر سرمایه گذاری می شود تصریح کرد:گاز تولیدی از بخش بالا‌دستی با فروش به شرکت پرشین ال ان جی به گاز مایع LNG تبدیل می شود و از محل درآمد فروش حاصل از آن , به ایران مالیات پرداخت خواهد شد.

اکبر ترکان گفت: شرکت پرشین LNG با سرمایه گذاری 50 درصدی ایران و سهم 25 درصدی هر کدام از دو شرکت شل و رپسول راه اندازی می شود.

این مقام مسئول گفت:در واقع انعقاد قرارداد برای طرفین مذاکره نوعی حالت برد برد ایجاد می کند چون برای ایران از جنبه توسعه صنعتی حائز اهمیت است و برای طرفین اروپایی از جهت تامین انرژی پایدار دارای اهمیت بسزایی است و از این رو هر دو طرف مذاکره کننده علاقه‌مند به پیش برد اجرای این طرح هستند.

مدیر عامل شرکت نفت و گاز پارس در بخش دیگری از سخنان خود به اعمال تحریمهای یکجانبه امریکا علیه ایران اشاره کرد و گفت:امریکا انتظار داشت اروپا نیز با تبعیت از سیاستهای نادرست این کشور, برنامه‌های اقتصادی خود را در ایران متوقف کند حال آن که انعقاد این قرارداد نشان داد برای اروپا منافع اقتصادی و دسترسی به منبع مطمئن مطمئن مهم تر است .

امضا بزرگترین قرارداد پارس جنوبی


قرارداد طرح توسعه فازهای 13 و 14 میدان گازی پارس جنوبی با شرکت رپسول و شل به امضا رسید .

طرح توسعه این 2 فاز که بزرگترین طرح این میدان از نظر سرمایه گذاری و میزان گاز تبدیلی به ال ان جی به ارزش تقریبی 10 میلیارد دلا‌ر در دو بخش پایین و بالا‌دستی است با تولید 16 میلیون تن گاز مایع طبیعی در سال , بزرگ ترین طرح ال ان جی در کشور محسوب می شود.

طرح توسعه فازهای 13 و 14 با هدف تولید روزانه 3 میلیارد فوت مکعب گازترش , انتقال آن به محل پالایشگاه واقع در سایت دو منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس و فراورش و جداسازی روزانه هزار بشکه میعانات گازی اجرا می شود.

براساس این گزارش گاز ترش برای شیرین سازی و تبدیل به ال ان جی به بخش LNG Persian ارسال می شود.

تاسیسات دریایی این طرح نیز شامل 4 سکوی استخراج گاز در فواصل 136 و 140 کیلومتری از تاسیسات ساحلی , سه رشته خط لوله اصلی انتقال گاز به قطر 32 اینچ و یک گوی شناور برای صدور میعانات گازی در فاصله 6 کیلومتری از ساحل است.

تاسیسات ساحلی این دو فاز نیز شامل سه واحد لخته گیر, سه واحد تثبیت میعانات گازی به همراه تاسیسات پشتیبانی , پنج واحد بازیافت صام ای جی" , واحدهای نمکزدایی , واحدهای تقلیل فشار , شش واحد SEPARATOR HP دو واحد,METERING چهار مخزن 90 هزار مترمکعبی ذخیره میعانات گازی‌, آب شیرین کن و واحدهای تصفیه پسابها است.

طراحی تاسیسات بخش دریایی به وسیله شرکت DORIS فرانسه و طراحی تاسیسات‌بخش خشکی به وسیله شرکت TECHNIP فرانسه منعقد و تاکنون 20 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

با آغاز طرح توسعه فازهای 13 و 14 میدان گازی پارس جنوبی اشتغال بیش از 15 هزار نفر از نیروهای متخصص و غیرمتخصص فراهم خواهد شد.

براساس مفاد قرارداد پیمانکار طرح باید حداقل 51 درصد از کالا‌ها و تجهیزات را از منابع ساخت داخل تامین کند که این موضوع موجب استفاده از توانمندی پیمانکاران داخلی و انتقال فناوری به کشور خواهد شد .

آخرین اخبار در یزدفردا

400 میلیون دلا‌ر تسهیلا‌ت به صادرکنندگان 400 میلیون دلا‌ر تسهیلا‌ت به صادرکنندگان
تاریخ : دوشنبه 09 بهمن 1385 - قبل‏ازظهر 12:05
 

حمله به سفارت امریکا در بغداد حمله به سفارت امریکا در بغداد
تاریخ : يكشنبه 08 بهمن 1385 - بعدازظهر 11:52

 

 





یزدفردا
 

 

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا