یک کارشناس تغذیه در یزد گفت: بعضی از سبزی ها مثل گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای، کلم، گل کلم، دارای ویتامین ث هستند و اگر با غذا مصرف شوند باعث افزایش جذب آهن غذا می شود
یوسف نقیایی با اشاره به علائم و نشانه های من خونی اظهارداشت: رنگ پریدگی دائمی زبان و مخاط ، داخل پلک چشم و لب ها ، کمرنگ شدن خطوط کف دست ، احساس ضعف و خستگی ، سیاهی رفتن چشم ، بی تفاوتی ، سرگیجه ، سردرد ، بی اشتهایی ، حالت تهوع و خواب رفتن و سوزن سوزن شدن دستها و پاها در افراد مبتلا به کم خونی فقر آهن دیده میشود.

وی افزود:  موارد کم خونی فقر آهن شدید با تنگی نفس و طپش قلب و  ورم قوزک پا همراه است . 

این کارشناس تغذیه در منابع غذایی آهن تصریح کرد: جگر، گوشت، مرغ، ماهی به علت دارا بودن آهن هم بیشترین جذب را دارند.

نقیایی افزود:  علاوه بر آن زرده تخم مرغ، غلات و حبوبات مثل عدس، لوبیا، سبزی هایی مثل جعفری و اسفناج، انواع خشکبار مثل توت خشک، انجیر، کشمش، خرما و انواع مغزها مثل پسته، بادام، فندق و گردو از منابع خوب آهن به شمار می روند.

وی یادآورشد: بعضی از سبزی ها مثل گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای، کلم، گل کلم، دارای ویتامین ث هستند و اگر با غذا مصرف شوند باعث افزایش جذب آهن غذا می شود.

این کارشناس عنوان داشت: میوه ها به خصوص مرکبات نیز اگر پس از غذا مصرف شوند باعث افزایش آهن وعده غذا می شوند.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا