72 هزار هكتار بافت فرسوده در كشور به تصویب رسیده است
سنندج - معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: تاكنون 72 هزار هكتار بافت فرسوده در 457 شهر كشور پس از بررسی در كمیسیون ماده پنج به تایید شركت عمران و بهسازی شهری رسیده است.
ایرنا، مجید كیان پور عصر یكشنبه در جلسه بررسی طرح بافت فرسوده محدوده سرتپوله در سنندج افزود: سهم استان كردستان از این تعداد تاكنون هزار و 135 هكتار در 9 شهر است كه پس از بررسی در كمیسیون ماده پنج به تایید شركت عمران و بهسازی شهری ایران رسیده است.
وی اظهار داشت: با توجه به بررسی های انجام شده توسط شهرداران و مسئولان دستگاه های اجرایی در زمان حاضر موارد دیگری نیز در استان شناسایی شده كه باید شاخص های مورد نظر بر آن محدوده ها منطبق شده و به تایید كمیسیون ماده پنج استان رسیده و برای دریافت تسهیلات به مركز اعلام شود.
به گفته وی تسهیلات بافت فرسوده به محدوده هایی تعلق می گیرد كه به تصویب كمیسیون ماده پنج و شورای عالی معماری شهرسازی ایران رسیده باشد.
معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه با بیان اینكه دولت های نهم و دهم بیشترین توجه را به احیا و نوسازی بافت های فرسوده داشته اند، افزود: از سال 85 تا 87 هر ساله 9 هزار واحد بافت فرسوده جهت دریافت تسهیلات به بانك های عامل معرفی شده كه این میزان در سال 88 به 30 هزار واحد افزایش یافت.
كیان پور گفت: تعداد واحدهای معرفی شده به بانك برای دریافت تسهیلات در سال گذشته به 60 هزار واحد رسید و بنا داریم این رقم را در سال جاری به 150 هزار واحد برسانیم.
وی به برنامه های وزارت راه و شهرسازی برای بهسازی بافت های فرسوده از سال 88 به بعد اشاره كرد و افزود: در این برنامه 250 هزار واحد مسكونی بافت فرسوده در نظر گرفته شده كه 100 هزار واحد آن تا پایان سال جاری به بهره داری رسیده و 150 هزار آن تا پایان سال 91 توسط متقاضیان به بهره برداری خواهد رسید.
معاون وزیر راه و شهرسازی در بخش دیگری از سخنانش به طرح بافت فرسوده محله سرتپوله سنندج اشاره كرد و گفت: بافت سرتپوله سنندج در قالب بلوك شهری كه توسط مشاروان طراحی شده طرح بسیار قابل توجهی است كه با جذب سرمایه گذاران و انجام درست آن تحول عظیمی در بهسازی شهر سنندج خواهد داشت.
وی افزود: وزاات راه و شهرسازی آمادگی كامل دارد كه در بحث تملك و نوسازی این 12 هكتار محله سرتپوله را كه به صورت پایلوت انجام شده است، مساعدت های لازم را انجام دهد.
كیان پور تاكید كرد: بدلیل اینكه این طرح توسط یك شركت خارجی بررسی می شود لازم است كه عوامل زیست محیطی، اقلیم شناسی، گونه شناسی مورد توجه قرار گرفته و طرح منطبق بر معماری ایرانی اسلامی بوده و به تایید كمیسیون ماده پنج استان برسد.
وی با اشاره به سكونتگاه های غیر رسمی در سطح كشور اظهار داشت: در زمان حاضر 44 هكتار در 60 هزار شهر بالای 150 هزار نفر جمعیت شهری در كشور مطالعه و كار كارشناسی آن انجام شده است.
معاون وزیر راه و شهر سازی افزود: سنندج یكی از پنج شهری است كه در ابتدا به صورت پایلوت در كشور در قالب پروژه هایی برای توانمندسازی سكونتگاه های غیر رسمی به كمك بانك های جهانی و همكاری دستگاه های اجرایی استان مشخص شده است.
وی مشاركت حداكثری مردم و سرمایه گذاری بخش خصوصی برای نوسازی بافت فرسوده املاك را یكی از اهداف مهم وزارت راه و شهرسازی عنوان و اظهار امیدواری كرد كه این بسترها فراهم شده و با بهسازی بافت های فرسوده زندگی در این مناطق ارتقا یافته و عدالت محوری گسترش یابد
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 10,ژانویه,2025