از مضررات باقی ماندن لاشه فضاپیماهای گذشته در فضا این است که احتمال دارد در هر زمانی با کره زمین برخورد کند. برای نمونه در 21 ژانویه سال 2001 میلادی در حادثه ای نادر، لاشه یک فضاپیمای آمریکایی در منطقه ای در سرزمین عربستان سعودی در 240 کلیومتری ریاض، پایتخت این کشور به زمین خورد.
تعدادی از دانشمندان متخصص در زمینه فضا و فضا نوردی از کشور سوئیس، اعلام کردند که قصد دارند در آینده ای نزدیک با همکاری سازمان فضانوری آمریکا (ناسا) فضاپیمایی را به فضا ارسال کنند که زباله و باز مانده های ماهواره و فضاپیماهای سابق که در فضا پراکنده شده را جمع آوری کند.

این فضاپیما که دانشمندان سوئیسی به دنبال ارسال آن به فضا هستند، "فضاپیمای زباله جمع کن" (CleanSpace) نامیده شده و برای ساخت و ارسال آن 11 میلیون دلار هزینه خواهد شد.



این دانشمندان سوئیسی اعلام کرده اند که مدت ساخت و اجرای این طرح سه تا پنج سال به طول خواهد انجامید و اولین مأموریت آن جمع آوری لاشه دو فضاپیمای سوئیسی است که در سال های 2009 و 2010 به فضا ارسال شدند، است.



به گفته این دانشمندان، از مضررات باقی ماندن لاشه فضاپیماهای گذشته در فضا این است که احتمال دارد در هر زمانی با کره زمین برخورد کند. برای نمونه در 21 ژانویه سال 2001 میلادی در حادثه ای نادر، لاشه یک فضاپیمای آمریکایی در منطقه ای در سرزمین عربستان سعودی در 240 کلیومتری ریاض، پایتخت این کشور به زمین خورد.

گفته می شود در حال حاضر 500 هزار قطعه لاشه از فضاپیما و ماهواره هایی که در گذشته به فضا پرتاب شده اند، وجود دارد.



منبع:روزگار نو
  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا