طرح سئوال از رئیس جمهور دستور اصلی این هفته کمیسیون های مجلس


سوال از رئیس جمهور که قرار بود هفته پیش پس از شش ماه تاخیر در کمیسیون های برنامه، امنیت ملی، اصل نود و عمران مجلس بررسی شود به دلیل سفر رئیس جمهور به آمریکای لاتین و عدم حضور معاون پارلمانی او در کمیسیون های تخصصی یک هفته به تاخیر افتاد،این هفته نیز به عنوان مهمترین دستور کار کمیسیون های مجلس مطرح است.

بررسی سئوال از رئیس جمهور همچنان مهمترین دستور کار کمیسیون های امنیت ملی، عمران، اصل نود و برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی است.


کمیسیون امنیت ملی سئوال از رئیس جمهور در رابطه با عزل مصلحی و متکی، کمیسیون عمران سئوال از رئیس جمهور در خصوص عدم اجرای قانون تسهیلات ارزی برای متروی تهران و کلانشهرها و حمل و نقل عمومی سایر شهرها و کمیسیون برنامه و بودجه سئوال نمایندگان از احمدی نژاد درباره علت نرخ پایین رشد اقتصادی و عدم تحقق ایجاد یک میلیون و 600 هزار شغل در کشور و کمیسیون اصل نود سئوال از احمدی نژاد در خصوص اظهار نظر رئیس جمهوردر مورد جایگاه مجلس را در دستور کار دارند.


فوت والده میرتاج الدینی علت تاخیر کمیسیون ها در بررسی سئوال از رئیس جمهور


هفته گذشته نیز بررسی سئوال از رئیس جمهور در دستور کار کمسیون های مجلس قرار داشت اما به علت فوت والده میر تاج الدینی و عدم حضور وی در کمیسیون‌های مجلس بررسی سئوال از رئیس جمهور یک هفته دیگر هم به تعویق افتاد البته نمایندگان از این موضوع انتقاد داشتند و معتقد بودند به جای میر تاج الدینی سایر معاونان رئیس جمهور نیز می توانستند در کمسیون ها برای پاسخ به نمایندگان حضور یابند.


ماجرای ادامه دار سئوال از رئیس جمهور


30 آذر ماه سال جاری طرح سئوال از رئیس جمهور که با 79 امضا به هیئت رئیسه مجلس رسیده بود به 6 کمیسیون مجلس ارجاع شد و کمیسیون های مذکور ظرف یک هفته باید طرح سئوال از رئیس جمهور را بررسی و گزارش آن را ارائه دهند.


در صورتی که سئوال کنندگان از پاسخ‌های داده شده در کمیسیون‌ها توسط نمایندگان دولت قانع نشوند گزارش کمیسیون به هیئت رئیسه مجلس ارائه می شود و طبق ماده 197 آیین نامه این گزارش در صحن اعلام می شود و به رئیس جمهور ارسال خواهد شد.


پس از آن رئیس جمهور باید ظرف مدت یک ماه در صحن علنی مجلس حضور یافته و پاسخگوی نمایندگان باشد.


علی مطهری نماینده تهران 5 تیرماه سال جاری طرح سئوال از رئیس جمهور را با 100 امضاء تقدیم هیئت رئیسه مجلس کرد. مهمترین محورهای این طرح تخلفات قانونی دولت از جمله عدم اجرای قانون مترو و عدم معرفی وزیر ورزش در مهلت قانونی و مقاومت 11 روزه رئیس جمهور در برابر حکم رهبر انقلاب مبنی بر ابقای مصلحی وزیر اطلاعات و نحوه عزل متکی وزیر سابق امور خارجه و همچنین مسائل مربوط به امور فرهنگی از جمله اجرای قانون عفاف و حجاب در کشور بود.


پس از آنکه طرح سئوال از رئیس جمهور از سوی طراحان به هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی تقدیم شد، برخی اعضای هیئت رئیسه با تایید تحویل این طرح به محمدرضا باهنر نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، از پس گرفتن امضاهای این طرح خبر دادند و پیگیری آن را در شرایط کنونی مناسب ندانستند.


به دنبال این اظهار نظرها، علی مطهری نماینده مردم تهران به عنوان کسی که مسئولیت جمع آوری امضاها را بر عهده داشت طی نامه ای به هیئت رئیسه نسبت به این موضع گیری ها انتقاد کرد.


وی اینگونه اظهارات را عدم رعایت بی طرفی از سوی هیئت رئیسه مجلس خوانده و تاکید کرده بود اینگونه اظهارات مقدمه اعمال فشار به نمایندگان برای پس گیری امضاها است.


ادامه تلاش های هیئت رئیسه مجلس برای پس گرفتن امضاهای طرح سئوال از رئیس جمهور موجب شد علی مطهری نماینده تهران مهر ماه سال جاری در اعتراض به تعلل هیئت رئیسه مجلس در اعلام وصول سوال از رئیس جمهور استعفا دهد.


نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی بررسی استعفای مطهری ضمن اعلام حمایت از وی با استعفایش از نمایندگی مجلس مخالفت کردند.


طراحان سئوال از رئیس جمهور که در جلسه علنی روز یکشنبه 8 آبان ماه به دنبال تکمیل تعداد امضاهای مورد نیاز برای این طرح بودند پس از آنکه تعداد امضاها را به 73 امضا (نصاب قانونی) رساندند، طرح مذکور را به محمدرضا باهنر نائب رئیس مجلس تقدیم کردند.


پس از آن هیئت رئیسه مجلس از رسیدن امضاهای طرح سئوال از رئیس جمهور به 69 امضا خبر داده و اعلام کرده بود که این طرح از نصاب لازم افتاده است.


بالاخره 30 آذر ماه سال جاری طرح سئوال از رئیس جمهور که با 79 امضا به هیئت رئیسه مجلس رسیده بود به 6 کمیسیون تخصصی مجلس ارجاع شد.


منبع: مهر

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا