پیتزاهای دریایی غذایی که متخصصان تغذیه بیشترروی خوش به آنها نشان می دهند

یک کارشناس تغذیه در یزد گفت: افرادی که از بیماری‌های قلبی- عروقی یا چربی‌ خون بالا رنج می ‌برند و پیتزا برای همیشه از لیست خوراکی‌های آنها حذف شده، چرا که وعده ی غذایی مناسبی نخواهد بود.


یوسف نقیایی ضمن اشاره به نکات بهداشتي هنگام خريد و مصرف سوسيس و کالباس توصیه کرد: ميزان مصرف اين فرآورده‌هاي گوشتي بايد مشخص باشد، يعني زياده روي نکنيد.


وی افزود: هميشه در خريد فرآورده‌هاي گوشتي به تاريخ توليد و انقضا، علامت استاندارد و پروانه بهداشتي محصول دقت کنيد و از مراکز معتبر خريداري کنيد.


نقیایی ادامه داد: افراد دقت کنند  پوشش محصولات و به ويژه سوسيس، پاره يا چروکيده نباشد و همچنین در هنگام طبخ يا سرو سوسيس و کالباس، به قوام، رنگ و بوي آن دقت کنيد. لزج بودن نشانه خوبي نيست.


این کارشناس تغذیه تصریح کرد: کالباس يا ژامبون را به اندازه ي مصرف يک يا دو وعده بخريد، زيرا نبايد به مدت طولاني آن را نگه ‌داشت.


وی در پاسخ به این سوال  که "چگونه می توان فست فود مناسب  تهیه کرد ؟" اظهارداشت:  استفاده‌ از گوشت‌ مرغ ‌و انواع‌ گوشت‌ سفید به‌ جای سوسیس‌ و كالباس‌ به‌ همراه‌ انواع‌ سبزیجات‌ در تهیه‌ ی این‌ غذا نه‌ تنها ممانعتی در مصرف‌ پیتزا ایجاد نمی‌ كند، بلكه‌ یك‌ غذای اصلی و كامل‌ را برای همه ی‌ گروه‌های سنی به خصوص کودکان فراهم‌ می سازد كه‌ از مزه ی‌ بی همتایی نیز برخوردار است. بهتر است گوشت سفید را از پیش کبابی و یا آب پز کنید .


این کارشناس با بیان این مطلب که پیتزا را باترکیبات گوناگون تهیه کنید خاطرنشان ساخت:  پیتزای سبزیجاتی که از مخلوط  بادمجان، گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای، هویج، آویشن، رزماری، پیاز، پودر سیر، قارچ، سویا، نخود فرنگی، ذرت و زیتون تهیه شود و خمیر نازک و پنیر کمی داشته باشد، مغذی و مفید است. به خصوص اگر این پیتزا با سالاد اسفناج یا سالاد فصل (سالادهایی که از انواع سبزیجات تازه به اضافه آب لیمو یا آب نارنج تازه درست شده اند) و نوشیدنی مفیدی مثل شربت آب لیمو یا خاک شیر سرو شود، حتی برای افرادی که از بیماری‌های قلبی- عروقی یا چربی‌ خون بالا رنج می ‌برند و پیتزا برای همیشه از لیست خوراکی‌های آنها حذف شده، چرا که وعده ی غذایی مناسبی نخواهد بود.


وی ضمن اشاره به پیتزاهای دریایی گفت: این نوع پیتزا هم از انواع پیتزا هستند که متخصصان به آن بیشتر روی خوش نشان می‌ دهند.  این نوع پیتزا را با افزودن ماهی، میگو و ... به ترکیبات اولیه طبخ می‌کنند.


نقیایي با تاکید بر این مطلب که چاشنی  های مورد استفاده خود را باز بینی کنید متذکرشد: استفاده حداقل از سس مایونز و جایگزین نمودن آن با  زیتون، آویشن و سس گوجه ‌فرنگی خانگی که از حرارت دادن گوجه ی تازه رنده شده و کمی سیر به دست آمده، نیز به عنوان چاشنی، ارزش غذایی پیتزا را بالا می ‌برد.    
  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا