فردا آغاز می شود : ثبت‌نام کاندیداهای انتخابات مجلس نهم-مجلس نهم:129


یزدفردا : ثبت‌نام از کاندیداهای انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی از فردا سوم دی آغاز می‌شود.

طبق جدول زمان‌بندی انتخابات، ثبت‌نام کاندیداهای نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از فردا سوم دی‌ماه آغاز می‌شود.

به گزارش یزدفردا :بر اساس اطلاعیه‌ شماره ۵ ستاد انتخابات وزارت کشور، ثبت‌نام از کاندیداها به مدت ۷ روز یعنی از سوم دی‌ماه تا دهم دی‌ماه ادامه دارد و کاندیداهای نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی می‌توانند با مراجعه به ستاد‌های انتخابات سراسر کشور اقدام به ثبت‌نام بکنند.

بر این اساس یکى از اولین گام‏ هاى اجرایى اصلى انتخابات که همان ثبت‏ نام از نامزدهاى انتخابات مجلس در سراسر کشور مى‏ باشد صورت خواهد گرفت. از آنجا که در انتخابات مجلس به طور معمول میزان نامزدها بسیار زیاد مى‏ باشد، این گام گامى مهم و اساسى در شکل‏دهى به فضاى انتخابات است. بر اساس اطلاعیه مذکور، وزارت کشور اعلام نموده است که «در اجراى ماده 45 قانون انتخابات مجلس شوراى اسلامى و ماده 21 آئین‏نامه اجرایى آن، به آگاهى عموم ملت شریف ایران مى‏ رساند، ثبت‏ نام از داوطلبان نمایندگى دوره نهم مجلس شوراى اسلامى از روز شنبه مورخ 3/10/1390 تا پایان روز جمعه مورخ 9/10/1390جمعاً به مدت 7 روز به عمل خواهد آمد.

لذا داوطلبان مى ‏توانند به منظور اعلام داوطلبى خود در مهلت تعیین‏ شده با همراه داشتن مدارک ذیل به ستاد انتخابات کشور، فرمانداری هاى مراکز حوزه‏ هاى انتخابیه، سفارتخانه‏ ها یا کنسولگرى ‏ها یا نمایندگى‏ هاى سیاسى جمهورى اسلامى ایران در خارج از کشور مراجعه و اقدام به تکمیل فرم ثبت‏ نام نمایند.



1- اصل کارت ملى و سه نسخه تصویر آن.

2- اصل شناسنامه عکسدار و سه نسخه تصویر کلیه صفحات آن.

3- عکس جدید 4 در 3 ده قطعه (ترجیحاً با زمینه روشن).

4- اصل و تصویر آخرین مدرک تحصیلى و یا مدرک معادل که معتبر باشد.

5- اصل و تصویر گواهى رسمى مبنى بر قبول استعفاء و عدم اشتغال در پست و مقام و مشاغل مشمول استعفاى موضوع ماده 29 قانون انتخابات مجلس شوراى اسلامى.

6- اصل و تصویر برگ پایان خدمت وظیفه عمومى و یا مدرکى معتبر دال بر روشن بودن وضعیت مشمولیت خدمت وظیفه عمومى.




به استناد ماده 28 قانون انتخابات مجلس شوراى اسلامى، انتخاب‏شوندگان هنگام ثبت‏نام باید داراى شرایط زیر باشند:



1- اعتقاد و التزام عملى به اسلام و نظام مقدس جمهورى اسلامى ایران.

2- تابعیت کشور جمهورى اسلامى ایران.

3- ابراز وفادارى به قانون اساسى و اصل مترقى ولایت مطلقه فقیه.

4- داشتن مدرک تحصیلى کارشناسى ارشد یا معادل آن.

5- نداشتن سوء شهرت در حوزه انتخابیه.

6- سلامت جسمى در حد برخوردارى از نعمت بینایى، شنوایى و گویایى.

7- حداقل سن، سى سال تمام و حداکثر هفتاد و پنج سال تمام.



تبصره 1- داوطلبان نمایندگى اقلیت هاى دینى مصرح در قانون اساسى از التزام عملى به اسلام، مذکور در بند (1) مستثنى بوده و باید در دین خود ثابت العقیده باشند.



تبصره 2 - هر دوره نمایندگى مجلس شوراى اسلامى معادل یک مقطع تحصیلى فقط براى شرکت در انتخابات محسوب مى‏ شود.


بر اساس قانون تفسیر ماده (28) که در تاریخ 12/5/1390 به تأیید شوراى محترم نگهبان رسیده، مدرک معادل تحصیلى در هر مقطع تحصیلى مدرکى است که واجد ارزش استخدامى باشد.
در ضمن به استناد تبصره 2 ماده 9 قانون یادشده هیچ‏یک از داوطلبان نمایندگى نمى‏ توانند در بیش از یک حوزه انتخابیه خود را نامزد نمایند. در غیر این صورت نامزدى آنان کلاً باطل و از شرکت در انتخابات آن دوره مجلس محروم مى‏ گردند.

هم‏چنین به استناد ماده 46 قانون مذکور هر یک از داوطلبان نمایندگى مجلس مى ‏توانند شخصاً و به صورت کتبى انصراف خود را به فرماندارى یا بخشدارى مرکز حوزه انتخابیه و یا وزارت کشور اعلام نمایند و عدول از انصراف نیز پذیرفته نمى‏ شود.»

نکته مهمى که در انجام همین گام از انتخابات باید به آن توجه داشت، برنامه مخالفان و ضد انقلاب است که طى آن با فضاسازى، موجى از کسانى که داراى شرایط شرکت به عنوان نامزد انتخاباتى نیستند براى ثبت‏نام به مراجع قانونى مراجعه نمایند. هدف از این موج‏ سازى بیهوده آن است که با افزایش ثبت‏ نام تعداد کسانى که صلاحیت شرکت در انتخابات را به عنوان نامزد انتخاباتى ندارند، در واقع شوراى محترم نگهبان را مجبور به رد صلاحیت آن‏ها نمایند و در واقع به آمار رد صلاحیت‏ شدگان انتخابات بیافزایند.
هدف اصلى این امر ایجاد فضایى مخالف با وظیفه اصلى شوراى محترم نگهبان که همان نظارت بر مراحل مختلف انتخابات و صلاحیت شرکت‏ کنندگان است مى ‏باشد. به این ترتیب قصد دشمنان و برخى مغرضان داخلى بر آن است که زمینه تبلیغات و شانتاژهاى خارجى و داخلى علیه شوراى محترم نگهبان و اصل انتخابات را فراهم سازند و به بهانه رد صلاحیت گسترده افراد و نامزدها، فضاى انتخابات در کشور را غیر رقابتى و بسته معرفى نمایند و آزادى انتخابات در ایران اسلامى را زیر سؤال ببرند.
به عبارت دیگر این موج‏ سازى ساختگى و تکثیر افراد فاقد صلاحیت‏ هاى اولیه باعث مى‏شود که در ظاهر، تعداد رد صلاحیت شدگان افزایش یابد. این در حالى است که برخى به خاطر شرایط اولیه مصرح در قانون مثل نداشتن سواد و مدرک لازم و... اصولاً نباید به عنوان نامزد انتخاباتى شرکت و ثبت ‏نام مى‏ کردند و از ابتدا ثبت‏ نام آن‏ها با مشکل روبه‏ رو بوده است.


البته شایان ذکر است که این شیوه از سوى مخالفان نظام اسلامى در دوره‏ هاى دیگرى نیز اجرا شده است و على ‏رغم تلاش آن‏ها، به نتیجه‏ اى براى مخالفان نظام نیز منجر نشده است و به امید خداى متعال در این انتخابات نیز تلاش مأجور برگزارکنندگان و ناظران انتخابات باعث خواهد شد که دشمن به هیچ‏یک از اهداف خویش دست نیابد و نظام اسلامى برگى زرین بر اقتدار و افتخار خویش بیافزاید. ان‏شاء الله.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا