کارشناس مواد غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: نمک دریا، نمکی تصفیه نشده است که دارای انواع ناخالصی ها از جمله فلزات سنگین بوده و خطر سرطانزایی آنها به اثبات رسیده است.نمک دریا علاوه برداشتن ناخالصی ها، میزان کم ید دارد یا حتی فاقد ید است که نیاز روزانه به ید را تامین نمی کند.

مهندس رضا مورکیان  اظهارداشت:، تمام کارخانجات تولید کننده موظف هستند ید را به میزان توصیه شده وزارت بهداشت به نمک های خوراکی اضافه کنند.نرسیدن ید کافی به بدن با عوارض بیشماری شامل گواتر، ناهنجاری های مادرزادی، افزایش موارد سقط ومرده زایی، هیپوتیروئیدی مادرزادی، کرولالی مادرزادی، کاهش بهره هوشی همراه است.

وی تصریح کرد: نمک دریا نمی تواند املاح دیگر مانند منیزیم وکلسیم را تامین کندمقدار کلسیم و منیزیمی که نمک دریا به بدن می رساند آنقدر ناچیز است که کاملا قابل چشم پوشی است.

وی با بیان این مطلب که تبلیغاتی که به طور گسترده در زمینه نمک دریا در کشور می شود، برخلاف سیاست های وزارت بهداشت است افزود: ‌ افراد سودجویی که سعی در ترویج مصرف نمک دریا دارند، نه تنها سلامت مردم کشور را به خطر انداخته بلکه موجب برگشت مشکل گواتر، تولد نوزادان با ناهنجاری های مادرزادی و بسیاری پیامدهای زیانبار بهداشتی خواهند بود.

مهندس مورکیان خاطرنشان ساخت: نمک طعام باید پروانه های بهداشتی از وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی داشته و تاریخ تولید و انقضاء آن نیز اجباری است و این گونه نمک های تصفیه شده یددار فاقد فلزات سنگین شامل سرب، ارسنیک (عوامل ایجادکننده سرطان) و همچنین ناخالصی های محلول مانند گچ است که به دلیل سفید بودن غیر قابل جداسازی است.

وی یادآورشد: میزان محاسبه شده ید در نمک تصفیه شده باعث پیشگیری از بیماری گواتر و به دنبال آن باعث پیشگیری ازعقب ماندگی جسمی و ذهنی، سقط جنین خواهد شد در حالی که نمک دریا باعث سرطان، گواتر، عقب افتادگی ذهنی وجسمی، سقط جنین می شود.

این کارشناس متذکرشد: درصورتی نمک دریا می تواند مصرف خوراکی داشته باشد که در قالب استانداردهای موجود، مجوز تولید و پروانه ساخت از وزارت بهداشت گرفته باشد.  
  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا