دبير انجمن نفرولوژي گفت: با افزايش سن افراد جامعه، تغيير سبك زندگي و استفاده از غذاهاي فوري شيوع بيماري مزمن كليه بيشتر ميشود به گونهاي كه در صورت ادامه روند كنوني تا 10 سال آينده ميزان مبتلايان به اين بيماري در ايران سه برابر ميشود.
دكتر محسن نفر اظهار كرد: لازم است براي پيشگيري از ابتلا به نارسايي مزمن كليوي قند خون خود را كنترل كنيم چون ديابت بر سلامت كليه تاثير منفي ميگذارد. از سوي ديگر مردم بايد از سلامت كليههاي خود مطلع باشند چون مراجعه نكردن به پزشك يا دير مراجعه كردن يكي از عوامل مهم ابتلا به نارسايي مزمن كليوي است.
وي تاكيد كرد: پرفشاري خون علامت خاصي ندارد بنابراين لازم است افراد به طور مرتب فشار خون خود را اندازه بگيرند و حتي زماني كه براي درمان سرماخوردگي به پزشك مراجعه ميكنند از او درخواست كنند تا فشار خون آنها را بسنجد.
وي افزود: افرادي كه داراي سابقه خانوادگي ابتلا به بيماريهاي كليوي هستند يا دچار اين بيماريها در كودكي شدهاند لازم است فشار خون خود را پس از 50 سالگي به طور مرتب اندازهگيري كنند. علاوه بر آن وضعيت افرادي كه قبلا سنگ كليه دفع كردهاند بايد پيگيري و ارزيابي شود چرا كه اين افراد در معرض خطر ابتلا به نارسايي مزمن كليه هستند اگر اين بيماري زود تشخيص داده شود درمانپذير است.
نفر گفت: وضعيت مناسبي در زمينه دياليز داريم ولي هنوز با كمبودهاي زيادي مواجه هستيم كه بايد برطرف شود.
این نفرولوژیست با اشاره به تعداد متخصصان كليه در ايران گفت: تعداد متخصصان كليه در ايران بسيار كم است چرا كه در حال حاضر 250 نفرولوژيست در كشور فعاليت ميكنند اما نياز به بيش از 700 نفرولوژيست داريم. هرچند كه ايران در زمينه پيوند كليه از جمله كشورهاي بسيار پيشرفته جهان محسوب ميشود اما بايد در زمينه تقويت متخصصان كليه تلاشهاي بيشتري صورت گيرد.
وي در بخش ديگري از صحبتهاي خود گفت: در حال حاضر بيماريهاي مزمن كليوي در ايران شايع است البته شيوع آن در ايران نسبت به كشورهاي غربي كمتر است به گونهاي كه حدود پنج درصد مردم ايران و حدود 15 درصد از غربيها از اين بيماري رنج ميبرند. مهمترين علت ابتلا به اين بيماري وجود بيماريهاي پرفشاري خون، ديابت و عوارض نفروتيك كليه (دفع پروتئين) است كه اين سه عامل 85 درصد علل نارسايي مزمن كليه را شامل ميشود.
نفر در ادامه گفت: با افزايش سن افراد جامعه، تغيير سبك زندگي و استفاده از غذاهاي فوري شيوع بيماري مزمن كليه بيشتر ميشود به گونهاي كه در صورت ادامه روند كنوني تا 10 سال آينده ميزان مبتلايان به اين بيماري در ايران سه برابر ميشود.
دبير انجمن نفرولوژي تاكيد كرد: امكانات ما در حال حاضر نيز براي بيماران مزمن كليوي كم است به عنوان نمونه دچار كمبود تختهاي دياليز هستيم.
دبير انجمن نفرولوژي با اشاره به پيوند كليه گفت: پيوند يكي از بهترين راههاي درمان نارسايي مزمن كليه در مراحل انتهايي است چرا كه بيمار ميتواند پس از انجام عمل جراحي پيوند به زندگي روزمره خود بازگردد البته لازم است او پس از پيوند تا پايان عمر خود داروهاي تضعيف سيستم ايمني بدن را استفاده كند، اين در حالي است كه در زمينه دارو بيماران كليوي مشكلاتي دارند كه بايد برطرف شود.
نفر در پايان افزود: در زمينه انجام پيوند كليه پيشرفتهاي خوبي داشتهايم تا جايي كه ساليانه دوهزار پيوند كليه در كشور انجام ميشود، علاوه بر آن ميزان انجام پيوند كليه از بيماران مرگ مغزي طي سالهاي اخير افزايش بسيار چشمگيري پيدا كرده است.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
سهشنبه 21,ژانویه,2025