يك متخصص داخلي كليه گفت: در ابتلا به بيماري پرفشاري خون عوامل ژنتيك نقشي ندارند اما افرادي كه سابقه خانوادگي ابتلا به فشار خون دارند چهار برابر بيشتر احتمال دارد كه به اين بيماري مبتلا شوند. 

  دكتر فيروز فصيحي در حاشيه برگزاري سيزدهمين كنگره بين‌المللي نفرولوژي، دياليز و پيوند كه در يزد در حال برگزاری است، در جمع خبرنگاران افزود: پرفشاري خون پس از 35 تا 40 سالگي شيوع مي‌يابد در اين شرايط لازم است از ابتلا به اين بيماري تا حد امكان پيشگيري شود. 

وي در ادامه گفت: 22 تا 25 درصد جمعيت ايران به فشار خون مبتلا هستند و 80 درصد آنان از ابتلاي خود به اين بيماري اطلاع ندارند. 

فصيحي با بيان اينكه فشارخون يكي از شايع‌ترين بيماري‌هاي جهان است، گفت: 20 تا 30 درصد جمعيت بالاي 40 سال جهان به اين بيماري مبتلا هستند. 

اين متخصص داخلي كليه با اشاره به عوارض پرفشاري خون اظهار كرد: بيماري‌هاي كليوي، سكته‌هاي مغزي و قلبي از جمله ابتلا به پرفشاري خون هستند بنابراين به منظور پيشگيري از اين گونه بيماري‌ها بهتر است افراد فشار خون خود را كنترل كنند و در اين جهت از كم‌تحركي، مصرف الكل و سيگار و استفاده بيش از حد از نمك خودداري كنند. 

فصيحي در ادامه گفت: در برخي موارد پرفشاري خون هيچ علامتي ندارد ولي در مراحل شديد بيمار دچار علايمي مانند سردرد، سرگيجه، تپش قلب و بيماري‌هاي قلبي عروقي مي‌شود. 


اين متخصص داخلي كليه با اشاره به بيماري ديابت اظهار كرد: ديابتي‌ها در معرض ابتلا به پرفشاري خون هستند و آنان مي‌توانند با كنترل قندخون خود ابتلا به پرفشاري خون را به تاخير بيندازند اما متاسفانه دوسوم تا سه چهارم ديابتي‌ها به اين بيماري مبتلا مي‌شوند.
  


  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا