فعالیت 25 پارک علم و فناوری در 31 استان ایران
یزدفردا:معاون پژوهشی وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: هم اکنون25 پارک علم و فناوری در31 استان کشور داریم و در مواردی که پارک علم و فناوری مصوب ندارند با هماهنگی تا سال آینده این پارک ها ایجاد خواهد شد.
به گزارش یزدفردا به نقل از واحد مرکزی خبر ، مهدی نژاد نوری درهمایش بین المللی «پارک های علم و فناوری» به خبرنگاران گفت : این همایش مؤید اهمیت پارک های علمی و فناوری به عنوان ساختاری برای تجاری سازی یافته های پژوهشی ، نوآوری ها، اختراعات و ابتکارات به عنوان حلقه گم شده در کشور است.
وی اضافه کرد: پرداختن به این مسئله از زاویه علمی و تجربیاتی که در دنیا وجود دارد فرصت خوبی هم برای تبادل اطلاعات علمی و تجربیات مثبت و هم برای ایجاد ارتباطات بیشتر و مستحکم تر میان شرکت ها، مؤسسات و دانشمندان ایرانی با مؤسسات و دانشمندان خارجی است.
معاون پژوهشی وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: از مزایای پرداختن به پارک های علم و فناوری، ارتقای بهره وری در تجاری سازی فعالیت های پژوهشی، توسعه فضای کسب و کار و تعامل بیشتر با دنیاست.
وی در پاسخ به پرسشی درباره بودجه پارک های علم و فناوری گفت: دو محور در پارک های علم و فناوری وجود دارد که محور نخست آن اداره کردن و توسعه زیرساخت های پارک ها و محور دوم آن تعهدات و قراردادهای مالی برای توسعه محصول و خرید و فروش آن است.
مهدی نژاد نوری افزود: در زیرساخت هایی که باید فراهم شود تا شرکت ها در پارک های علم و فناوری مستقر شوند، منابع لازم را که زیاد هم نیست ، دولت تأمین می کند و به طور نمونه بودجه پارک علم و فناوری اصفهان سه میلیارد تومان اما گردش مالی آن بیش از صد میلیارد تومان است.
معاون پژوهشی وزیر علوم تحقیقات و فناوری اضافه کرد: در بخش تعهدات و قراردادهای مالی از آنجا که شرکت های مستقر در پارک های علم و فناوری خصوصی هستند مسئولیتی متوجه دولت نیست.
همایش بین المللی پارک های علم و فناوری یکم تا سوم آذر در تالار عباسی اصفهان برگزار می شود.
در روز نخست این همایش ، دو کارگاه بین المللی با عنوان مدیریت پارک های علم و فناوری و مدیریت مراکز رشد علم و فناوری برگزار می شود که مدرسان هر دو کارگاه از افراد با تجربه و مدرسان بین المللی هستند.
معرفی آخرین دستاوردهای علمی و تجربیات عملی و فراهم کردن زمینه تبادل اطلاعات میان مدیران و کارشناسان علم و فناوری ، بررسی جایگاه پارک های علم و فناوری در توسعه منطقه ای ، جلب نظربرنامه ریزان کلان به اهمیت توسعه فناوری از طریق ایجاد این پارک ها و بررسی راهکارهای عرضه خدمات مؤثرتر به شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک های علم و فناوری از اهداف برگزاری این همایش است.
براساس این گزارش ، پارک علم و فناوری یزد و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در فهرست پنج شرکت برتر آسیایی هستند.
بانک توسعه اسلامی در سال 2011 جایزه نخست خود را به عنوان سازمان علمی مؤثر در توسعه علمی کشور به شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان اختصاص داد و پس از آن تفاهمنامه ای امضا شد که بر اساس آن ، این بانک با کمک شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برای توسعه مراکز رشد و پارک های علم و فناوری کشورهای اسلامی فعالیت کنند.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
چهارشنبه 22,ژانویه,2025