مظلومیت فرهنگ وقتی بیشتر خود را نمایان می کند که می گوییم ((فرهنگ و هنر)) یعنی هنر را از فرهنگ خود جدا می کنیم و البته این هم به خاطر تعریفی است که از هنر می کنیم که البته نمی خواهیم به هنر بپردازیم اما مهم است به این نکته اشاره کنیم که خیلی وقتها بعضی ها می خواهند هنر را با متولیان هنر بشناسند و این خود ظلمی دیگر به هنر و هنر مند محسوب می شود... این رشته را ادامه نمی دهیم چون که سر دراز دارد.
به هر حال ما در اکثر عرصه ها متخصص داریم ،و غیر متخصص یا اعلام نظر نمی کند یا اگر هم اعلام نظر کند خریداری ندارد اما این عرصه فرهنگ است که تا بخواهید متخصص که چه عرض کنم صاحب نظر قدر تمند دارد اینجا ست که هر که بر مسند قدرت است خود بهترین مصداقها و نیاز های فرهنگی را تشخیص می دهد و امربه اجرا می کند بیچاره انکه دو کلاس تحصیلات و تجربه فرهنگی و تربیتی دارد .
اخر شما بگویید چطور می شود ساختن یک جاده یا پل یا ساختمان متخصص می خواهد و دانش فنی دارد اما شناخت ، اداره و ارتقاء فرهنگ یک جامعه اینطور نیست هر کس از راه می رسد برای تربیت مردم برنامه می دهد در حالی که اگر بخواهد تفاوت تربیت و پرورش و بار اوردن و اموزش را بگوید به ناچا رمی گوید این کلمات مترادف هستند !!
نمی خواهیم به کسی ایراد بگیریم این دردل ها مخصوص زمان و مکان و شخص خاصی هم نیستد اما حرفهای نگفته ای است که به سینه فشار می اورند .
متاسفانه پو ل فرهنگ دست کسانی است که با تشخیص خود نسبت به مصادیق فرهنگی انرا هزینه می کنند بارها با خود فکر می کنم کسانیکه دو کلاسی بیشتر در موضوع تعلیم و تربیت کلاس نرفته اند اینطور ناراحت می شو ند انوقت مقام والای ولایت حضرت ایت الله خامنه ای که بارها و بارها رهنمود های خود را بیان و تکرار و تکرار و تکرار کرده اند چه ؟ چرا لا اقل رهنمود های ایشان را در همه حوزه ها دستور عمل کار خود قرار نمی دهیم چرا از انها آگاه نیستیم راستی نظر اقا در عرصه موسیقی چیست؟ در عرصه تئاترو سینما چطور ؟ در عرصه کتاب ایا رضایت حد اقلی ایشان جلب شده است ؟ متولیان کتاب چه کسانی هستند ؟ چقدر انهارا دیده ایم؟ چقدر در سفرهای ریاست جمهوری به انها پرداخته ایم ؟خلاصه کنم که از این حرفها و درد دلها بسیار گفته شده و گفته خواهد شد !!
بعض وقتها در بعضی از جلسات که شرکت می کنیم می بینیم طرحی اورده شده و همه یک جورایی در تایید ان نظر می دهند و تصویب می کنند .برای همین است ،که این جمله خیلی وقتها درست از اب در می اید (( آنجا که همه مثل هم فکر می کنند آنجا کسی فکر نمی کند ))
دلمان می خواهد متولیان قدرتمند و ثروتمند فرهنگ بیایند همه مصادیق فرهنگی را استخراج کنند و کد گذاری کنند و امتیاز بندی کنند و به هر کدام لااقل به اندازه خود بپردازند ((گر نباشد بیش کم هم کافی هست هیچ هیچ هیچ بی انصافی است)) به نظر می رسد در بسیاری از عرصه های فرهنگی به بهانه های مختلف یک رها شدگی و ول دادگی اتفاق افتاده و این قهر مسئولین و بی توجهی بعضی مسئولین به کام عده ای است که از فرصت استفاده کنند و با عنوان هنر و یا با عنوان فرهنگ هر کاری بخواهند انجام دهند و این قهر را ریشه دار تر کنند در صورتیکه ما برای اداره جامعه و تربیت افراد ان و ارتقاء فرهنگ به همه مصادیق فرهنگی احتیاج داریم که یک جامعه حد اکثری را پوشش دهیم . چرا که قطعا در همان عرصه هایی که بعضی ها برایش فقط خروجی فساد در نظر گرفته اند و در جلسات رسمی و غیر رسمی از ان بیزاری می جویند مقام معظم رهبری رهنمود و دستورالعمل دارند ،که اگر حمایت کنیم و همانها را بخواهیم از اهل موسیقی موسیقی و از اهل تئاتر تئاتر و از اهل قران قران بخواهیم ، اما باملاکهای رهبری و روش رهبری انوقت می بینیم چه اتفاقی می افتد.
عده ای می خواهند گزینشی عمل کنند مثلا می گویند من همه اسلام را قبول دارم این حجاب را نه ! یا همه اسلام را می پذیرم خمس را نه ! می گوییم این که نمی شود اسلام !! اینها بالهای پرواز یک هواپیما هستند که اگر یک از انها را نداشته باشی بقیه را هم فاسد و بی فایده کرده ای .
این مسئله در مورد ولایت پذیری در جامعه ما هم در حال رخ دادن است!!! گزینشی عمل کردن است که خون به دل عده ای می کند و یا نادرست فهم کردن البته منظور نویسنده فتنه گران نیستد اما خیلی ها را شامل می شود که اگر به همان فرمایشات اقا عمل شود انها هم ولایتی خواهند بود و رضایتشان جلب می شود انشالله!!
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
پنجشنبه 23,ژانویه,2025