به گزارش "حسين زينلی" خبرنگار يزدفردا، جلسه پروژه بین المللی منارید با حضور مدیر طرح های عمرانی و رئیس بخش فقرزدایی و توسعه اقتصادی دفتر ملل متحد(UNDP)، مدیر استانی پروژه، فرماندار بهاباد و دیگر مسئولان مرتبط در شهرستان در محل فرمانداری تشكیل شد.
مدیر استانی پروژه منارید با اشاره به سابقه ایران در بیابان زدایی تصریح كرد: سابقه همكاری ایران با دبیرخانه معاهده بین المللی مقابله با بیابان زایی به سال 1375 برمی گردد كه مجلس شورای اسلامی طرحی را برای همكاری با دبیرخانه معاهده بین المللی مقابله با بیابان زایی مصوب كرد كه اهداف خوبی را دنبال می نمود و تعهداتی را برای ایران جهت اقدام ملی برای مقابله با بیابان زایی ایجاد می كرد.
"رضا باقری" افزود: متأسفانه این طرح اقدام ملی موفق نشد و از دلایل آن می توان كمبود ظرفیت های علمی و فنی، بخشی نگری حاكم بر نظام برنامه ریزی كشور، مشكلات ساختاری و نهادی كمیته ملی مقابله با بیابان زایی، خلاء ها و موانع قانونی و ساختاری موجود و برخی ملاحظات فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی را نام برد كه مشكلاتی را بوجود آورده بود.
وی فرصت بدست آمده در قالب پروژه بین المللی منارید را بااهمیت دانست و اظهار داشت: باید باید از فرصت ایجاد شده حداكثر استفاده را ببریم و راهكارهای مناسب جهت نهادینه كردن مدیریت جامع و هماهنگ و اجرایی شدن این پروژه را انجام دهیم.
مدیر استانی پروژه منارید افزود: این پروژه از سال 2010 شروع شده و به مدت 5 سال ادامه می یابد و مدت یكسال است كه بحث توانمندسازی این پروژه در سه سطح ملی، استانی و شهرستانی در حال انجام است.
باقری همچنین بر آمادگی و پتانسیل بیشتر شهرستان بهاباد در مقایسه با دیگر مناطق مورد نظر تأكید كرد و بیان داشت: شهرستان بهاباد منطقه مناسبی جهت تمرین مدیریت جامع و هماهنگ منابع می باشد.
در ادامه جلسه مدیر طرح های عمرانی و رئیس بخش فقرزدایی و توسعه اقتصادی دفتر ملل متحد، توسعه درون زا را یكی از بهترین روش های توسعه پایدار دانست و تصریح كرد: توسعه پایدار 4 بعد اصلی دارد. بعد اول دولت و قوانین است. بعد دوم اقتصاد و نوع كاربری ها، بعد سوم اجتماعی و بعد چهارم منابع طبیعی می باشد.
"علی فرزین" پروژه منارید را بیشتر نهادگرا دانست تا توسعه گرا و تصریح كرد: در این طرح فقط سازمان جنگلها و مراتع مخاطب اصلی نیست، بلكه نهادهای برنامه ریزی و وزارت كشور از نهادهای مهم تأثیرگذار در این پروژه هستند.
وی ادامه داد: یكی از كارهایی كه می توان در شهرستان بهاباد به عنوان یكی از مناطق الگو انجام داد، این است كه یك آیین نامه اجرایی مشترك كه در آن وظایف ادارات تشریح شده باشد، نوشته شود و این از كارهایی است كه می توان جهت توسعه پایدار به عنوان الگو ارائه داد.
مدیر طرح های عمرانی دفتر ملل متحد زمینه های همكاری این پروژه را در ارتباط با تخریب سرزمین، مدیریت پایدار كشاورزی و مراتع، آبهای بینالمللی، تغییرات اقلیم و حفاظت از تنوع زیستی دانست و یادآور شد: پروژه منارید با رقمی بالغ بر 20 میلیون دلار در 4 منطقه از كشور اجرایی خواهد شد كه حدود 4.4 میلیون دلار آن توسط صندوق جهانی تسهیلات محیط زیست((GEF پرداخت می شود.
فرماندار بهاباد نیز در این جلسه، همكاری جدی ادارات و مردم را برای اجرای شایسته این پروژه خواستار شد و تصریح كرد: امیدواریم بتوانیم با همكاری بسیارخوبی كه دستگاههای اجرایی شهرستان و مردم با این پروژه دارند و نیز دارابودن ظرفیت ها و توانمندی ها و اقلیم خاص منطقه، ضمن تمرین و شناسایی خلاء های مدیریت یكپارچه، بتوانیم یك سند بالادستی و ملی برای كشور و بلكه در سطح بین الملل ارائه نماییم.
"محمدرضا هدائی" فضای باغات و مراتع شهرستان را 738 هزار هكتار و سطح زیر كشت كشاورزی را 12 هزار هكتار دانست و اظهار امیدواری كرد با اجرای صحیح این پروژه، شهرستان پاك و سرسبزی داشته باشیم.
پروژه منارید از محل اعتبارات صندوق جهانی تسهیلات محیط زیست و با همكاری دفتر عمران ملل متحد(UNDP) با عنوان تقویت و انسجام سازمانی برای مدیریت یكپارچه منابع طبیعی در تاریخ 31 تیر ماه به تصویب رسید كه در آن سازمان جنگلداری به نمایندگی از دولت به عنوان مجری پروژه انتخاب شده است.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 25,ژانویه,2025