ابرکوه رحیم میرعظیم سرپرستی یزد فردا:یک استاد دانشگاه گفت: باید با شناخت اندیشه های مختلف حافظ در حیطه های مختلف زندگی آن ها را به کار بست و آن ها را از غربت خارج کرد

سید شاهرخ موسویان در جمع هنرمندان شرکت کننده در مراسم بزرگداشت حافظ در سالن اداره ارشاد اسلامی ابرکوه اظهار داشت: آنچه در مورد حافظ دارای ارزش است تعریف و تمجید دیگران و بزرگانی از سایر کشورها است.

وی با اشاره به صحبت  های ادوارد براوون مورخ، ادب شناس و ایران شناس و مستشرق بزرگ بریتانیا که بهترین تاریخ ادبیات ایران را  به زبان انگلیسی به رشته تحریر در آورده است و گوته شاعر معروف آلمانی در مورد حافظ افزود: این بزرگان حاضر نیستند کتابهای حافظ را در قفسه های پائین کتابخانه های خود جای دهند  و اشعار گوته در کتاب شرقی غربی ملهم از اندیشه های حافظ است.

وی افزود: حافظ به معنای واقعی کلمه هنر مند بود.

موسویان با اظهار تأسف از این مسئله که اکنون کسی معنای واقعی کلمه هنرمند را در نظر نمی گیرد افزود:معنای واقعی هنرمند انسان خوب است و حافظ قبل از شاعر بودن هنرمند است و هر شاعری صرف شاعر بودن هنرمند به حساب نمی آید.

این استاد دانشگاه افزود: شعر از دو عنصر چه گفتن و چگونه گفتن تشکیل شده است و حافظ در هر دو مورد سرآمد است.

وی افزود: آنچه حافظ را حافظ می کند مقوله چه گفتن و دغدغه های او برای این مسئله است و گرنه بسیاری از شاعران دوران های مختلف در چگونه گفتن دست کمی از حافظ ندارند.

موسویان افزود: در چگونه گفتن شعر  حافظ توحید نمودی بالا دارد و اشعار وی ملهم از اندیشه های قرآنی است.

وی یادآور شد: در شعر بیشتر شعراء اندیشه های عرفانی و قرآنی را نمی بینیم .

موسویان در مورد حافظ قرآن بودن این شخصیت اظهار داشت: حافظ قرآن بودن اگر چه یک فضیلت است اما کافی نیست و خصوصیت بارز این حافظ، محافظ قرآن بودن وی است و او با عشقی ملازم با معرفت قرآن را می شناسد و یک مفسر قرآن است.

وی با اظهارتعجب از این مسئله که بسیاری خود را عاشق حافظ می خوانند اما از اندیشه های قرآنی او نصیبی نبرده اند افزود: اگر کسی قبل و بیشتر از حافظ قرآن را دوست ندارد و نشناسد وی را نمی شناسد و کسی که در روز حداقل یک صفحه از قرآن را با تدبر نخواند نمی تواند ادعای دوست داشتن این شخصیت عارف را سر دهد.

وی افزود: حافظ از اندیشه هایش در نزد ما مشهور تر است و این نشان از غریب بودن حافظ است.

موسویان اظهار داشت: آیا اندیشه های حافظ تنها برای تفال زدن و رنگین کردن پوستر ها است؟

وی افزود: از اندیشه های حافظ در حیطه های مختلف غافل شده ایم و این در حالی است که اگر تنها در حوزه اجتماعیات در اندیشه های  حافظ تدبر کنیم به این نکته پی می بریم که اگر تمامی روان شناسان بخواهند افشره تمام تفکرات خود را در یک جمله بازگو کنند آن جمله جمله ای به غیر از شعر معروف حافظ نیست که: آسایش دو گیتی تفسیر این دو حرف است. با دوستان  مروت ، با دشمنان مدارا

 

 

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا