یک روانپزشک در یزد توصیه کرد:  کودکان بیش فعال باید از مصرف غذاهای شیرین ، تند ، کافئین دار به دلیل تحریک پذیری آن ها اجتناب و مصرف را به حد اقل برسا نند . 
دکتر امیر رضا چمنی اظهار کرد: با بیان این که اختلال بیش فعال از سنین 3 تا 4 سالگی شروع و در دبستان شناخته می شود ، اظهار کرد : این اختلال 3 تا 7 درصد کودکان را مبتلا می کند. واین اختلال بیش فعالی در پسر بچه ها شایع تر است.
کودکان بیش فعال ، معمولا از میزان هوش و IQخوبی برخوردارند ولی به دلیل مشکلات رفتاری و اختلال در تمرکز ، عملکرد تحصیلی خوبی ندارند .
 
وی نقش عوامل ژنتیک را در بروز این اختلال موثر دانست و افزود : از نظر بیولوژی ، تغییرات عصبی ، شیمیایی سلول های مغزی در بروز این بیماری نیز تاثیر دارند.  دکتر چمنی در خصوص علائم اختلال بیش فعالی کودکان اظهار کرد : کودکان بیش فعال معمولا قادر نیستند به راحتی در مکانی آرام بنشینند ،مرتب روی صندلیشان تکان می خورند ، در جاهای غیر مناسب می دوند ، پر حرف هستند و نمی توانند فعالیت کم سر و صدا انجام دهند و دائم سر کلاس تقاصای خروج دارند . وی با اشاره به اینکه کودکان بیش فعال معمولا حواس پرت هستند ،گفت : این کودکان به دلیل کم بودن دامنه توجه شان معمولا سر کلاس درس نسبت به حرف معلم بی توجه بوده و در انجام تکالیف مدرسه دقت لازم را ندارند ، به جزییات مسائل کمتر اهمیت می دهند ، مرتب وسائلشان را گم می کنند و در مجموع فراموش کارند . 
این روان پزشک بروز رفتارهای تکانشی یا انفجاری را از دیگر علائم اختلال بیش فعالی بر شمرد و تصریح کرد : کودکان بیش فعال هنگام پاسخ دادن به سئوال طرف مقابل بدون صبر و حوصله جواب می دهند ، هنگام بازی در نوبت و انتظار قرار نمی گیرند ، حرف های دیگران را قطع و در کار دیگران دخالت می کنند .  معمولا این کودکان رفتارهای پرخطر و حادثه جو دارند ، از بلندی می پرند ، به وسائل خطرناک دست می زنند و سر کلاس درس ، نظم را به هم می ریزند.
وی با بیان این که اختلال بیَش فعالی در سن شیر خوارگی قابل تشخیص است ، گفت : کودکان بیش فعال معمولا در دوران شیر خوارگی به محرک ها حسا س اند ، در مقابل نور و حرارت به شدت ناراحت می شوند ، خواب کمتری دارند ، پر تحرک بوده و از نظر هیجانی بی ثبات هستند .کودکان بیش فعال به دلیل حرکات زیادی که دارند در معض تنبیه ، تحقیر و سرزنش پدر و مادر ، اطرافیان و معلم ها قرار می گیرند و در نهایت کودک احساس سرخوردگی و بی کفایتی می کند .
 وی کاهش اعتماد به نفس ، اظطراب، پرخاشگری و افت تحصیلی را از دیگر عوارض اختلال بیش فعالی دانست و یاد آور شد : این کودکان به دلیل سرزنش های مکرر والدین و معلمان و مقایسه با کودک هم سن خود احساس ناکامی می کنند. دکتر چمنی در خصوص روش درمانی اختلال بیش فعالی کودکان گفت : ار آنجا که به منظور درمان این اختلال والدین و معلمان کودک باید مداخلاتی را انجام دهند ، اطرافیان کودک بایستی از برچسب زدن القابی همچون بی تربیت ، پرخاشگر بودن ، سر به هوا بودن به کودک پرهیز کنند .  وی در اختیار قرار دادن وسایل و امکانات ورزشی به کودک را جهت تخلیه انرژی زیاد ، پذیرش جنب و جوش زیاد کودک و پرهیز از سختگیری های بیش ازحد را از جمله اقداماتی ذکر کرد که والدین باید مورد توجه قرار دهند.  
وی توصیه کرد : کودکان بیش فعال باید از مصرف غذاهای شیرین ، تند ، کافئین دار به دلیل تحریک پذیری آن ها اجتناب و مصرف را به حد اقل برسا نند . وی در خصوص دارو درمانی اختلال بیش فعالی گفت : از دارو به منظور کاهش تحرک و حواس پرتی می توان استفاده کرد .

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا