یک فیزیوتراپیست یزدی گفت: كمردرد، گردن‌ درد، پشت ‌درد، كوفتگی اعضای بدن، سردرد و خیلی از دردهای دیگری كه ممكن است روزانه دچارش شوید، زنگ خطری است تا به شما بفهماند "آرتروز" آماده ی حمله به شما است.

ذبیح الله برجسته در گفت و گو با خبرنگاربهداشت و درمان  در یزد ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: بیماری ‌ای كه بیشتر، گریبان كارمندان و جماعت پشت میزنشین یا اگر بخواهیم دقیق ‌تر بگوییم " افراد بی‌ تحرك و ثابت نشین" را می ‌گیرد.

وی ادامه داد: در آرتروز گردن، انتشار درد تا قسمت ‌های بالای شانه، وسط پشت بدن، كمر، بالای كمر و قسمت پس‌ سری كشیده می ‌شود ولی اگر آرتروز باعث فشار روی ریشه‌ های عصبی شود، می ‌تواند دردهای انتشاری در مسیر عصب حتی تا نوك انگشتان را ایجاد كند و در صورت فشار به نخاع می‌ تواند علائم دیگری همچون ضعف عضلات و عدم‌ توانایی در حركت ظریف انگشتان را به وجود آورد.

برجسته عنوان داشت: ضربه ‌ها (شكستگی‌ ها)‌، بیماری‌ های التهابی مفاصل و عفونت‌ های مفصلی از عاملان زمینه‌ ای آرتروزهستند. اگر شخص دچار عوامل زمینه‌ ای آرتروز نشود، در سنین كم، انتظار بروز آرتروز نمی ‌رود بلكه با افزایش سن است كه احتمال ابتلا به این بیماری بالا می ‌رود.

وی خاطرنشان ساخت: آرتروز عارضه‌ ای با روند طبیعی است و درمان آن نیز باید به ‌صورت فیزیولوژیك (طبیعی)‌ باشد و با تقویت عضلات اطراف ستون گردنی، می ‌توان از این عارضه جلوگیری كرد.

این فیزیوتراپیست تصریح کرد: با ورزش و تقویت عضلات اطراف ستون فقرات می ‌توان جلوی حركات نا به جای ستون مفصلی را گرفت و تا حدی مانع از درد شد.

وی گفت: اگر فشار روی نخاع صورت گیرد و شخص دیر به پزشك مراجعه كند، عواقب غیر قابل برگشتی همچون فلج اندام تحتانی، فلج مثانه و عدم‌ توانایی در دفع ادرار و دستگاه گوارش رخ می ‌دهد.

همیشه دردهای " پس ‌سری"، ناشی از آرتروز نیست و گاهی ناشی از اسپاسم است كه حتی در سنین پایین نیز دیده می ‌شود.

وی توصیه کرد: ورزش، فیزیوتراپی و استفاده از گردنبند طبی از مراحل درمان این بیماری است كه اگر بیماری با این روش ‌ها كنترل نشد، در مراحل پیشرفته احتیاج به عمل جراحی است و پزشك متخصص با خشك كردن مفاصل، دردی را كه از حركت 2 سطح ناهموار آرتروز به ‌وجود می‌ آید متوقف می‌ كند؛ لذا بهتر است كارمندان مستعد این بیماری برای جلوگیری از بروز بیماری، گه گاه نسبت به تغییر جهت دادن محل صفحه كلید، مانیتور و تغییر سطح‌ صندلی خود اقدام كنند و هنگام استراحت خود، از بالش‌ هایی استفاده كنند كه روی آن راحت هستند، چرا كه قانون خاصی در خصوص بالش زیر سر به هنگام خواب وجود ندارد و تجربه می ‌تواند در این خصوص به افراد كمك كند.


  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا