آيتا... ناصري:
جهاددانشگاهي تافتهاي جدا بافته از تشكيلات علمي است
یزدفردا "حمید رضا دهقان:رييس و معاونين جهاددانشگاهي استان و روساي شعب موسسه آموزش عالي جهاددانشگاهي يزد با نماينده ولي فقيه در استان و امام جمعه يزد ديدار كردند.
به گزارش روابط عمومي جهادانشگاهي استان يزد،“آيتا... محمدرضا ناصري” درجمع جهادگران جهاددانشگاهي استان يزد كه به مناسبت سالروز تشكيل جهاددانشگاهي در بيت امام جمعه يزد حضور يافتند، اظهار داشت: جهاددانشگاهي نهادي برخواسته از انقلاب است كه با هدف كمك به تشكيلات علمي كه امكان حركات جهشي و سريع نداشتند، تشكيل شد.
وي ادامه داد: اين نهاد تافته جدا بافته از تشكيلات علمي است كه بايد در زمينههاي انقلابي، علمي، تحقيقاتي و پژوهشي و هر زمينهاي كه در جامعه احساس نياز شد، وارد شود.
امام جمعه يزد با بيان اينكه جهاددانشگاهي بايد در هر زماني كه دانشگاهها به يك حركت سريع فرهنگي و دگرگوني در محيط دانشگاه احتياج داشتند، وارد عمل شود و يا زماني كه نياز به تقويت پژوهش دردانشگاه احساس شد نيز لازم است اين نهاد وارد عرصه پژوهش شود و با جهشهاي علمي به كمك علم و دانشجويان آمده و چيزهاي جديدي را ارائه دهد.
آيتا... ناصري به ورود جهاددانشگاهي در بحث آموزشهاي مورد نياز جامعه كه تكميل كننده آموزش نهادهاي علمي ديگر است، اشاره كرد و افزود: اين نهاد با آموزشهايي كه بايد در بدنه دانش وجود داشته باشد و الان وجود ندارد بايد وارد شود و اين آموزشها را در دامنه پژوهشي و علمي نيز گسترده كند.
وي ضابطه پيشرفت در جهاددانشگاهي را فعاليتهاي جهشي توصيف كرد و افزود: اين نهاد بايستي با استفاده از نخبگان و افكار جامعه مسائل را به دقت رصد كرده و سريع راه حل بينديشد چرا كه ما نخبگاني داريم كه به سبب فكر و نظر و اختراعات و بينش هاي خوب، متفرق بودند و كسي به آنها توجهي ندارد كه قطعا رسالت جهاددانشگاهي كه اين افراد با نظرات خوب را گردهم آورده و آنها را به كار گيرد.
نماينده ولي فقيه در استان و امام جمعه يزد ادامه داد: اين نهاد ميتواند با درهم آميختن علم و عمل، در عرصه صنعت و فرهنگي تحول چشمگيري ايجاد نمايد تا كنون نيز فعاليتهاي خوبي صورت گرفته كه شايد صد در صد نتيجه بخش نبوده است و گاهي نگاههاي سياسي مسوولين باعث شده است كه حركات اصلي تحت الشعاع قرار بگيرد اما خوشبختانه الان فضا مناسب فعاليت است.
وي فعاليت در جهاددانشگاهي را منوط به حركات جهادي دانست و افزود: فعاليت اين نهاد در زمينه مشخص و معيني نيست و در تمامي زمينهها مي تواند فعاليت نمايد كه در حال حاضر با توجه به حجم تحريم ها عليه كشورمان، اين نهاد بايد چاره انديشي كرده و تلاش كند تا با سربلندي نه تنها از اين تحريم ها صدمه اي نبينيم، بلكه اثر آنها را نيز خنثي كنيم.
ناصري افزود: در حالي كه در دنيا سرقت علمي رواج دارد، ما بايد سبقت علمي داشته باشيم. شما بايد دانشجويان را واداريد تا در زمينههايي كه تحريم شدهايم و يا تحريمي نداشتيم، وارد شوند و فكر كنند و نيازهاي كشور را رصد كرده و در اين خصوص فكري بينديشند.
وي پيدا كردن راهكارهاي براي پيشرفت مملكت را كار جهاددانشگاهي دانست و افزود: چون اين نهاد تافته جدا بافتهاي از بدنه دانشگاههاست، بايد تدبير و عمق علمي بيشتري داشته باشد و به دانشگاهها، صنايع و مجموعه علمي كشور خوراك بدهد و مشكلات غيرقابل حل را بررسي كرده و راه حل ارائه كند.
امام جمعه يزد با اشاره به اثرات خشكساليهاي اخير در استان يزد و تخريب باغات و مزارع استان، از جهادگران جهاددانشگاهي خواست فكري بينديشند تا با استفاده از آب موجود در استان، كشاورزي رونق يافته و باغات و مزارع حفظ شوند.
وي همچنين با اشاره به آمار بالاي ابتلاي مردم استان يزد به ديابت، از پژوهشگران جهاددانشگاهي خواست تا با تحقيق و پژوهش علت اين امر را دريابند تا راهكاري براي درمان انديشيده شود.
“دكتر سيدحبيبا... ميرغفوري“ رييس جهاددانشگاهي استان يزد نيز در ابتداي اين نشست ضمن ارائه گزارشي از فعاليتهاي جهاددانشگاهي استان، با تبريك انتصاب ايشان، خواستار ارائه رهنمودهاي نماينده ولي فقيه در استان و امام جمعه يزد براي فعاليت بهتر اين نهاد شد.
وي افزود: جهاددانشگاهي استان يزد در سال 1374 فعاليت خود را در استان آغاز نموده است و الان مجموعه بزرگي با 300 عضو هيات علمي و كارمند است كه در حوزههاي مختلف فعاليت دارند.
ميرغفوري گفت: در حال حاضر 4500 دانشجو در 45 كد رشته در سه شعبه موسسه آموزش عالي جهاددانشگاهي استان يزد در شعب يزد، اردكان و اشكذر مشغول تحصيلند.
رييس جهاددانشگاهي استان يزد با بيان اينكه اين نهاد انقلابي در استان يزد موفق عمل كرده است، گفت: ما در حوزه پژوهش و آموزشهاي كوتاه مدت مشغول فعاليت هستيم و در حوزه فرهنگي نيز واحدهايي چون خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)-منطقه يزد، سازمان فعاليتهاي قرآني دانشجويان ايران(ايسكا) و خبرگزاري قرآني دانشجويان ايران(ايكنا) شعبه يزد همگي در استان فعالند و مركز افكارسنجي دانشجويان ايران(ايسپا)نيز از جمله ديگر مراكز فرهنگي جهاددانشگاهي استان يزد است.
وي ادامه داد: در حوزه پژوهش جهاددانشگاهي استان يزد در گروههاي پژوهشي متعددي از جمله سراميك، معدن، محيط زيست، مطالعات اجتماعي و غيره فعاليت دارد و پژوهشهاي كاربردي را در سطح استان انجام ميدهد.
ميرغفوري گفت: اين نهاد در استان در حوزه آموزشهاي تخصصي كوتاه مدت داراي 6 مركز فعال است كه 4 مركز در مركز شهرستان و دو مركز در شهرستانها مستقرند.
وي اعلام داشت: در شهرستان ميبد نيز علاوه بر ارائه آموزشهاي تخصصي كوتاه مدت، اقدام به تاسيس خانه زيلو جهاددانشگاهي به منظور احياء اين صنعت دستي استان كرديم كه كارهاي تحقيقاتي متعددي در زمينه احيا زيلو ، اصلاح سيستم بافت و رنگ و توسعه شبكه بازاريابي اين محصول انجام شده و تا كنون 50 بافنده در سطح شهرستان ميبد آموزش ديدهاند كه به 200 نفر ارتقاء خواهد يافت تا با توجه به شبكه گسترده بازاريابي، ميراث فرهنگي استان احيا شود.
رييس جهاددانشگاهي استان يزد اعلام داشت: جهاد دانشگاهي، مجموعه با پتانسيل و بسيار قوي و نير تاثير گذار است كه ميتواند بازوان كمك كننده به تصميم گيريهاي كلان استان باشد.
وي يكي از حوزههاي موفق عملكردي جهاددانشگاهي را انجام پژوهشهاي پزشكي در مراكزي چون مركز رويان و مركز سرطان درماني جهاددانشگاهي معرفي كرد و گفت: سعي ميشود با حمايتهاي شما در زمينه ديابت به صورت خاص وارد شويم و در بقيه حوزههايي كه توانمندي داريم نيز در خدمت هستيم.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 08,فوریه,2025