صرف سرانه روغن درایران30برابرشدهاست اخبار علمي در يزدفردا
خبر علمي يزدفردا :یکی از اعضای کمیسیون بهداشت ودرمان مجلس گفت: سرانه مصرف روغن در ایران در مدت 55 سال گذشته از 500 گرم برای هر نفر به 15 و نیم کیلوگرم در سال 1385 رسیده است .
دکتر حسنی افزود : ازدیاد چشمگیر مصرف روغن و نیز افزایش دیگر فاکتورهای مضر بیماریهای قلبی و عروقی در همه جوامع به ویژه جوامع صنعتی از جمله ایران موجب شده است , بیماریهای قلبی در حال حاضر نخستین عامل مرگ و میر در میان مردم ایران باشد.
وی تمایل مردم به خوردن روغن جامد که امروزه یکی از علل اصلی تنگ شدن عروق و ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و سکته های قلبی و مغزی است ناشی از گرایش آنان به مصرف روغن حیوانی دانست و افزود: از حدود 70 تا 80 سال پیش درایران بیشتر مردم کره حیوانی مصرف می کردند و این امر موجب شد , با ورود روغن جامد در 50 سال پیش به بازار ایران مردم از ان استقبال کنند.
وی تاکید کرد: وظیفه همه نهادها به ویژه وزارت بهداشت و وزارت جهادکشاورزی است که سطح زیر کشت دانه های روغنی مفید مانند کلزا را درکشور روز به روز افزایش دهند و با تغییر نگرش مردم و اموزش تغذیه صحیح , روغن سالم را به آنان معرفی کنند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی ایران از همه مدیران و روسای سازمانها وادارات و شرکتها خواست تا برای سلامتی کارکنان خود روغن جامد را از رستورانهای محل کار خود حذف و روغن مایع را جایگزین کنند
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 11,ژانویه,2025