یادگار امام: امام تا آخر عمر اخلاقی زیست

-رهبر انقلاب اسلامی، بیش از هر چیز دیگری، شخصیت فرهنگی داشت

همه باید یک گام کوچک به سمت اخلاقی بودن برداریم بد هم را نخواهیم. این یک مساله مسلم است که همه به نوعی گرفتاریم اما باید هرکسی با وجود همه گرفتاری ها، اخلاقی بودن را از خود شروع کند.

یزدفردا: جماران - تهران:سید حسن خمینی گفت: بار اصلی انقلاب بر دوش فرهنگیان بود و باید بار بقا و استمرار و تکمیل آن هم بر دوش فرهنگیان باشد. اگر دیدیم این بار، بر دوش فرهنگیان است،‌ بدانیم که راه را درست می رویم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در مراسم تجدید میثاق فرهنگیان با آرمان های امام خمینی در حرم مطهر گفت: وی‍ژگی ممتاز انقلاب شکوهمند اسلامی در مقایسه با انقلاب های بزرگ دیگر جهان، فرهنگی بودن آن است. انقلاب های بسیاری در دنیا بوده که برخی اقتصادی بودند و برخی ملی و قومی، اما انقلاب ملت ایران، اگر هزاران صفت هم داشته باشد، بزرگترین هدف آن فرهنگی بوده و بزرگترین عامل پیروزی آن نیز فرهنگ بوده است.


یادگار امام با بیان اینکه رهبر انقلاب اسلامی، بیش از هر چیز دیگری، شخصیت فرهنگی داشت، اظهار داشت: اینکه یک مرجع تقلید، رهبری انقلاب را به دست می گیرد، وجه ممیزه انقلاب است. بسیاری از انقلاب ها و نیز جنبش هایی که اسم خود را انقلاب گذاشته بودند، رهبر نظامی داشتند و از پادگان ها شروع شده بودند اما ملت ایران، از مساجد، دانشگاه ها و مدارس آغاز شد.

سید حسن خمینی با بیان اینکه دین، محور اصلی فرهنگ جامعه بود، تصریح کرد: در پرتو نور امام خمینی همه بردارهای اجتماعی را جمع بستند و بردار واحدی ساختند و آن محور دین بود. نمی توان فرهنگ جامعه را بدون باورهای دینی آن، تصور کرد.

یادگار امام با بیان اینکه فرهنگیان نقش بارزی در پیروزی انقلاب داشتند و باید در ادامه نیز این نقش را بر دوش بکشند، گفت: بار اصلی انقلاب بر دوش فرهنگیان بود و باید بار بقا و استمرار و تکمیل آن هم بر دوش فرهنگیان باشد. اگر دیدیم این بار بر دوش فرهنگیان است،‌بدانیم که راه را درست می رویم.

سید حسن خمینی در ادامه با تبیین نسبت فرهنگ و اخلاق پرداخت و اظهار داشت: اگرچه فرهنگ تعریف مشخصی ندارد اما هرگونه که تعریف شود، نمی توان فرهنگ جامعه را از اخلاق جدا کرد. باید همواره برای حفظ جامعه، مواظب وجهه های فرهنگی آن باشیم. اخلاق نباید دستوری باشد باید همه خوب باشیم. هر کسی باید قبل از هر چیز از خودش شروع کند. نباید بگونه ای باشد که همه منتظر باشند که اول دیگران شروع کنند.

یادگار امام در ادامه اخلاق را از ویژگی های ممتاز امام عنوان کرد و گفت: امام تا اخر عمر خود، ‌اخلاقی زیست نه برای دوست که حتی برای دشمن خود نیز بدی نخواست. امام اخلاقی زیست و به همین دلیل هم، سخنش در جامعه تاثیر گذاشت.

وی افزود: این یک وعده الهی است کسانی که خوب زندگی میکنند، خداوند محبتشان را در دلهامی کارد. امروز بعد از 22 سال از ارتحال امام، مردم دسته دسته رهسپار مرقدش می شوند.

سید حسن خمینی تاکید کرد: همه باید یک گام کوچک به سمت اخلاقی بودن برداریم بد هم را نخواهیم. این یک مساله مسلم است که همه به نوعی گرفتاریم اما باید هرکسی با وجود همه گرفتاری ها، اخلاقی بودن را از خود شروع کند.

وی تصریح کرد: باید تلاش کنیم خوب شویم آن وقت خداوند خودش لطف و کرامت خود را نازل می کند و درهای رحمت خود را باز می کند.

گفتنی است، پیش از سخنان یادگار امام، دکتر حمید رضا حاج بابایی وزیر آموزش و پرورش در سخنانی به تشریح فلسفه حضور در مرقد امام و تجدید میثاق با آرمان های امام خمینی پرداخت.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا