پنج درصد كودكان استان يزد، سوء تغذيه دارند
اخبار علمي يزدفردا:كارشناس مسوول دفتر بهبود تغذيه دانشگاه علوم پزشكي شهيد صدوقي يزد گفت: پنج درصد كودكان اين استان از كم وزني ناشي از سوءتغذيه رنج ميبرند.
مژگان مينوسپهر روز شنبه در گفت وگو با ايرنا اظهار داشت:استان يزد از نظر مشكل سوء تغذيه كودكان زيرشش سال در ميان۳۰استان كشوردر رديف چهاردهم قرار دارد.
وي شهرستان خاتم را داراي بيشترين مشكل در اين زمينه عنوان كرد و گفت: بخش عمدهاي از مشكلات تغذيهاي كودك، ناآگاهيهاي تغذيهاي خانواده در زمينه نحوه تغذيه كودك است.
اين پزشك متخصص گفت: اعمال روشهاي نادرست در امر تغذيه كودكان، كمبود مواد غذايي و رعايت نكردن اصول بهداشتي از عمدهترين عوامل تشديد سوء تغذيه در ميان كودكان اين استان است.
او چگونگي انتخاب غذا، طبخ و نگهداري آن، تبعيض جنسي، نيازهاي تغذيهاي كودك در دوران نوزادي و بيماري، وجود عادات غلط غذايي و تبليغات نادرست مواد غذايي را از ديگر مشكلات تغذيهاي كودكان در اين استان ذكر كرد.
دكتر مينوسپهر اظهار داشت: دسترسي نداشتن به غذاي سالم و كافي نيز از ديگر مشكلات ناشي از سوء تغذيه در كودكان اين خطه است.
وي شيوه غذا دادن به كودك، تغذيه با پاداش، ميل به غذايي خاص، ميل زياد بهخوردن ميوه و بيميلي غذايي را از ديگر عوامل سوء تغذيه كودكان ذكر كرد.
وي گفت: تمايل به استفاده از تنقلات به عنوان غذاي جايگزين و عدم تمايل به غذاهاي سنتي و بومي كه از ارزش بالاي غذايي برخوردارند بر اين مشكل افزوده است.
وي افزود: رابطه شيرخوار با مادر(افسردگي، اضطراب، اختلال شخصيت)، مشكلات خانوادگي(اعتياد والدين، كودك آزاري، طلاق)،مشكلات اقتصادي و اجتماعي مانند در آمد ناكافي و مشكلات مراقبتي و بهداشتي نيز در دامن زدن به اين معضل، نقش موثر دارند.
به گفته وي مصرف تنقلات نامناسب مانند پفك، چيپس، شيريني و شكلات به دليل داشتن انرژي بالا و نداشتن مواد مغذي مورد نياز، موجب سيري كاذب در كودكان شده و آنها را از خوردن غذاهاي عالي باز ميدارد.
اين كارشناس تغذيه اضافه كرد:البته مصرف تنقلات مناسب سنتي مانند كشمش و توت خشك ومغزهاي آجيل علاوه بر تامين بخشي از انرژي مورد نياز، موجب تامين ساير مواد مغذي نيز خواهد شد.
وي راهاندازي مركز تحقيقات رشد و نمو كودكان در مركز بهداشتي درماني آزاد شهر را از اقدامات انجام شده براي رفع سوء تغذيه در كودكان استان يزد اعلام كرد.
وي درمان كودكان دچار اختلال رشد، شناسايي كودكان مستعد سوء تغذيه و پيشگيري از بروز آن، اجراي طرحهاي حمايتي براي كودكان دچار سوء تغذيه با همكاري كميته امداد در شهرستانهاي خاتم، طبس و مهريز را از ديگر برنامهها و طرحهاي در دست اقدام دانشگاه علوم پزشكي در اين زمينه اعلام كرد.
به گفته مينوسپهر از آنجا كه در بروز بيماري سوء تغذيه، عوامل مختلفي دخيل هستند،براي رفع يا كاهش آن نيز بايد نخست براي آموزش فرهنگ صحيح تغذيه اقدام شود.
استان يزد، نزديك به يك ميليون نفر جمعيت دارد كه بنا به اعلام اداره كل ثبت احوال اين استان، حدود ۸۰هزار نفر از اين جمعيت را كودكان زير شش سال تشكيل ميدهند.
بيماريهاي قلبي و عروقي، سوانح رانندگي و سرطانها به ترتيب بعنوان اصلي ترين عوامل مرگ و مير در اين استان نام برده شده است.اخبار علمي در يزدفردا :
مصرف بیش از حد مواد قندی در افطار در گردش خون اختلال ایجاد میكند
تاریخ : 23 مهر 1385 - قبلازظهر 01:10
يزدفردا
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 11,ژانویه,2025